Α. Θωμόπουλος στο Tornos News: Πώς η Θεσσαλονίκη θα γίνει ποιοτικός προορισμός city break

Α. Θωμόπουλος στο Tornos News: Πώς η Θεσσαλονίκη θα γίνει ποιοτικός προορισμός city break

Η αύξηση των τουριστικών αφίξεων τα τελευταία χρόνια δεν "αποτυπώθηκε" στις οικονομικές επιδόσεις των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης. Μόνο το 2014 το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ.Αρiστοτέλης Θωμόπουλος στη συνέντευξή του στο Tornos News αποδίδει αυτήν τη υστέρηση όχι μόνο στη χαμηλή μέση απόλυτη πληρότητα (62%), αλλά και στην αποβιομηχάνιση της περιοχής, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και τη συνολικότερη εικόνα που παρουσιάζει ο προορισμός με αποτέλεσμα να προσελκύει τουρίστες αντίστοιχης οικονομικής επιφάνειας, πάντως όχι ανώτερης που είναι ο στόχος ως ΕΞΘ.

Γι αυτό το λόγο υπογραμμίζει την ανάγκη συντονισμένων κινήσεων εξωστρέφειας από όλους και κυρίως κινήσεων για τη βελτίωση της εικόνας του προορισμού, αναφέροντας συγκεκριμένα έργα και δράσεις, που θα διαβάσετε στη συνέχεια.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να καθιερωθεί ως προορισμός για όλο το χρόνο, με την ενίσχυση του corporate αλλά και του συνεδριακού τουρισμού (mice) και του leisure τουρισμού όλες τις χρονικές περιόδους. "Άρα", τονίζει, "χρειάζονται περισσότερα γεγονότα, events, εκθέσεις και συνέδρια, βελτίωση της εικόνας της πόλης για προσέλκυση περισσότερων τουριστών με υψηλότερο εισόδημα, προώθηση της κρουαζιέρας με δημιουργία home port στο λιμάνι, δημιουργία ακτοπλοϊκών συνδέσεων καθώς η Θεσσαλονίκη είναι αποκομμένη από τα νησιά είναι προϋποθέσεις ώστε να καθιερωθεί η πόλη ως δωδεκάμηνος προορισμός."

Διαβάστε τη συνέντευξη:

-Η Θεσσαλονίκη καταγράφει τα τελευταία χρόνια μια σημαντική αύξηση των αφίξεων,ωστόσο οι επιδόσεις των ξενοδοχείων της δεν ευθυγραμμίζονται με αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης. Τι φταίει και υπάρχει αυτή η υστέρηση; Πώς μπορούν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης να αυξήσουν τα έσοδα;

-Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι η μόνη χρονιά κατά την οποία καταγράφηκε μια αξιοσημείωτη αύξηση τόσο στις διανυκτερεύσεις ατόμων (16,75%), όσο και στις διανυκτερεύσεις δωματίων (11,24%) ήταν το 2014 σε σχέση με το 2013. Εκείνη τη χρονιά, πράγματι η Θεσσαλονίκη είχε σημειώσει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης όσον αφορά στις επιδόσεις της σε απόλυτους αριθμούς διανυκτερεύσεων, μετά όμως από μια πενταετία που η τουριστική κίνηση είχε σημαδευτεί από ύφεση, ανάσχεση στους ρυθμούς των κρατήσεων και αρνητικούς δείκτες στα έσοδα (ανά διαθέσιμο δωμάτιο, μέση τιμή δωματίου κλπ).

