Έκθεση για την ελληνική φορεσιά στην Costa Navarino και το αεροδρόμιο Αθήνας

Έκθεση για την ελληνική φορεσιά στην Costa Navarino και το αεροδρόμιο Αθήνας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι τρεις δραστήριοι φορείς με σημαντική παρουσία σε διαφορετικούς τομείς της χώρας, το Μουσείο Μπενάκη, η Costa Navarino και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον πολιτισμό και παρουσιάζουν το φιλόδοξο πολιτιστικό έργο «Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς: Σύγχρονες δημιουργίες ζωντανεύουν τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη.

Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση που φέρνει κοντά 15 παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές μόδας και ταλαντούχους εικαστικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι αγαπούν την Ελλάδα και ενστερνίζονται στο έργο τους το ελληνικό στοιχείο.

Αξιοποιώντας τη συλλογή έντυπων πηγών της ελληνικής ενδυμασίας από τον 16ο έως τον 20ό αιώνα, δωρεά του Ι.Δ. Κοιλαλού στο Μουσείο Μπενάκη, οι καταξιωμένοι δημιουργοί, παρουσιάζουν έργα που εμπνέονται από την παραδοσιακή ελληνική φορεσιά και προβάλουν την ελληνική διαχρονικότητα στη μόδα και στην αισθητική, από τις 10 Απριλίου έως και τις 18 Νοεμβρίου 2016 στην Costa Navarino και από στις 17 Ιουλίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. 

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες δημιουργούς είναι: ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής Jean Paul Gaultier, ο οίκος Zeus+Dione, οι σχεδιάστριες Μαίρη Κατράντζου και Σοφία Κοκοσαλάκη, ο σχεδιαστής Δημήτρης Ντάσιος, αλλά και οι εικαστικοί καλλιτέχνες Κωνσταντίνος Κακανιάς, οι Blind Adam και Σοφία Στέβη από την The Breeder Gallery, οι Αντωνάκης, Χρύσα Βουδούρογλου, Βασίλης Ζωγράφος, Απόστολος Καραστεργίου και Μαργαρίτα Μυρογιάννη από την Eleftheria Tseliou Gallery. Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης το Κέντρο Διατήρησης Παραδοσιακών Τεχνικών Κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗΣ, δωρεά της οικογένειας Μέντη στο Μουσείο Μπενάκη και το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει μια φρέσκια ματιά σε μια διαχρονική κληρονομιά, ζωντανεύοντας τον πλούτο την ελληνικής ενδυμασίας και ενισχύοντας την πεποίθηση ότι η ελληνική παράδοση αποτελεί συνεχή πηγή έμπνευσής για σύγχρονούς δημιουργούς μέχρι και σήμερα.

Η συλλογή Ι.Δ. Κοιλαλού, η οποία αποτελείται από έντυπες παραστάσεις που απεικονίζουν την ελληνική φορεσιά σε όλες της τις εκφάνσεις, έχει παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη (20 Σεπτεμβρίου – 12 Νοεμβρίου 2006) στην έκθεση «Η Ελληνική ενδυμασία. Έντυπες πηγές 16ου-20ού αιώνα από τη Συλλογή Ι.Δ. Κοιλαλού» και είναι πλήρως δημοσιευμένη στον ομώνυμο δίγλωσσο κατάλογο των εκδόσεών του. Τα περισσότερα, χαρακτικά και υδατογραφίες, είναι δημιούργημα ξένων περιηγητών, οι οποίοι στα χρόνια της φραγκοκρατίας και της τουρκοκρατίας επισκέφτηκαν τη χώρα μας, γοητεύτηκαν και κληροδότησαν ένα πλούσιο αρχείο οπτικών μαρτυριών για μία από τις πλέον λειτουργικές και ταυτόχρονα ευφάνταστες εκφράσεις της ελληνικής ζωής και της πολιτιστικής μας παράδοσης. Στην πλειοψηφία τους δεν αποτελούν μία απλή καταγραφή αλλά είναι απεικονίσεις από αφηγήματα «σκηνογραφημένα» στο περιβάλλον τους ή ενδυματολογικές επινοήσεις ξένων ζωγράφων. Πολλά από τα έργα αποτελούν μια ρομαντική αφήγηση της ελληνικής ιστορίας μέσα από τα μάτια επισκεπτών, γοητευμένων από έναν τόπο ξένο και μυστηριώδη.

Συγχρόνως και για το ίδιο χρονικό διάστημα, ο Jean Paul Gaultier επέλεξε να εκθέσει στο Μουσείο Μπενάκη, (Κουμπάρη 1, Αθήνα) μία δημιουργία από τη συλλογή του «Αφιέρωμα στην Ελλάδα», συνδέοντας με αυτό τον τρόπο τις παράλληλες δράσεις.

