Χριστούγεννα στην Αθήνα: 230 εκδηλώσεις στο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 230 εκδηλώσεις στο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Σε 36 ημέρες θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 230 Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις, που επιμελούνται ο Οργανισμός  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, με την υπογραφή της καλλιτεχνικής ομάδας των Γιάννη Κακλέα, Φρόσως Λύτρα και Μανόλη Παντελιδάκη.

«Είμαι συγκινημένος γιατί φέτος είναι τα τελευταία μου Χριστούγεννα ως δήμαρχος Αθηναίων και ταυτόχρονα ευτυχής γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε λαϊκά Χριστούγεννα χωρίς λαϊκισμούς» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημειώνοντας ότι «η Αθήνα διαθέτει πλέον πλούσιο υλικό στολισμού και εγκαταστάσεων, που μπορούν να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν τον καμβά μιας νέας έμπνευσης».      

Μορφές  Αγγέλων  όπως έχουν φιλοτεχνηθεί από κορυφαίους Έλληνες εικαστικούς,   θα τοποθετηθούν στο Δημαρχείο της Αθήνας, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων, στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, στο «Ολύμπια»  Δημοτικό Μουσικό Θέατρο  Μαρία Κάλλας, στην Δημοτική Πινακοθήκη στην πλατεία Αυδή , στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. 

11 Δεκεμβρίου: Η επίσημη φωταγώγηση της πόλης

Το επίσημο έναυσμα έναρξης των γιορτών θα δοθεί, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 19.00, από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στην Πλατεία Συντάγματος, όπου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας δήμου Αθηναίων, της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών θα φωταγωγηθεί η πόλη και θα λάμψει το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η εορταστική βραδιά θα συνεχιστεί  με την  Πέννυ Μπαλτατζή και την Athens Big Band, αλλά και το χορευτικό δρώμενο «Άγγελοι στην πόλη».

Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι «με αγάπη για την Αθήνα και τους Αθηναίους, ενώσαμε τον δήμο με όλες τις ενεργές δυνάμεις της πόλης, το έμψυχο δυναμικό μας, που βλέπει πάντα ευκαιρίες για να αλλάξει τα πράγματα, ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες» και επισήμανε: «Από πολύ νωρίς καταλάβαμε ότι αν επενδύσουμε στην κουλτούρα της πόλης μας θα συμβάλουμε στην ανθεκτικότητα, στην κοινωνική συνοχή, στην προσέλκυση επισκεπτών και στη δημιουργία θέσεων εργασίας άρα και στην οικονομία της πόλης. Και γι' αυτό βάλαμε τα δυνατά μας και τα καταφέραμε».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «οι δυνάμεις του Δήμου: ΟΠΑΝΔΑ και Τεχνόπολης απέδειξαν γι ακόμη μια φορά πόσο ικανές είναι να διοργανώνουν γιορτές στην πόλη δουλεύοντας σκληρά αλλά και με κέφι και αυταπάρνηση. Έτσι, μπορούμε να είμαστε περήφανοι ότι διοργανώνουμε χριστουγεννιάτικες γιορτές υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες της πόλης, χαρούμενες με πολλή μουσική και στολίδια με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ότι στο παρελθόν. Επίσης, η μεγάλη χαρά αυτά τα Χριστούγεννα είναι ότι καταφέραμε σε ελάχιστο χρόνο να επαναλειτουργήσει η παλιά Λυρική ως «Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας» που θα φιλοξενεί από εδώ και μπρος πλήθος μουσικών εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών γεγονότων κρατώντας ζωντανή αυτή τη γωνιά της πόλης». 

Η πρόεδρος της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων Πόπη Διαμαντάκου, επεσήμανε ότι «Με αυτή την καλλιτεχνική ομάδα, τον Γιάννη Κακλέα, τον Μανόλη Παντελιδάκη και τη Φρόσω Λύτρα, που συνεργαζόμαστε για δεύτερη φορά, καταφέραμε να δώσουμε ένα στίγμα για το πώς πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι οι γιορτές στην Αθήνα: χαρούμενες αλλά πάνω απ όλα σε μια ιδέα κάθε φορά η οποία θα μπορεί να ενισχύσει τη χαρά, να δώσει ώθηση στη φαντασία χωρίς απαραιτήτως να ξοδεύονται πολλά χρήματα γι’ αυτά. Οι γιορτές μας έχουν σενάριο με αρχή, μέση και τέλος. Καλούν κατοίκους της πόλης και επισκέπτες να γίνουν μέρος του όπως φέτος τους καλούν να πιστέψουν ότι είναι άγγελοι και να πετάξουν προς την αισιοδοξία έστω για λίγο. Αυτό άλλωστε είναι η γιορτή, η στιγμή».