Παρατηρούμε ότι πέρυσι, το 2015, η διψήφια αυτή δυναμική σταμάτησε εξαιτίας πολλών αρνητικών παραγόντων που δημιούργησαν προσκόμματα στον τουρισμό (πολιτική και οικονομική αστάθεια, τρεις φορές κάλπες, σενάρια για grexit), με αποκορύφωμα την επιβολή των capital controls. Άρα, το θετικό κλίμα του 2014 δεν πρόλαβε να σχηματοποιηθεί το 2015 που ήταν ούτως ή άλλως μια ασφυκτική χρονιά για τις επιχειρήσεις, ανακόπηκε βίαια και κατέληξε σε μικρό, μονοψήφιο θετικό πρόσημο σε διανυκτερεύσεις, RevPar και τιμές δωματίων. Για τη μειωμένη οικονομική απόδοση των ξενοδοχείων ευθύνεται όχι μόνο η χαμηλή μέση απόλυτη πληρότητα (62%), αλλά και η αποβιομηχάνιση, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και η συνολικότερη εικόνα που παρουσιάζει ο προορισμός με αποτέλεσμα να προσελκύει τουρίστες αντίστοιχης οικονομικής επιφάνειας, πάντως όχι ανώτερης που είναι ο δικός μας στόχος ως ΕΞΘ.

Για να βελτιωθούν λοιπόν τα έσοδα του προορισμού χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους, συντονισμένες κινήσεις εξωστρέφειας και κυρίως βελτίωση της εικόνας του προορισμού με ολοκλήρωση των εργασιών του μετρό και «βαθιές ανάσες» στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα, αναβάθμιση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, περισσότερη ευταξία μέσα στην πόλη (ελεύθερο χώρο σε πεζοδρόμια και πλατείες από «άναρχα» τραπεζοκαθίσματα, καλύτερο φωτισμό σε υποβαθμισμένες περιοχές, πιο καθαρή Θεσσαλονίκη κ.α.). Μόνο έτσι θα καταφέρει η πόλη να αναβαθμιστεί σε ποιοτικό city break προορισμό για επισκέπτες υψηλότερων εισοδημάτων και να τονωθεί έτσι η τοπική οικονομία που προσπαθεί να κρατήσει όσες δυνάμεις της απομένουν, επιβιώνοντας με δυσκολία ανάμεσα στις Συμπληγάδες των αρνητικών συνεπειών της κρίσης.

-Παρακολουθούμε τις συνεχείς δράσεις της Ένωσής σας στις διεθνείς αγορές για την αύξηση των αφίξεων. Σε ποιες αγορές οι δράσεις αυτές απέφεραν το καλύτερο αποτέλεσμα;

-Οι προσπάθειες που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η ΕΞΘ, ρίχνοντας όλο το βάρος στην εξωστρέφεια, αποδίδουν διαρκώς καινούργιους καρπούς που καταλήγουν σε προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Στοχεύοντας συστηματικά σε συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού, ο προορισμός έχει αρχίσει να καταλαμβάνει «χώρο» στη συνείδηση του ταξιδιωτικού κοινού διεθνώς. Οι προσπάθειές μας που συνεχίστηκαν και πέρυσι με επιμονή και επαγγελματική συνέπεια, το αναβαθμισμένο μεσοπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο της ΕΞΘ με «κυνήγι» νέων αλλά και παραδοσιακών αγορών, η εντατικοποίηση ενεργειών μάρκετινγκ και προβολής του προορισμού οδήγησαν σε αύξηση των διανυκτερεύσεων επισκεπτών από χώρες όπως η Τουρκία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, οι Βαλκανικές χώρες και θα έλεγα και η Ιταλία που διατηρεί σχεδόν την ίδια δυναμική. Και όλα τα παραπάνω για να ανατρέψουμε τα αρνητικά σημεία ενός τουριστικά αβέβαιου κλίματος το 2015, αν σκεφτεί κανείς το μεγάλο ανταγωνισμό που αντιμετωπίσαμε και τις αντιξοότητες από τις οικονομικοπολιτικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στη χώρα.