Η κυρία Ειρήνη Γερουλάνου, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη ανέφερε: «Μια ιδιαίτερη, παράξενη, απρόσμενη συνεργασία, με δημιουργικές, ενδιαφέρουσες και θεαματικές παράλληλες δράσεις. Το 2016, την πρώτη χρονιά, η Εύα Νάθενα, και η ομάδα της, ταξίδεψαν ψηφιακά το κοινό στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα του 1896, ζωντανεύοντας με ήχο και κίνηση τις ιστορικές φωτογραφίες του επίσημου φωτογράφου των Αγώνων, Άλμπερτ Μάγιερ, ένα μοναδικό υλικό των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη. Φέτος, με αφετηρία έναν άλλο θησαυρό του ΜΜ -τη γοητευτική συλλογή των απεικονίσεων της ελληνικής ενδυμασίας από τους περιηγητές- διεθνείς σχεδιαστές μόδας και εικαστικοί δημιουργούν μια φρέσκια, συναρπαστική/ εκρηκτική παρουσίαση που μιλάει στο κοινό με άλλη γλώσσα για την προέλευση και τη διαχρονικότητα των ενδυματολογικών επιλογών και της αισθητικής. Εκ μέρους όλων στο Μουσείο Μπενάκη θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Costa Navarino και συγκεκριμένα την κα Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου για την πρωτοβουλία αυτής της συνεργασίας, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για τη συμμετοχή και την προβολή των δράσεων και ιδιαίτερα την κα Χαρά-Ελένη Μητσοτάκη, τον Jean-Paul Gautier που εγκατέστησε στο Μουσείο μια δημιουργία του ανάμεσα στις φορεσιές, και όλους τους σημαντικούς δημιουργούς που πάντοτε, τόσο πρόθυμα, εμπλέκονται στην παράξενη αυτή συνεργασία, εμπνέονται, συμμετέχουν, δημιουργούν και παρουσιάζουν μια πολύ διαφορετική, ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα ελκυστική όψη της Ελλάδας».

Η κ. Χαρά – Eλένη Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε: «Ως η πρώτη και η τελευταία εντύπωση της χώρας μας, το αεροδρόμιο της Αθήνας εκπέμπει καθημερινά την πολιτισμική ταυτότητά του. Προβάλλοντας το σύγχρονο ελληνικό πνεύμα σε εκατομμύρια επιβατών, το αεροδρόμιο έχει μέχρι σήμερα φιλοξενήσει περισσότερες από 75 εκθέσεις και εκδηλώσεις τέχνης, με επισκεψιμότητα 250.000 ανθρώπων κάθε χρόνο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η επόμενη πρωτοβουλία, σε συνεργασία -για δεύτερη συνεχή χρονιά- με το Μουσείο Μπενάκη και την Costa Navarino, θα παρουσιάσει, με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο, την ελληνική ενδυμασία, μέσα από έργα καταξιωμένων δημιουργών, που εμπνέονται από την αισθητική της παραδοσιακής φορεσιάς. Επόμενος λοιπόν «προορισμός» στο αεροδρόμιο, ο ελληνικός πολιτισμός μέσα από τη διαχρονικότητα της ελληνικής φορεσιάς.»

Παράλληλα, για την Costa Navarino, η τέχνη έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο από την αρχή της λειτουργίας της. Πρωτότυπα αλλά και σπάνια έργα, παράλληλα με τα έργα γνωστών σύγχρονων εικαστικών από όλο τον κόσμο, καθώς και νέων καλλιτεχνών, φιλοξενούνται σε σταθερή βάση στους χώρους της Costa Navarino, καταδεικνύοντας τη σημασία που έχει η τέχνη σε αυτόν τον προορισμό. Άλλωστε, η Costa Navarino επενδύει σημαντικά στην τέχνη, τον πολιτισμό και την καινοτομία, δημιουργώντας ξεχωριστές εμπειρίες για τους επισκέπτες της. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με φορείς που ξεχωρίζουν για την πολιτιστική τους δράση αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον πολιτισμό της Μεσσηνίας και της χώρας.