21 Δεκεμβρίου: Η μεγαλύτερη νύχτα του έτους με τον Κ. Βήτα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο 

Τη Μεγαλύτερη Νύχτα του χρόνου θα τη γιορτάσουμε μαζί με τον Κ. Βήτα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο ξεχωριστός αυτός  καλλιτέχνης στήνει τα ηχητικά του τοπία και μεταφέρει τους ρυθμούς και την μουσική του, στον Λόφο των Νυμφών, για να υποδεχτεί το Χειμερινό Ηλιοστάσιο με μία ηλεκτρονική γιορτή, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 18.00.

22 – 30 Δεκεμβρίου: Ραντεβού με πολλή μουσική στο Σύνταγμα

Από τις 22 έως τις 30 Δεκεμβρίου, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο,  νέοι καλλιτέχνες και σχήματα tribute και jazz ανεβαίνουν στην πιο κεντρική σκηνή της Αθήνας, γεμίζουν την πόλη με μουσική και σκορπούν γιορτινές και χαρούμενες μελωδίες. 

Highlight των εκδηλώσεων στο Σύνταγμα δεν είναι άλλο από το Glasshouse, το αγαπημένο μουσικό project που πραγματοποιείται στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα. Ραδιοφωνικοί παραγωγοί και djs θα δίνουν τον παλμό και θα μας καλούν να γίνουμε μέρος της μεγάλης γιορτής, ενώ τα έσοδα του project θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

31 Δεκεμβρίου: Αλλαγή χρόνου στο Θησείο με Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Κατερίνα Κούκα, Θέμη Καραμουρατίδη και Χριστίνα Μαξούρη.  

Με φόντο τον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης, αποχαιρετούμε το 2018 και υποδεχόμαστε το νέο έτος στο Θησείο με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που θα φωτίσει τον ουρανό και τις καρδιές μας. Την αυλαία θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων η οποία, με συνοδεία ξυλοπόδαρων και καλλιτεχνών τσίρκο, θα μας μαγέψει με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ο οικοδεσπότης της γιορτινής βραδιάς θα είναι ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος δήλωσε: «Έβλεπα πάντα την αλλαγή του έτους με την οικογένεια μου από την τηλεόραση και πάντα ήθελα με ένα τρόπο να είμαι και εγώ μέλος αυτής της γιορτής! Και τελικά να που βρέθηκε ο τρόπος». 

Τα τελευταία λεπτά του 2018, θα μας συνοδεύσει με τη φωνή της, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα και σε μία ιδέα της Φρόσως Λύτρα, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Χριστίνα Μαξούρη  σε ένα ξεχωριστό δρώμενο. «Είμαστε έτοιμοι να χαρίσουμε μια ξέγνοιαστη, άκρως μουσική και χορευτική βραδιά σε όλους τους Αθηναίους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης» ανέφερε η Χριστίνα Μαξούρη.          

Το 2019 θα υποδεχθούν με ήχους και τραγούδια τους η Κατερίνα Κούκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης που τόνισαν «τη σημασία της αγάπης ως υπέρτατο ανθρώπινο συναίσθημα» και ευχήθηκαν «η μεγάλη γιορτή για τον ερχομό του νέου έτους να μας φέρει όλους αντιμέτωπους  με ανώτερα και άδολα συναισθήματα».

