Επιστολή | Ξεναγοί Δεσμώται ή μια πρώτου μεγέθους κυβερνητική κοινωνική αδικία

Επιστολή | Ξεναγοί Δεσμώται ή μια πρώτου μεγέθους κυβερνητική κοινωνική αδικία

Από τον κ. Θανάση Χλιάρα, διπλωματούχο ξεναγό, θεατρικό σκηνοθέτη και συγγραφέα λάβαμε επιστολή, που περιγράφει το έργο των ξεναγών και θέτει την κατάσταση της οικονομικής ένδειας, στην οποία έχουν περιέλθει οι ξεναγοί, καθώς έλαβαν ελάχιστες ενισχύσεις.

"Στην Ελλάδα των ατέλειωτων προβλημάτων, μία μικρή ομάδα, 3.000 ξεναγών, έχει πλήρως απαξιωθεί και αφεθεί στην καταστροφική της πορεία της πλήρους ανεργίας και φτώχειας", γράφει χαρακτηριστικά.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι οι ξεναγοί και οι τουριστικοί συνοδοί θα λάβουν για τους  μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ ανά μήνα. Ήδη ξεκίνησε από 25.2.2021 η υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων, όπως θα διαβάσετε στο τέλος του κειμένου, μετά την επιστολή του κ.Χλιάρα.

Η επιστολή του κ.Χλιάρα:

“Εν αρχή το Ήθος, ύστερον η Τέχνη, ακολούθως η Επιστήμη και κορωνίς η Φιλοσοφία.”(απόφθεγμα αποδιδόμενο στον Πυθαγόρα)
“Ως ξεναγική Τέχνη ορίζεται η μετά επιστημονικών επιχειρημάτων και παρατηρήσεων εξήγηση και ερμηνεία των ιστορικών, λαογραφικών, αρχαιολογικών και καλλιτεχνικών μνημείων και δοξασιών ενός τόπου και ενός λαού.”
Ο Λοιμός των Αθηνών ή «σύνδρομο του Θουκυδίδη» ήταν μια καταστροφική επιδημία η οποία εκδηλώθηκε στην πόλη -κράτος των Αθηνών στην αρχαία Ελλάδα, κατά το δεύτερο έτος του Πελοποννησιακού πολέμου, το 430 πΧ, και ενώ η πόλη πολιορκούνταν από τους Σπαρτιάτες.

Θεωρείται πως η επιδημία πρωτοεμφανίστηκε στο κύριο λιμένα της Αθήνας, τον Πειραιά, που αποτελούσε την κύρια είσοδο προμηθειών της πόλης. Ο λοιμός εμφανίστηκε και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, επέστρεψε δύο φορές, το 429 π.Χ. και τον χειμώνα του 427/426 π.Χ. και η καταστροφή που προκάλεσε στον πληθυσμό της Αθήνας ήταν ένα σημαντικό πρώτο πλήγμα για την πόλη ως προς την εξέλιξη του πολέμου.
Προκάλεσε το θάνατο ενός μεγάλου ποσοστού των κατοίκων της πόλης, ανάμεσα στους οποίους και του ίδιου του Περικλή μαζί με τα μέλη της οικογενείας του, ενώ οι λεπτομερείς μαρτυρίες του Θουκυδίδη είναι ανεκτίμητες για την μελέτη του γεγονότος, καθώς ο ίδιος ήταν αυτόπτης μάρτυρας και είχε μολυνθεί, αλλά κατόρθωσε να επιζήσει. Επίσης, ο Ιπποκράτης ήταν ένας από τους γιατρούς που βρίσκονταν στην πόλη και η συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του λοιμού ήταν σημαντική.

Η Ακρόπολη δεν έκλεισε ποτέ
Ωστόσο, σε αυτή την ιστορική συγκυρία, η Ακρόπολη, χώρος λατρευτικός, ιερός, δεν έκλεισε ποτέ, όπως κανένα άλλο ιερό τέμενος στην Αττική. Επιπλέον, οι κάτοικοι της πόλης δεν περιορίστηκαν στα σπίτια τους, καθότι η πόλις ήταν σε πόλεμο , η οικονομία της εν εγρηγόρσει και οι κοινωνικές αντοχές σχεδόν εξαντλημένες. Αντίθετα, η μη καραντίνα των κατοίκων επέτρεψε στον σημαντικότερο λοιμωξιολόγο όλων των εποχών , τον Ιπποκράτη, να παρατηρεί τους πολίτες στην καθημερινότητα τους ώστε να εντοπίσει την θεραπεία κατά του λοιμού: το ιδιαίτερα θερμό περιβάλλον των μεταλλουργών της πόλης που τους προστάτεψε
από την ασθένεια.
Μερικούς αιώνες αργότερα, ο σημαντικότερος ίσως περιηγητής της αρχαιότητας, ο Παυσανίας, χρησιμοποιούσε κατά κόρον ξεναγούς , όχι μόνον για τον εντοπισμό και υπόδειξη διαφόρων μνημείων μα και για την ερμηνεία αυτών.