Οι εκτιμήσεις για το 2016

-Ποιες είναι οι πρώτες ενδείξεις για την εξέλιξη της εφετινής χρονιάς στη Θεσσαλονίκη; Τι δείχνουν οι πρώτες κρατήσεις;

-Η αγορά αυτή τη στιγμή είναι πολύ «μουδιασμένη» και οι όποιες προβλέψεις για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης είναι παρακινδυνευμένες. Ο Ιανουάριος ήταν ένας «διστακτικός» μήνας για τη Θεσσαλονίκη. Η κίνηση στα ξενοδοχεία αυξήθηκε για ένα τριήμερο εξαιτίας της Agrotica, που κι αυτή όμως εμποδίστηκε από τις κινητοποιήσεις. Αν τα μπλόκα στα τελωνεία και στις εθνικές οδούς διαρκέσουν για πολύ ακόμα, τότε σίγουρα θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ανάσχεση στις κρατήσεις.

Ήδη επισκέπτες από την Ελλάδα ή τα γειτονικά Βαλκάνια και την Τουρκία δεν το ρισκάρουν να έρθουν οδικώς και να ταλαιπωρηθούν. Από την άλλη, το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι θέματα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία, όπως και την πρωτογενή παραγωγή και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με συμπάθεια οι όποιες διαμαρτυρίες, αρκεί όμως να μην είναι σε βάρος άλλων επαγγελματικών ομάδων, οξύνοντας τα προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς. Πάντως ζητήματα όπως το προσφυγικό, οι κινητοποιήσεις, σενάρια για πρόωρες εκλογές ακόμα και εξόδου της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν, κάνουν τον κίνδυνο για περαιτέρω μείωση του ήδη περιορισμένου τζίρου, να μοιάζει περισσότερο ορατός.

-Ποιες είναι οι βασικές εθνικότητες πελατών των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης;

-Οι επισκέπτες μας είναι κατά ένα ποσοστό 50% Έλληνες και το υπόλοιπο 50% ξένοι. Εκτός από τους Κύπριους που σταθερά μας προτιμούν, στις πρώτες θέσεις των αλλοδαπών συναντάμε Τούρκους, αρκετούς Αμερικανούς πέρυσι, Γερμανούς και Βαλκάνιους (Σέρβους, Βούλγαρους κυρίως, αλλά και Ρουμάνους). Κατά την τελευταία διετία χάσαμε χιλιάδες διανυκτερεύσεις Ρώσων λόγω της κατάστασης που έχει να κάνει με τη χώρα τους. Σταθεροί πελάτες μας είναι ακόμα οι Ιταλοί, αλλά και οι Ισραηλινοί οι οποίοι όμως παρουσίασαν πέρυσι οριακή μείωση

-Τι, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να γίνει ώστε να καθιερωθεί η πόλη ως προορισμός 12 μηνών;

-Η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός 12 μηνών που στηρίζεται κυρίως στο city break. Τα βασικά χαρακτηριστικά του προορισμού είναι ο επαγγελματικός και επιχειρηματικός τουρισμός (corporate) κατά τους χειμερινούς, φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες και ο τουρισμός αναψυχής (leisure) κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες. Για να καθιερωθεί η πόλη ως προορισμός για όλο το χρόνο χρειάζεται ενίσχυση του corporate αλλά και του συνεδριακού τουρισμού (mice), όπως και ενίσχυση του leisure τουρισμού όλες τις χρονικές περιόδους. Άρα περισσότερα γεγονότα, events, εκθέσεις και συνέδρια, βελτίωση της εικόνας της πόλης για προσέλκυση περισσότερων τουριστών με υψηλότερο εισόδημα, προώθηση της κρουαζιέρας με δημιουργία home port στο λιμάνι, δημιουργία ακτοπλοϊκών συνδέσεων καθώς η Θεσσαλονίκη είναι αποκομμένη από τα νησιά είναι προϋποθέσεις ώστε να καθιερωθεί η πόλη ως δωδεκάμηνος προορισμός.