Το «Ολύμπια» φορά τα γιορτινά του

Αυτά τα Χριστούγεννα συμπίπτουν και με την επαναλειτουργία του ιστορικού «Ολύμπια». Η πόλη αποκτά πλέον το δικό της δημοτικό μουσικό θέατρο, το «Ολύμπια» - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει από τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης. Γι’ αυτό, ανοίγει τις πόρτες του από τις 22 έως τις 31 Δεκεμβρίου και φιλοξενεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες και παιδιά. Ακόμη, στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα τα Χριστούγεννα, τρεις ξεχωριστές φωνές, οι Nalyssa Green, Sugahspank! και Louis, θα γεμίσουν την κεντρική σκηνή του θρυλικού κτιρίου με κομμάτια του Leonard Cohen και θα μας ταξιδέψουν στο θαυμαστό σύμπαν του με το αφιέρωμα “There is a crack in everything, that’s how the light gets in”.

Εκτός από το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.

Εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας

Το Μοναστηράκι μεταμορφώνεται σε πίστα για ατέλειωτο χορό, από τις 22 Δεκεμβρίου! Χορευτικές ομάδες μετατρέπουν την πιο ζωντανή και πολύχρωμη πλατεία στη μεγαλύτερη χορευτική σκηνή με swing και πολύ… rock ‘n’ roll.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ… Η γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίζεται με ακόμα περισσότερες δράσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας. Το πρόγραμμα έχει ακόμα μουσικά pop up events, εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους στις ανακαινισμένες παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων, δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και στο Εμπορικό Τρίγωνο, τη χοροθεατρική παράσταση «Για μια στιγμή άγγελοι» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Τα σύμβολα που κοσμούσαν πέρσι την πόλη, θα τοποθετηθούν και φέτος σε  επιλεγμένα σημεία: Το Δέντρο με πεταλούδες στην Κοραή, το Βαρέλι στον Άγιο Παντελεήμονα, το Δέντρο Νέον πλατεία Αυδή, η Λέξη Όνειρο στο Μοναστηράκι, 6 φιγούρες στην Τριλογία, το Φωτεινό φεγγάρι στο Αστεροσκοπείο, το Καράβι στην πλατεία Αιγύπτου, η Λέξη Αθήνα στο πάρκο Ελευθερίας, η Φάτνη στην Αγία Φωτεινή Ιλισσού.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, θα συναντήσουμε σε πολλά –συχνά απρόσμενα- σημεία της πόλης, μορφές αγγέλων, εικαστικές παρεμβάσεις από διακεκριμένους καλλιτέχνες, όπως ο Αχιλλέας Χαρίτος και ο CacaoRocks, θα «ταξιδέψουμε» με τα φτερά τους και θα αναζητήσουμε τη χαρά της γιορτής. Σε ένα περιβάλλον που θα μας κάνει όλους να νιώσουμε και να θυμηθούμε ότι εμείς είμαστε οι άγγελοι της καθημερινότητας της ζωής μας για το καλό και το κακό, θα αναζητήσουμε και θα φέρουμε ξανά στη ζωή μας την αγάπη, την κινητήριο δύναμη και προϋπόθεση για κάθε τι όμορφο.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/03 12:44

    Η AEGEAN επεκτείνει τη χρήση βιώσιμων καυσίμων (SAF) στις πτήσεις της και στα αεροδρόμια της Ευρώπης

  2. 19/03 11:59

    Διακήρυξη HOTREC & EFFAT: Έτσι θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή φιλοξενία

  3. 19/03 11:15

    Celestyal | Περισσότερες κρουαζιέρες το 2025 λόγω εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης

  4. 19/03 10:58

    TUI: Νέες συνδέσεις με Κρήτη από Βιέννη και Βουδαπέστη

  5. 19/03 10:29

    Ισπανικός τουρισμός | 91 εκατ. τουρίστες και 125 δισ. ευρώ έσοδα το 2024

  6. 18/03 19:31

    Γυρίσματα σε ελληνικές πόλεις για ισραηλινά ντοκιμαντέρ με θέμα τους Ρωμανιώτες Εβραίους