Από την πλευρά της, η κα. Κωστάντζα Σμπώκου - Κωνσταντακοπούλου, Διευθύντρια - ΤΕΜΕΣ Α.Ε., εταιρείας ανάπτυξης της Costa Navarino, επεσήμανε: «Η παρουσία του Μουσείου Μπενάκη στους χώρους της Costa Navarino και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέσα από μια εδραιωμένη πια συνεργασία , επιβεβαιώνει την αδιάρρηκτη σχέση της ιστορίας, της τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας με τον τουρισμό και την εμπειρία των επισκεπτών στην Ελλάδα. Η εμπειρία αρχίζει από την άφιξη, εμπλουτίζεται κατά τη διαμονή αφήνοντας - ελπίζουμε - στην ψυχή του επισκέπτη την αίσθηση ενός τόπου πλούσιου σε πολιτισμό. Σύγχρονοι δημιουργοί έρχονται να ενισχύσουν την μοναδική συλλογή της ελληνικής παραδοσιακής ενδυμασίας του Μουσείου Μπενάκη, όπως αυτή αποτυπώνεται συγκεντρώνεται, ταξινομείται και σχολιάζεται στις έντυπες πηγές του Δημήτριου Κοιλαλούς. Οι δημιουργοί αυτοί φέρνουν μαζί τους τον αέρα της ελεύθερης δημιουργίας επιβεβαιώνοντας τους δυνατούς δεσμούς τους με την Ελλάδα και την ιστορία της, ο καθένας μέσα από το δικό του διαφορετικό βλέμμα».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει ο σκηνογράφος-ενδυματολόγος Παύλος Θανόπουλος, ο οποίος ζωντανεύει τις γυναικείες μορφές των χαρακτικών και τις λεπτομέρειες από τα ελληνικά τοπία της συλλογής, μέσα από ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο σκηνικό στην Costa Navarino και με μια αντίστοιχη παρουσίαση  προσαρμοσμένη στον χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο Παύλος Θανόπουλος έχει σκηνογραφήσει παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για  θέατρο, όπερα και χορό. Έχει επίσης επιμεληθεί και σχεδιάσει πολλές εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη, με το οποίο διατηρεί σταθερή συνεργασία, καθώς και με το Εβραϊκό Μουσείο, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  2. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  3. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  4. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  5. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  6. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  7. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  8. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  9. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  10. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  11. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  12. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  13. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  14. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  15. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  16. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  17. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  18. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  19. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  20. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  21. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  22. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  23. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  24. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  25. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  26. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  27. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  28. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  29. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  30. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  31. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  32. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο ανοίγει το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  33. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  34. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  35. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  36. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  37. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  38. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  39. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  40. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  41. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  42. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  43. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  44. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  45. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  46. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  47. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  48. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  49. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  50. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  51. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  52. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  53. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  54. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  55. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  56. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  57. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  58. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  59. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  60. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  61. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  62. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  63. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  64. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  65. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  66. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  67. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  68. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  69. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  70. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  71. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  72. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  73. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  74. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  75. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  76. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  77. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο

  78. 22/03 07:13

    Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης

  79. 22/03 07:09

    Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες

  80. 22/03 07:04

    Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  81. 22/03 07:02

    Αναβάθμιση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Πάτμο

  82. 21/03 17:05

    Νέο πλαίσιο για την Golden Visa - τα ακίνητα αυτά δεν θα γίνονται Airbnb | Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις

  83. 21/03 16:51

    Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market

  84. 21/03 16:40

    ΔΑΑ | Υποδοχή του νέου αεροσκάφος της Royal Jordanian

  85. 21/03 16:32

    Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου

  86. 21/03 16:18

    Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

  87. 21/03 14:51

    1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο

  88. 21/03 13:43

    Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα

  89. 21/03 12:59

    Τουρισμός | Αυστρία: Πρώτη δύναμη η Ελλάδα και το 2024 - Διψήφια αύξηση κρατήσεων - Νέες πτήσεις

  90. 21/03 12:50

    Costa Navarino | Συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση

  91. 21/03 11:37

    FedHATTA: Η Λιθουανία ως ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  92. 21/03 11:35

    Sky Express: Νέες πτήσεις τσάρτερ Αθήνα – Παλέρμο

  93. 21/03 11:25

    Ενημέρωση των αθηναϊκών ξενοδοχείων για τις "νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία"

  94. 21/03 10:39

    Ανοίγει ανακαινισμένο την 1η Μαΐου το ξενοδοχείο Cora Hotel & Spa στη Χαλκιδική

  95. 21/03 10:08

    Τουρισμός | Skyscanner: Κυριαρχούν οι αναζητήσεις για Ελλάδα και Ισπανία- επιστρέφει η παραδοσιακή εποχικότητα

  96. 21/03 09:51

    Περικλής Αντωνίου | Η αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου προϋπόθεση για την Ανάπτυξη

  97. 21/03 07:39

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σύβοτα και Λήμνο

  98. 21/03 07:36

    Δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου Σπηλαίου Αλιστράτης

  99. 21/03 07:34

    Κέρκυρα: Διατήρηση αρχαιοτήτων σε κατάχωση σε ξενοδοχειακή μονάδα

  100. 21/03 07:32

    Αεροδρόμιο Βηρυτού: Αύξηση του αριθμού των επιβατών τον Φεβρουάριο