Η ξεναγική τέχνη

Με βάση τα ανωτέρω, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι λόγος ύπαρξης της ξεναγικής Τέχνης είναι πρωτίστως η απογραφή, αναβίωση και επικαιροποιημένη παρουσίαση του συνόλου των μνημείων και έργων Τέχνης ενός τόπου.
Στην Ελλάδα, οι ξεναγοί βρίσκονταν πάντα δύο επίπεδα πιο ψηλά με βάση τον ανωτέρω ορισμό. Σπουδές διάρκειας 2,5 ετών, με διαρκή εκπαιδευτικά ταξίδια, με εξαιρετικά δύσκολες εισαγωγικές και διπλωματικές εξετάσεις, με πλειάδα σημαντικότατων επιστημόνων καθηγητών ως εκπαιδευτικό προσωπικό, με άριστη γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας.
Ακόμη περισσότερο, οι περισσότεροι Έλληνες ξεναγοί διδάχτηκαν πλην της ξεναγικής Τέχνης και τεχνικής, την τουριστική ψυχολογία και νομοθεσία, επένδυσαν στην σε βάθος άριστη εκμάθηση μίας δεύτερης ή και τρίτης ξένης γλώσσας, κάποιοι μάλιστα ομιλούν και επτά (7) ξένες γλώσσες, ώστε να καλύπτουν το 80% των γλωσσών που ομιλούνται στον πλανήτη, πανέτοιμοι και πάνοπλοι να ερμηνεύσουν τις ομορφιές της χώρας μας σχεδόν στο 90% των κατοίκων του πλανήτη μας! Δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο υψηλό επίπεδο κατάρτισης των ξεναγών της…
Παράλληλα, όταν ένας πολίτης αποφασίζει να σπουδάσει ξεναγός, γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η εργασία του δεν είναι σταθερή και είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε οικονομικές, πολεμικές, κλιματολογικές, καιρικές και ιατρικές συνθήκες. Ότι η εργασία του συμπίπτει με την περίοδο των εορτών και των διακοπών των περισσότερων άλλων επαγγελματιών, ότι οι διακοπές είναι μία πολυτέλεια. Ότι ακόμη και η δημιουργία οικογένειας είναι ένα μεγάλο στοίχημα, με δεδομένη την απουσία του/της από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως και η φροντίδα των παιδιών του/της που απαιτεί θυσίες.
Η προσφορά του ξεναγού όμως στην οικονομία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι καθοριστική. Όχι άδικα, οι Έλληνες ξεναγοί θεωρούνται οι “πρεσβευτές της χώρας μας”.
Οικοδομώντας συνεχώς ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων, με εμπειρία και ικανότητα πρόβλεψης και αντιμετώπισης προβλημάτων, με ετοιμότητα παροχής πρώτων βοηθειών και χωρίς καμία δυνατότητα έκφρασης ή αντιμετώπισης προσωπικών προβλημάτων κατά την διάρκεια της εργασίας του/της.
Είναι ο οικοδεσπότης και συνάμα ο οδηγός, ο δάσκαλος, ο μπαμπάς, ο φίλος, ο σύνδεσμος, ο πρώτος τραυματιοφορέας, ο Άνθρωπος, ο διπλωμάτης, ο υπομονετικός, η πρώτη γραμμή και εικόνα, ο πρεσβευτής για τα εκατομμύρια των τουριστών που αφήνουν το συνάλλαγμα τους στη χώρα μας σε ποσοστό 20% του ΑΕΠ της. Είναι αναμφίβολα μία από τις πιο έξυπνες επενδύσεις της χώρας μας στο ανθρώπινο δυναμικό της.
Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύεται πως είναι αντιληπτά από τις κυβερνήσεις των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών, με αποτέλεσμα τους τελευταίους 12 μήνες , σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες- πλην της Ελλάδος- οι ξεναγοί να έχουν λάβει αποζημίωση από 7.000-17.000 ευρώ.
Στην Ελλάδα των ατέλειωτων προβλημάτων, μία μικρή ομάδα, 3.000 ξεναγών, έχει πλήρως απαξιωθεί και αφεθεί στην καταστροφική της πορεία της πλήρους ανεργίας και φτώχειας.
Τους τελευταίους 12 μήνες (που είναι 16 αν υπολογιστούν και οι χειμερινοί μήνες του 2019- 2020, λίγο πριν την πανδημία), οι Έλληνες ξεναγοί δεν εργάστηκαν σχεδόν καθόλου, χρειάστηκε να κάνουν πολλές διασκέψεις και επιστολές διαμαρτυρίας, αγανάκτησης και αγωνίας σε ειδησεογραφικά και κοινωνικά δίκτυα, ώστε να πειστεί η ελληνική κυβέρνηση να τους αποζημιώσει με το ποσόν τον 800 ευρώ την περίοδο Μαρτίου- Απριλίου 2020 και 1068  ευρώ την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2020. Ήτοι, οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να ζήσουν όλο αυτό το διάστημα με μόλις 125 ευρώ τον μήνα(!) ποσό πολύ κατώτερο του
κατώτερου ορίου διαβίωσης των 200 ευρώ ανά μήνα , σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ. 125 ευρώ τον μήνα...

Δεσμώται οι ξεναγοί μας
Οι ξεναγοί δεν επέλεξαν την επιδοματική πολιτική ούτε την ανεργία. Τους επεβλήθη. Αφού ανεστάλη η λειτουργία των εργοδοτών τους, των τουριστικών γραφείων, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα ο φυσικός χώρος εργασίας τους, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστοί, αφού οι διεθνείς πτήσεις δεν προβλέπουν την μεταφορά τουριστών προς το παρόν, αφού δεν έχουν ανασταλεί οι οικονομικές υποχρεώσεις τους προς ΔΟΥ, ΔΕΚΟ , ενοίκια κλπ, είναι αμφίβολο αν ο ίδιος ο Πυθαγόρας θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα της επιβίωσης των.
Δεσμώται οι ξεναγοί μας. Δεσμώται ενός συστήματος που όφειλε να τους επιτρέψει την αξιοπρέπεια της διαβίωσης την εποχή της πανδημίας, πράγμα που το ίδιο κράτος κάνει αφειδώς και δικαίως για δεκάδες άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. Δεσμώται οι ξεναγοί μας, χωρίς την προοπτική της άφιξης ενός Ηρακλή που θα μπορούσε να τους απελευθερώσει από τον οικονομικό Αρμαγεδώνα που ζουν, ένα εφιάλτη χωρίς τέλος…
Κι όμως, χωρίς την Τέχνη, η ψυχολογική θεραπεία των πολιτών δεν θα επέλθει. Το κενό της βιολογικής απουσίας των αρχαίων καλλιτεχνών μόνον οι Έλληνες ξεναγοί μπορούν να καλύψουν, με την ερμηνευτική τους τέχνη και ικανότητα. Χωρίς την Τέχνη και τους ξεναγούς ερμηνευτές της και η Επιστήμη θα λειτουργεί υπό τρομερή πίεση με αμφίβολα αποτελέσματα.
Αυτή η κυβέρνηση έχει μία τελευταία ευκαιρία να διορθώσει μία τεράστια κοινωνική αδικία κατά των ξεναγών, που έχουν δώσει τα μέγιστα και έχουν αγνοηθεί απίστευτα.
Στο αρχαίο θεραπευτήριο της Επιδαύρου υπήρχαν διαθέσιμα ένα υπέροχο θέατρο, ένα υπέροχο στάδιο για τους ασθενείς και ομάδα ξεναγών που υπέδειξε ακόμη και στον Παυσανία τον περιηγητή που να πάει και τι να δει.
Ο Ερρίκος Σλήμαν εντόπισε το “κάστρο του Αγά”( Μυκήνες) κατόπιν υπόδειξης ξεναγού που είχε μαζί του.
Ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας χρειάστηκε τις υπηρεσίες ξεναγών στις επισκέψεις του σε Ρόδο και Κέρκυρα πέρσι…
Ξεναγοί. Δεσμώται μίας τραγικής κρατικής στάσης.
Ακούει κανείς;

Σημείωση Tornos News | Οι εξελίξεις για την ενίσχυση των ξεναγών 

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την αποζημίωση των 534 ευρώ στους ξεναγούς Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Από 25.2.2021, όπως γράφει σήμερα το Tornos News, δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ ανά μήνα, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 σε κατηγορίες εργαζομένων στον τουρισμό, που πληρούν τις προϋποθέσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 6995/231/15-2-2021 (Β’ 607).

Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι ξεναγοί και οι τουριστικοί συνοδοί.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναλυτικά

Δείτε επίσης την Κοινή Υπουργική Απόφαση γι αυτό το ζήτημα με τίτλο "Μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού".

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  2. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  3. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  4. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  5. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  6. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  7. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  8. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  9. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  10. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  11. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  12. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  13. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  14. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  15. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  16. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  17. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  18. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  19. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  20. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  21. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  22. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  23. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  24. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  25. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  26. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  27. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  28. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  29. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  30. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  31. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  32. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  33. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  34. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  35. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  36. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  37. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  38. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  39. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  40. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  41. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  42. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  43. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  44. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  45. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  46. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  47. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  48. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  49. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  50. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  51. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  52. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  53. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  54. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  55. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  56. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  57. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  58. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  59. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  60. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  61. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  62. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  63. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  64. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  65. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  66. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  67. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  68. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  69. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  70. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  71. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  72. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  73. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  74. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  75. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  76. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  77. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  78. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  79. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  80. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  81. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  82. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  83. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  84. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  85. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  86. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  87. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  88. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  89. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  90. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  91. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  92. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  93. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  94. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  95. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  96. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  97. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  98. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  99. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  100. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%