  7. 18/03 19:28

    Δήμος Νισύρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  8. 18/03 19:25

    Σύνδεση της Καρύστου με τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες

  9. 18/03 11:46

    ΕΕ | Μεταναστευτική συμφωνία με την Αίγυπτο με οικονομική ενίσχυση 7,4 δισ. ευρώ

  10. 18/03 07:29

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ζάκυνθο και Σύβοτα

  11. 18/03 07:26

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας ‘Άννας

  12. 18/03 07:13

    Ταξίδι εξοικείωσης Σουηδού δημοσιογράφου στην Αθήνα

  13. 17/03 20:43

    Τουρισμός | Όμιλος FTI: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή

  14. 17/03 12:17

    Περιφέρεια Κρήτης | To αντάλλαγμα για χρήση αιγιαλού και παραλιών να ξεκινά από τον Ιούνιο

  15. 17/03 12:09

    Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης | Οι μαθητές των Γαλλικών Σχολείων στο δρόμο για το Παρίσι

  16. 17/03 12:05

    Η Πιερία στην έκθεση «Holiday World & Region World» στην Πράγα

  17. 17/03 07:23

    Η συμβολή του ΕΟΤ στη διοργάνωση στην Αθήνα της Συνόδου Κορυφής 2024 Women Political Leaders

  18. 17/03 06:20

    Μύκονος | Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών

  19. 16/03 22:48

    Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023

  20. 16/03 15:47

    Τουρισμός | Όλο και περισσότερα Airbnb στην Ελλάδα - ΙΝΣΕΤΕ: 212.000 καταλύματα τον Ιούλιο του 2023

  21. 16/03 12:21

    Γερμανικός Τύπος | «Ανεπαρκή» τα μέτρα της Ελλάδας για τις φυσικές καταστροφές

  22. 16/03 12:16

    ΕΕ | Κρατική ενίσχυση ύψους 8,48 εκατ. ευρώ στην Sky express για τις ζημιές από τον κορωνοϊό

  23. 16/03 12:08

    Πάνω από μισό εκατ. οι Ούγγροι τουρίστες στην Ελλάδα

  24. 15/03 19:48

    Κορυφαία θέρετρα της Ευρώπης το Sani Resort και τα Ikos Resorts | Νέες σουίτες στο Sani Asterias

  25. 15/03 19:46

    Παράδειγμα προς μίμηση η συλλογική διεκδίκηση του ζητήματος της μουσικής στα ξενοδοχεία

  26. 15/03 14:11

    Το Ελληνικό γιώτινγκ στην 20η έκθεση East Med Yacht Show 2024 στον Πόρο - Και δεύτερο Yacht Show τον Οκτώβριο

  27. 15/03 14:06

    Ελληνικό: Lamda και Brook Lane προχωρούν στην κατασκευή του δεύτερου πύργου – Θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο

  28. 15/03 12:40

    Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: «Μπίζνες πολλών δις με “Χρυσές Βίζες“»

  29. 15/03 12:37

    FedHATTA: Νέες προοπτικές στη στρατηγική αγορά της Κίνας με τη νέα απευθείας πτήση Σανγκάη – Αθήνα

  30. 15/03 12:24

    Οι Οινοποιοί της Κρήτης στην έκθεση κρασιού PROWEIN

  31. 15/03 11:56

    Ξενοδοχεία | Ανακαινισμένο και 5άστερο επαναλειτουργεί το Iberostar Selection Creta Marine

  32. 15/03 11:43

    Αθλητικές διοργανώσεις σε Αθήνα και Αρκαδία υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

  33. 15/03 10:46

    Tουρισμός όλο το χρόνο στην Ελλάδα | Στο Costa Navarino τον Οκτώβριο το συνέδριο των Βρετανών πρακτόρων (ΑΒΤΑ)

  34. 15/03 10:27

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί City Break προορισμός όλο το έτος

  35. 15/03 10:16

    Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Eurowings προς Ελληνικούς προορισμούς

  36. 15/03 10:09

    TAROM: Νέα εποχική σύνδεση Βουκουρέστι – Ηράκλειο

  37. 15/03 10:04

    El Al: Περισσότερες πτήσεις Τελ Αβίβ – Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2024

  38. 15/03 06:41

    Δήμος Χερσονήσου: Παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

  39. 15/03 06:40

    Απευθείας πτήσεις από Τίρανα για Άμστερνταμ και Κολωνία

  40. 15/03 06:38

    Ρόδος: Διαγωνισμός για την υποστήριξη λειτουργίας των Ι. Π. Καλλιθέας και Κοιλάδας των πεταλούδων