-Σε ποια πλεονεκτήματα της πόλης επικεντρώνεται η πολιτική μάρκετινγκ, που ακολουθείται και ποιες νέες δράσεις πρέπει να περιμένουμε;

-Η μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης, η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της, τα μνημεία Unesco, η εγγύτητα με τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, το μεγάλο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, η γαστρονομία, η διασκέδαση και το shopping είναι τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας έναντι άλλων προορισμών. Στην ΕΞΘ συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο και δίνουμε έμφαση στην εξωστρέφεια, «κυνηγώντας» ακόμα περισσότερο αγορές - στόχους με παρουσία στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθεσιακές διοργανώσεις, με πραγματοποίηση ταξιδίων εξοικείωσης για πράκτορες και δημοσιογράφους (fam/press trips), με κοινές δράσεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την προώθηση του προορισμού στο εξωτερικό κ.α.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 23/03 16:12

  TUI: Βραβεία Green IT σε Amazon, Deutsche Telekom και QA Ltd.

 2. 23/03 15:54

  ΥΠΑ: Ξεπέρασε τα επίπεδα 2019 η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' δίμηνο του 2023

 3. 23/03 15:51

  Ελληνικός τουρισμός: Αύξηση 72% των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Ιανουάριο

 4. 23/03 15:39

  Eurowings: Τρεις νέες εποχιακές συνδέσεις με Βόλο, Ζάκυνθο και Θεσσαλονίκη

 5. 23/03 15:25

  Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει εργαζομένους στον τουρισμό

 6. 23/03 15:04

  Στα Aria Hotels το Villa Pueblo στο Ναύπλιο

 7. 23/03 14:34

  10 χρόνια Marketing Greece με... χιουμοριστική ματιά

 8. 23/03 14:03

  Το πολυτελές brand Paradisus by Meliá ήρθε στην Ευρώπη – Στα Κανάρια το πρώτο ξενοδοχείο

 9. 23/03 13:33

  Conde Nast Traveller: Η Κρήτη στους 23 καλύτερους προορισμούς διακοπών για τον Απρίλιο

 10. 23/03 13:26

  E.E. | Ενεργειακή αναβάθμιση με κόστος για τους ιδιοκτήτες

 11. 23/03 13:04

  Emirates: Προσλαμβάνει νέα μέλη πληρώματος καμπίνας στην Ελλάδα

 12. 23/03 12:37

  Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το Διεθνές Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων 2023

 13. 23/03 12:27

  EΟΤ | 1 στους 3 Πολωνούς που θα έρθει το 2023 στην Ελλάδα έχει κάνει ήδη κράτηση

 14. 23/03 12:10

  Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στα κορυφαία της Ευρώπης - τιμή για την Fraport

 15. 23/03 11:35

  Ηράκλειο: Συμφώνησαν για μισθολογικές αυξήσεις διετίας 12% ξενοδόχοι – ξενοδοχοϋπάλληλοι

 16. 23/03 11:05

  ΙWG | Η επιβολή δουλειάς στο γραφείο στερεί τις επιχειρήσεις από τα ταλέντα

 17. 23/03 10:48

  Η Άνοιξη έρχεται μαζί με τις τουλίπες στην Κωνσταντινούπολη

 18. 23/03 10:24

  ΙΝΣΕΤΕ | Οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα ελληνικά ξενοδοχεία - ανά ειδικότητα και ανά περιφέρεια

 19. 23/03 10:02

  Προβολή του Ρεθύμνου ως ιδανικού τουριστικού προορισμού σε Μόναχο, Βαρσοβία και Βιέννη

 20. 23/03 09:50

  Στην κορυφή των προτιμήσεων των Γάλλων και των Αυστριακών η Κρήτη - Συμμετοχή στις εκθέσεις σε Παρίσι και Βιέννη

 21. 23/03 09:48

  Σε ποια εταιρεία υπεκμισθώθηκαν οι υπηρεσίες εστίασης του νέου 5άστερου ξενοδοχείου NYX Esperia 3 Palace Hotel Athens

 22. 23/03 08:51

  Διαγωνισμός για ξενοδοχειακές κλίνες στην Αλεξανδρούπολη

 23. 23/03 08:46

  Αλβανία | Οι επιχειρήσεις δίνουν αυξήσεις στους υπαλλήλους για να μη φύγουν στο εξωτερικό

 24. 23/03 08:42

  Επιτροπή Καθοδήγησης για τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Πρωτοβουλίας GR-eco islands

 25. 23/03 08:40

  Φόβοι για τριγμούς στην οικονομία του Βελγίου

 26. 22/03 19:29

  Ο αρχαιότερος δρόμος της Αθήνας βρίσκεται στην Πλάκα - Έχει το ίδιο όνομα εδώ και 25 αιώνες

 27. 22/03 18:54

  Eurowings | Πτήσεις προς Νέα Αγχίαλο από Στουτγκάρδη

 28. 22/03 18:31

  Αφαλάτωση, η λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας

 29. 22/03 18:09

  Celestyal | Νέα πορεία με την προσθήκη του Celestyal Journey

 30. 22/03 17:51

  Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στο “Mουσείο Εθνικής Αντίστασης – Οικία Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα”

 31. 22/03 17:42

  Έρευνα ΕΣΕΕ | Ο τουρισμός στηρίζει και το εμπόριο - τι αγοράζουν οι τουρίστες - Καμπάνια για το Shopping in Greece

 32. 22/03 16:50

  Show us your Regina: Η τουριστική καμπάνια που κατέστρεψε οριστικά τη φήμη πόλης του Καναδά

 33. 22/03 16:07

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Η Ελλάδα διατηρεί την πρωτιά στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών

 34. 22/03 15:40

  Τhe Newel Metaxourgeio | Λαμπερά εγκαίνια στο κέντρο της Αθήνας για το νέο μέλος της αλυσίδας The Newel

 35. 22/03 15:24

  Πώς οι vegan και οι vegetarian αλλάζουν τα ξενοδοχεία – «Βρισκόμαστε ενόψει της 'ευεξιοποίησης' του τουρισμού»

 36. 22/03 14:33

  Ελληνοτουρκική συνάντηση για συνεργασία στον τομέα Τουρισμού

 37. 22/03 13:30

  «Let's TUI it» | Έτσι θα καλύψει τις 950 κενές θέσεις εργασίας ο tour operator

 38. 22/03 12:57

  Τα ξενοδοχεία αποκλειστικά για ενήλικες είναι η νέα μόδα στις οργανωμένες διακοπές – Τι ζητούν οι ταξιδιώτες

 39. 22/03 12:37

  Μητσοτάκης για Μύκονο: Δεν νοείται να υπάρχει νησί, όπου κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου

 40. 22/03 11:54

  Επαναπατρίζονται είκοσι εννέα πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

 41. 22/03 10:51

  Bill Gates: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η σημαντικότερη τεχνολογική πρόοδος εδώ και δεκαετίες

 42. 22/03 10:34

  Έκθεση της Βιέννης Ferien 2023 | +20% οι κρατήσεις για Ελλάδα

 43. 22/03 09:59

  Η Jet2holidays επαναφέρει το δωρεάν check-in των αποσκευών από το ξενοδοχείο την ημέρα αναχώρησης

 44. 22/03 09:52

  EasyJet | Νέο δρομολόγιο από Μπέλφαστ για Ρόδο

 45. 22/03 09:36

  Νέες συνεργασίες για την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων και βιλλών Selected Hideaways

 46. 22/03 09:19

  Tουρισμός 2023: Περισσότερες αεροπορικές θέσεις από το 2019 στη νοτιοανατολική Ευρώπη | +14,7% η Ελλάδα

 47. 22/03 08:55

  Ταξιδιωτική ‘Ενωση ΗΠΑ | Η εαρινή ζήτηση επιτάσσει επείγουσες αναβαθμίσεις στο σύστημα αεροπορικών ταξιδιών

 48. 22/03 08:53

  Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτιμήσεις για μικρή βελτίωση της οικονομικής και δημοσιονομικής προοπτικής το 2023

 49. 22/03 08:51

  Η στεγαστική κρίση στη Γερμανία και οι προσπάθειες επίλυσης

 50. 22/03 08:49

  Wyndham: Ανάπτυξη πάνω από 200 ξενοδοχείων ECHO από το πρώτο έτος

 51. 22/03 08:46

  Οι καλές τουριστικές πρακτικές του Καναδά «σώζουν» τους καταπιεσμένους Νεοϋορκέζους

 52. 21/03 19:08

  Σαν την Χαλκιδική δεν έχει και για τους Αυστριακούς συνταξιούχους | Έρχονται 5.500 το 2023 και άλλοι τόσοι το 2024

 53. 21/03 19:00

  1.188 αστυνομικοί σε αεροδρόμια και πύλες εισόδου | Θεοδωρικάκος: Όμορφη και ασφαλής η Ελλάδα | Κικίλιας: Πάμε για πολύ δυνατή σεζόν

 54. 21/03 18:46

  Κίνητρα για την προσέλκυση Ελλήνων επενδυτών στην Αλβανία

 55. 21/03 16:34

  Eurobank | Business Banking Τουρισμός για 13η χρονιά

 56. 21/03 16:11

  Ο Δήμος Δυτικής Σάμου σε εκδήλωση του ΠΟΤ για τα "Καλύτερα Χωριά Τουρισμού" στη Σαουδική Αραβία

 57. 21/03 15:45

  Νεοσύστατος Αυστριακός αερομεταφορέας σε συζητήσεις με την ελληνική Marathon Airlines

 58. 21/03 14:47

  ΤΑΙΠΕΔ | Στον όμιλο Γκριμάλντι περνά το λιμάνι Ηγουμενίτσας

 59. 21/03 14:26

  Telegraph: Ένας ελληνικός προορισμός στους 10 καλύτερους last minute για τις Πασχαλινές διακοπές των Βρετανών

 60. 21/03 14:17

  Εθνική θεώρηση εισόδου στους αρχηγούς τουριστικών γκρουπ - Τι προβλέπει σ/ν του υπ.Μετανάστευσης

 61. 21/03 13:50

  Τέσσερις μήνες παίρνει στις εταιρίες να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας στη Γερμανία

 62. 21/03 13:42

  Έρευνα | Πώς θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί τουρίστες το 2023 – Έως τα 1.000 ευρώ το εβδομαδιαίο budget στις διακοπές

 63. 21/03 13:11

  Έτσι θα μπορούν να εργάζονται οι digital nomads στην Ελλάδα - Νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Μετανάστευσης

 64. 21/03 13:06

  ΕΟΤ: Διαδραστική εκδήλωση προβολής της Σάμου στην τουριστική αγορά της Ολλανδίας

 65. 21/03 12:47

  Telegraph: 16 ελληνικές βίλες στις 50 καλύτερες στην Ευρώπη για διακοπές το καλοκαίρι του 2023

 66. 21/03 12:12

  Με μειωμένες ταχύτητες επανεκκινούν τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από την Τετάρτη

 67. 21/03 11:22

  Politico: Αν η βαρετή Ελβετία δεν μπορεί να σώσει τις τράπεζές της, τότε ποιος μπορεί;

 68. 21/03 11:09

  Καμία νέα πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο

 69. 21/03 10:49

  Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΓΕΠΟΕΤ

 70. 21/03 10:27

  Choose Crete | Προβολή της Κρήτης και της γαστρονομίας της στην Πολωνία

 71. 21/03 10:21

  Διετής σύμβαση μεταξύ ξενοδόχων – ξενοδοχοϋπαλλήλων στα Χανιά | Αυξήσεις 6% και 5%

 72. 21/03 10:20

  Ένα ακόμη διεθνές βραβείο για τον όμιλο ξενοδοχείων MELTEMI HOTELS & RESORTS

 73. 21/03 08:18

  Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Κάρπαθο και Κω

 74. 21/03 08:16

  Η Meliá παρουσιάζει το πρώτο «ξενοδοχείο μέσα στο ξενοδοχείο»

 75. 21/03 08:10

  Διαγωνισμός για το έργο Ψηφιακές Πολιτιστικές Δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας

 76. 21/03 08:06

  Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στο Ηράκλειο Κρήτης

 77. 20/03 23:57

  O υπερ- τουρισμός στην Αθήνα | Στο μικροσκόπιο η φέρουσα ικανότητα - Μελέτη θα προτείνει παρεμβάσεις

 78. 20/03 19:37

  Η «πόλη των 15 λεπτών»: ουτοπία ή εφικτό μοντέλο;

 79. 20/03 18:49

  Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε σταθερή γέφυρα για την σύνδεση της περιοχής των Βαλκανίων

 80. 20/03 16:39

  Μίλτος Καμπουρίδης | Αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες οι ενέργειες της DCI

 81. 20/03 16:12

  Chania By Locals: 3 νέα videos αφηγούνται τις ιστορίες της πόλης των Χανίων

 82. 20/03 16:08

  Η Air France επιστρέφει στα επίπεδα πτήσεων του 2019 – Πτήσεις από 4 αεροδρόμια για Ελλάδα

 83. 20/03 15:43

  H Ρόδος γίνεται πανευρωπαϊκός προορισμός εξ αποστάσεως εργασίας | “All roads lead to Rhodes”

 84. 20/03 15:31

  Πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο, έχοντας και 8 ελληνικούς προορισμούς | υπηρεσίες για εργαζόμενους εξ αποστάσεως

 85. 20/03 14:43

  Η Ελλάδα στους 10 κορυφαίους προορισμούς της HOTELBEDS - Συνεργασία με τον ΕΟΤ για αύξηση των off-season κρατήσεων

 86. 20/03 14:18

  Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ανοδική αλλά... απογοητευτική η ζήτηση από την Κίνα - Στροφή σε ΗΠΑ, Ν. Κορέα, Ινδία

 87. 20/03 13:47

  Ρώσοι τουρίστες στην Κύπρο μέσω Αρμενίας και Κουβέιτ

 88. 20/03 13:15

  Άλμα 87% στην επιβατική κίνηση των πτήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης τον Φεβρουάριο

 89. 20/03 12:45

  Skytrax: Το «Ελ. Βενιζέλος» στα 60 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2023

 90. 20/03 12:17

  Star Clippers: Η Μήλος νέος προορισμός κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά για το 2023

 91. 20/03 12:14

  «Επεσε» το ChatGPT

 92. 20/03 11:45

  Παγκρήτιο Φόρουμ | Ρεκόρ επιχειρηματικών συναντήσεων για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία

 93. 20/03 08:55

  Παραθεριστικές κατοικίες στην COSTA NAVARINO και στην Πύλο από την Potiropoulos+Partners

 94. 20/03 08:45

  Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πάργα και Νέα Πέραμο

 95. 20/03 08:30

  Αλλαγή χρήσης κτιρίου γραφείων σε διαμερίσματα στα Χανιά - Νέο ξενοδοχείο στην Πάργα

 96. 20/03 08:28

  Διαγωνισμός 333.000 ευρώ για διαμονή σε καταλύματα της Μυτιλήνης

 97. 20/03 08:25

  Ισπανική εταιρεία στην εποπτεία της εναέριας κυκλοφορίας ινδικών αεροδρομίων

 98. 20/03 08:20

  Πολυκαναλική ξενάγηση τεκμηρίων Καϊρείου Βιβλιοθήκης Άνδρου- ψηφιακή ξενάγηση στον λαογραφικό πολιτισμό της Κύθνου

 99. 19/03 18:16

  Βρετανικός τουρισμός |Έρευνα ΑΒΤΑ: Οι διακοπές στο εξωτερικό επιστρέφουν το 2023 σε επίπεδα 2019

 100. 19/03 13:40

  Viral η Γαλλίδα συνταξιούχος με το πλακάτ: «Αν θέλαμε να μας γ@@@@ει η κυβέρνηση, θα είχαμε ψηφίσει τον Μπραντ Πιτ»