  41. 15/03 06:34

    Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

  42. 15/03 06:28

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστική προβολή στην ολλανδική αγορά

  43. 14/03 19:44

    Κοινή δήλωση μελών ΠΟΞ: Θα αμφισβητήσουμε δικαστικά την ποσόστωση της μουσικής στα ξενοδοχεία

  44. 14/03 15:17

    To 4 αστέρων ξενοδοχείο “Elite” στη Ρόδο απέκτησε η Interlife

  45. 14/03 15:00

    Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό

  46. 14/03 14:25

    "Επιχειρηματίας της χρονιάς" ο CEO του Ομίλου Βασιλάκη

  47. 14/03 13:55

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου

  48. 14/03 12:49

    H πρώτη Ελληνίδα στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων

  49. 14/03 12:26

    Marketing Greece: Το ταξίδι του “Travel Reimagined | Tomorrow’s Content Today” για το 2023 ολοκληρώθηκε

  50. 14/03 11:15

    Τουρισμός | American Express Travel: Οι κορυφαίες τάσεις που καθοδηγούν τα ταξίδια το 2024

  51. 14/03 10:59

    TUI: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός για τους Αυστριακούς το καλοκαίρι

  52. 14/03 10:57

    Προσβάσιμος τουρισμός στην Πιερία

  53. 14/03 10:39

    Costa Cruises | Εαρινές εκπτώσεις σε κρουαζιέρες της στη Μεσόγειο το 2024 (και με ελληνικά λιμάνια)

  54. 14/03 06:51

    Ταξίδι εξοικείωσης στη Μακεδονία για τουριστική προβολή στην ισπανική αγορά

  55. 14/03 06:47

    Βαλκανικά Χοροχρώματα στους Σοφάδες Καρδίτσας

  56. 14/03 06:09

    ΤΕΕ | Διαγωνισμός για πλατφόρμα και ιστότοπο Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

  57. 14/03 06:07

    Μη έγκριση προσθήκης πισίνας σε ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

  58. 14/03 06:03

    Κύπρος | Η αγορά ακινήτων το 2023- οι μεταβιβάσεις και τα πωλητήρια

  59. 13/03 18:06

    Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης | Νέος πρόεδρος ο Δήμαρχος Στ. Αγγελούδης, που απευθύνει κάλεσμα ενότητας

  60. 13/03 16:34

    Το Κύπελλο Μαραθωνίου της Μεσολυμπιάδας “Αθήνα 1906” στο Μουσείο του Λούβρου

  61. 13/03 15:56

    Υπουργείο Τουρισμού | Τα ΔΙΕΚ μετατρέπονται σε ΣΑΕΚ - Οι έξι ειδικότητες σπουδών

  62. 13/03 15:35

    Έρχεται το πρώτο ξενοδοχείο JW Marriott στην Ελλάδα | Ανοίγει το 2025 το JW Marriott Crete Resort & Spa

  63. 13/03 15:13

    Κρουαζιέρα | Οι παγκόσμιοι ηγέτες του κλάδου καλούν για παραγωγή βιώσιμων καυσίμων

  64. 13/03 15:08

    Norse Atlantic: Στις 30 Μαΐου η πρώτη πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη

  65. 13/03 14:19

    Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  66. 13/03 14:01

    Τεχνητή νοημοσύνη | Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο κανονισμό-ορόσημο

  67. 13/03 13:27

    Συνεργασία ΕΤΑΔ με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» για την ισότιμη προσβασιμότητα στο Χ. Κ. Παρνασσού

  68. 13/03 12:55

    Τουρισμός | GetYourGuide: Συνεργασία με την Primer για καινοτόμες πληρωμές στην αγορά εμπειριών

  69. 13/03 12:51

    Dertour | Βραβείο Red Star Quality Award στο ξενοδοχείο Sentido Pearl Beach Kos

  70. 13/03 12:31

    Συνάντηση Ε.Ξ. Σαντορίνης με τον Δήμαρχο Ν. Ζώρζο | Κοινές θέσεις για τη διαχείριση του προορισμού και τις υποδομές

  71. 13/03 11:46

    Η Αθήνα στις 100 καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για το 2024

  72. 13/03 11:35

    Η Κρήτη στην ΙΤΒ | Θετικά μηνύματα, όμως θα χρειαστεί δουλειά για νέο ρεκόρ το 2024

  73. 13/03 11:31

    Στην Αθήνα το μεγάλο Διεθνές Συνέδριο IAPCO 2026

  74. 13/03 11:17

    Λιγότερα εμπόδια στα ταξίδια | Μειώνονται παγκοσμίως οι απαιτήσεις για visa

  75. 13/03 11:07

    UN Tourism | Αστικός τουρισμός: Προωθείται η παγκόσμια βάση δεδομένων στον τουρισμό πόλεων

  76. 13/03 10:55

    Τουρισμός | Κορυφώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για Αθήνα - Άνοδος-ρεκόρ της αξίας των ξενοδοχείων της το 2023

  77. 13/03 10:37

    Κ. Μητσοτάκης | Νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb

  78. 13/03 10:30

    Επιθεώρηση Εργασίας: Σε εμπόριο, ξενοδοχεία και εστίαση τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

  79. 13/03 10:24

    Fred. Olsen Cruise Lines: Δύο νέα δρομολόγια κρουαζιέρας με Ελληνικά λιμάνια το 2025

  80. 13/03 10:12

    AEGEAN | Ισχυρές επιδόσεις το 2023 - 19,5 εκατ. θέσεις το 2024

  81. 13/03 10:01

    Τουρισμός | Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση: Ψηφιακή η υποβολή της δήλωσης απόδοσης

  82. 13/03 06:57

    Προβολή της Σκιάθου στο μετρό του Λονδίνου, του Παρισιού και στο τραμ στο Βερολίνο

  83. 13/03 06:56

    Προβολή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στην ολλανδική αγορά

  84. 13/03 06:54

    Δήμος Σουφλίου: Ψήφισμα κατά της εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων σε χωριό της Βουλγαρίας

  85. 13/03 06:51

    Φιλοξενία μελών 10 ομίλων φουσκωτών σκαφών στη Χίο

  86. 13/03 06:45

    Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δασοχώρι Καρδίτσας

  87. 12/03 17:03

    Βρετανικός τουρισμός | ΤUI UK: 1.000 επιπλέον ξενοδοχεία προς κράτηση για το 2025 - και στην Ελλάδα

  88. 12/03 16:45

    123 άδειες στα Δωδεκάνησα για ταξί έξι έως εννέα θέσεων

  89. 12/03 15:13

    «Pierra Creta 2024» | Aθλητές από όλο τον κόσμο στον κρητικό αγώνα ορειβατικού σκι

  90. 12/03 14:57

    Η Γερμανία επιστρατεύει influencer τεχνητής νοημοσύνης για να προσελκύσει ταξιδιώτες

  91. 12/03 14:38

    Από τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2024"- οι δικαιούχοι

  92. 12/03 11:53

    Τα θεαματικά φεστιβάλ λουλουδιών και οι πολιτιστικοί θησαυροί της Κορέας προσκαλούν τους Έλληνες ταξιδιώτες

  93. 12/03 11:23

    Τουρκικός τουρισμός | 60 εκατ. τουρίστες, 60 δισ. δολ. έσοδα ο στόχος για το 2024

  94. 12/03 11:10

    Ο ΠΟΤ έρχεται στη Θάσο | Πρότζεκτ με συμμετοχή των κατοίκων για την τουριστική ανάκαμψη

  95. 12/03 11:10

    ΤΑΙΠΕΔ | Διαγωνισμός για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη

  96. 12/03 10:39

    Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής σταθερός αρωγός στην εξωστρέφεια του οινοτουρισμού»

  97. 12/03 10:32

    Airbnb: Τέλος οι κάμερες ασφαλείας στους εσωτερικούς χώρους

  98. 12/03 10:27

    Αντώνης Παγώνης - ΙΤΒ | Αυξημένη ζήτηση 7-10% για Ελλάδα φέτος- η Σαντορίνη χρειάζεται βοήθεια

  99. 12/03 10:02

    Amadeus: Αναβαθμισμένη εμπειρία πληρωμών με την εξαγορά της Voxel

  100. 12/03 07:14

    Αρνητική γνωμοδότηση για ΜΠΕ επένδυσης σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική