Η Ισπανία δρομολογεί “άδεια περιόδου”

Η Ισπανία δρομολογεί “άδεια περιόδου”

Η Ισπανία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που δρομολογεί τριήμερη άδεια περιόδου. Τη δυνατότητα αυτή δίνουν ελάχιστες χώρες, όμως λίγες γυναίκες επωφελούνται φοβούμενες το στίγμα. Διαβάστε το θέμα από την DW...

“Θυμάμαι να είμαι στην τάξη, να διδάσκω και να κλαίω από τον πόνο. Δεν ήξερα τι να κάνω και προφανώς έπρεπε να φύγω”, αφηγείται η Τζούντι Μπερτς ανακαλώντας στη μνήμη της τα επώδυνα συμπτώματα της περιόδου. “Απλώς έκανα τα πάντα με μεγάλη δυσκολία, αδυνατώντας να συγκεντρωθώ… δεν λειτουργούσα κανονικά σε καμία περίπτωση.”

Σήμερα ηγείται του βρετανικού Δικτύου Υποστήριξης Γυναικών με Πυελικό Άλγος και υποφέρει και η ίδια από δυσμηνόρροια, στα συμπτώματα της οποίας συμπεριλαμβάνονται μηνορραγία, δυνατές κράμπες και κόπωση ή ακόμη και ναυτία, εμετοί και διάρροια. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Γιατρών, η δυσμηνόρροια διαταράσσει τις καθημερινές δραστηριότητες για δύο στις δέκα γυναίκες. Παράλληλα, έως και το 91% των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία υποφέρουν από αυτήν, με σχεδόν τρεις στις δέκα να διαμαρτύρονται για ισχυρούς πόνους.

Σε κάποιες χώρες παρέχεται ήδη η δυνατότητα άδειας επί πληρωμή κατά τη διάρκεια της περιόδου, ωστόσο τέτοιες πολιτικές θεωρούνται αμφιλεγόμενες εν μέσω φόβων για στίγμα και διακρίσεις εις βάρος όσων επωφελούνται από αυτές. Μια τέτοια ρύθμιση ετοιμάζεται τώρα να θεσπίσει η Ισπανία.

Τρεις ημέρες άδειας το μήνα

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που διέρρευσε πριν από την παρουσίασή του στο υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης, οι εργαζόμενες θα μπορούν να παίρνουν έως και τρεις ημέρες άδεια το μήνα επικαλούμενες συμπτώματα περιόδου. Παρότι πολλά σημεία παραμένουν αδιευκρίνιστα, η ρύθμιση αφορά γυναίκες με σοβαρά συμπτώματα που ενδεχομένως θα πρέπει να πιστοποιούνται με ιατρική βεβαίωση.

“Στη χώρα μας υπάρχει μια δυσκολία σε ό,τι αφορά την αναγνώριση της εμμήνου ρύσης ως μιας ψυχολογικής διαδικασίας, από την οποία πρέπει να απορρέουν κάποια δικαιώματα”, αναγνωρίζει η διευθύντρια του ισπανικού κυβερνητικού Ινστιτούτου Γυναικών Τόνι Μορίγιας.

Η πρόταση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου νομοσχεδίου για την αναπαραγωγική υγεία, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την παροχή άδειας σε γυναίκες που προχωρούν σε άμβλωση, ενώ καταργεί τη συγκατάθεση των γονέων ως προϋπόθεση για αμβλώσεις σε κορίτσια ηλικίας 16 και 17 ετών. Επιπλέον προβλέπει την κατάργηση του ΦΠΑ σε προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

Η Ανατολική Ασία πρωτοπόρος στην άδεια περιόδου

Το 2017, το ιταλικό κοινοβούλιο εξέτασε παρόμοια πρόταση, η οποία όμως δεν υιοθετήθηκε έπειτα από συζητήσεις γύρω από το κατά πόσο μια άδεια περιόδου θα ενέτεινε το στιγματισμό των γυναικών στον εργασιακό χώρο.

Αυτή τη στιγμή ελάχιστες χώρες - η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, η Ινδονησία και η Ζάμπια - έχουν εθνικό πλαίσιο πολιτικής για τη χορήγηση τέτοιας άδειας επί πληρωμή.

Ωστόσο λίγες είναι οι γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος. Μία από αυτές είναι η Βέβε Χιτίπο, η οποία ως διευθύνουσα σύμβουλος της ινδονησιακής Kiroyan Partners λειτουργεί ως εργοδότης που χορηγεί άδεια περιόδου και ταυτόχρονα ως υπάλληλος που επωφελείται από αυτήν την πολιτική, καθώς υποφέρει από αφόρητους πόνους κάθε μήνα. “Δεν μπορούσα να καθίσω κανονικά ή να εργαστώ στο γραφείο ή μπροστά στο φορητό υπολογιστή μου για 8-9 ώρες την ημέρα”, λέει. Αναγνωρίζει πάντως ότι, ενώ η ίδια δεν αντιμετώπισε ποτέ τέτοιου είδους πρόβλημα, “ο κόσμος σκέφτεται ότι οι γυναίκες είναι τεμπέλες και δεν θέλουν να εργαστούν”, ιδιαίτερα σε εργοστάσια, όπου η παραγωγικότητα συνεπάγεται τη φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας.

Τα στερεότυπα φέρνουν διστακτικότητα

Στην Ιαπωνία, που εφαρμόζει την πολιτική αυτή ήδη από το 1947, πρόσφατη έρευνα του Nikkei αποκάλυψε ότι λιγότερες από μία στις δέκα γυναίκες υποβάλλουν αίτηση για άδεια περιόδου παρότι περίπου οι μισές το επιθυμούν, με βασική αιτιολογία ότι διστάζουν όταν ο εργοδότης είναι άντρας.

Ακόμη όμως και σε ευρωπαϊκές χώρες με γενναιόδωρες πολιτικές στο θέμα των αδειών, όπως η Ολλανδία, ενώ το 14% των γυναικών που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση το 2019 είπαν ότι απουσίασαν από την εργασία τους κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, μόλις δύο στις δέκα αποκάλυψαν στον εργοδότη τους τον πραγματικό λόγο.

Σύμφωνα με ακαδημαϊκή εργασία που δημοσιεύτηκε το 2020 από την Palgrave Macmillan στο πλαίσιο ενός εγχειριδίου μελετών γύρω από την έμμηνο ρύση, πολιτικές όπως η άδεια περιόδου ενδέχεται να “διαιωνίσουν σεξιστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές συμβάλλοντας στο στίγμα της περιόδου και στην παγίωση των στερεοτύπων των φύλων, έχοντας αρνητικό αντίκτυπο στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ φύλων και ενισχύοντας την ‘ιατρικοποίηση’ της εμμήνου ρύσεως”. Ως τέτοια στερεότυπα αναφέρονται η δήθεν εύθραυστη φύση της γυναίκας, η μη παραγωγικότητα και η αναξιοπιστία. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι μη-δυαδικά και τρανς άτομα θα πρέπει επίσης να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν άδεια περιόδου.

Πολιτικές σε επίπεδο εταιρειών

Κάποιες επιχειρήσεις παρέχουν ήδη πιο ευέλικτες συνθήκες εργασίας, π.χ. τηλεργασία, έχοντας κατά νου εργαζόμενες με δυσμηνόρροια. Για παράδειγμα, η ινδική εταιρεία διανομής φαγητού Zomato, δίνει δέκα ημέρες άδεια περιόδου το χρόνο, παρέχοντας τη δυνατότητα στις εργαζόμενες να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους στο ομαδικό τσατ χρησιμοποιώντας ένα emoticon που απεικονίζει κόκκινες σταγόνες αντί μηνύματος απουσίας.

“Μια από εκείνες τις ημέρες, βάζω κυριολεκτικά αυτό ακριβώς το emoticon και είναι σαν να λέω ότι δεν είμαι διαθέσιμη και πράγματι οι περισσότεροι το σέβονται”, λέει η διευθύντρια επικοινωνίας της Zomato Βαϊντίκα Παρασάρ. Μάλιστα η πολιτική αυτή απευθύνεται “σε όλα τα φύλα, τα οποία αφορά, συμπεριλαμβανομένων των τρανς. Δεν είναι κάτι, για το οποίο κανείς πρέπει να αισθάνεται άβολα. Πρόκειται για μια βιολογική λειτουργία.”

Από το 2020 που εισήγαγε την πολιτική αυτή, η εταιρεία έχει διαπιστώσει αύξηση της παραγωγικότητας και λιγότερες “διαρροές” εργαζομένων. Στην ολλανδική έρευνα, η μείωση της παραγωγικότητας λόγω του υψηλού ποσοστού των γυναικών που εξακολουθούσαν να εργάζονται παρά τα συμπτώματα δυσμηνόρροιας, ανερχόταν σε 9 ημέρες το χρόνο.

Σύμβολο υποστήριξης στις γυναίκες

Ορισμένοι εκφράζουν την ανησυχία ότι κάποιες γυναίκες ενδέχεται να κάνουν κατάχρηση του δικαιώματός τους στην άδεια περιόδου. Σημειώνοντας ότι δεν έχουν καταγγελθεί τέτοια περιστατικά, η Παρασάρ υπογραμμίζει ότι το σημαντικότερο είναι “να δίνουμε τη δυνατότητα στους εργαζομένους μας να αναπτύξουν μηχανισμούς που θα τους επιτρέψουν να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, είτε μιλάμε για γονική άδεια είτε για άδεια περιόδου”.

Για τη Χιτίπο της Kiroyan Partners, τέτοιες πολιτικές στέλνουν ένα ακόμη σημαντικότερο μήνυμα. Αποτελούν “ένα σύμβολο αναγνώρισης και υποστήριξης των γυναικών”  επιτρέποντάς τους να εργάζονται “και ταυτόχρονα να επιτελούν το ρόλο τους στην κοινωνία, ως ανθρώπινα όντα, γυναίκες και μητέρες”.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 30/06 15:17

  B.Κικίλιας: Πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Ναύπακτο

 2. 30/06 15:12

  «Crete, Sense the authentic culture» | Το νέο σποτ για τον πολιτισμό της Κρήτης στο History Channel και το National Geographic

 3. 30/06 14:57

  Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Ιουλίου υπό την αιγίδα του ΕΟT

 4. 30/06 14:51

  Ξενοδοχεία | Partnership Circle Award για το 2021 στην Domes Resorts από τη Marriott International

 5. 30/06 14:46

  Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φετινών Επιδαυρίων!

 6. 30/06 13:05

  Ελληνικές διακρίσεις στα βραβεία Europa Nostra για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά

 7. 30/06 12:52

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση παραθαλάσσιου ακινήτου (έκταση και κατάστημα) στις Αλυκές Αναβύσσου

 8. 30/06 12:29

  Tα τουριστικά έσοδα μπορεί να φτάσουν φέτος τα 20 δισ.ευρώ- Οι λύσεις στα προβλήματα των ξενοδοχείων

 9. 30/06 11:57

  H Xenia 2022 ετοιμάζει την πιο εντυπωσιακή της διοργάνωση

 10. 30/06 11:53

  Νοσταλγία! Οι διακοπές περνούν σε εποχή... πουριτανισμού;

 11. 30/06 11:14

  Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο καλεί τους επιβάτες να φτάνουν 4 ώρες πριν την πτήση

 12. 30/06 11:00

  Τουρισμός | Πόσο η ακρίβεια θα επηρεάσει τις πτήσεις στην Ευρώπη; - προβληματισμός στο συνέδριο του ACI Europe

 13. 30/06 10:46

  Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αττάλειας - πάνω από 4 εκατ. τουρίστες το α' εξάμηνο

 14. 30/06 10:22

  Στο έλεος του χάους στα γερμανικά αεροδρόμια | Αναμένονται εργαζόμενοι από την Τουρκία και άλλες χώρες

 15. 30/06 10:06

  Η Κομισιόν προτείνει την απαγόρευση των θερμαινόμενων προϊόντων αρωματισμένου καπνού

 16. 30/06 10:05

  Holiday Extras | Η μεγάλη πλειονότητα των ταξιδιών από το Ην. Βασίλειο διεξάγονται κανονικά παρά το «χάος»

 17. 30/06 09:40

  Τουρισμός | Χωρίς ουρές πλέον η είσοδος των Βρετανών στα ισπανικά αεροδρόμια

 18. 30/06 08:59

  Οικισμός παραθεριστικής κατοικίας, με δυναμικότητα 330 ατόμων, στον Δήμο Μεσσήνης

 19. 30/06 08:30

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Μύκονο

 20. 29/06 16:37

  Γερμανικός Τύπος | «Απλησίαστες οι διακοπές στην Ελλάδα»- Πόσο ακρίβυναν τα ξενοδοχεία

 21. 29/06 16:27

  Ελληνο-Κινεζική εκδήλωση για τον πολιτιστικό τουρισμό σε δημοφιλείς αρχαίες πόλεις - Το παράδειγμα της Πλάκας

 22. 29/06 14:23

  Όμιλος Sani/Ikos | Tα Sani Dunes και Ikos Aria παράδειγμα στην έκθεση της Deloitte για τα ξενοδοχεία του μέλλοντος

 23. 29/06 13:53

  Ά. Γκερέκου για Δήμο Φυλής: Μπορεί να αναδειχθεί σε εναλλακτικό προορισμό της Αττικής

 24. 29/06 13:26

  Η Lufthansa δεν είναι πλέον πεντάστερη

 25. 29/06 13:17

  Οι «Αντιγονισμοί» συνεχίζονται στην Πειραιώς 260

 26. 29/06 12:55

  Γ,Τάσιος | Υπερηφάνεια για την Αρναία, που επελέγη στον διαγωνισμό “Best Tourism Villages”

 27. 29/06 12:52

  Γιούλα Μπούνταλη Άνοιξη | Τέσσερις μαθήτριες στο κυνήγι της δικής τους Άνοιξης

 28. 29/06 12:45

  Β. Κικίλιας: Εντυπωσιακές οι αφίξεις και οι δαπάνες, αν και δεν έχουμε τις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας

 29. 29/06 12:32

  Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου

 30. 29/06 12:18

  Στήριξη του τουρισμού της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου | Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

 31. 29/06 12:02

  Η Σαρδηνία επιβάλλει ποινές στους τουρίστες που κλέβουν άμμο από τις παραλίες

 32. 29/06 11:46

  Η Airbnb απαγορεύει μόνιμα όλα τα πάρτι σε όλα τα σπίτια της

 33. 29/06 11:42

  700 ακυρώσεις πτήσεων και από την Swiss στο θερινό πρόγραμμα

 34. 29/06 11:11

  The Port Square Hotel | Το νέο ξενοδοχείο, που άνοιξε δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά

 35. 29/06 10:52

  Κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ για την προκλητική τουριστική εκστρατεία της Τουρκίας

 36. 29/06 10:39

  ΕΟΤ | Ταξίδι γνωριμίας Γερμανών πρακτόρων με τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία

 37. 29/06 09:58

  Παράταση για τη συμμετοχή Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εταιριών στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

 38. 29/06 09:08

  Πληρωμές μέρους επιχορηγήσεων για 3 νέα ξενοδοχεία

 39. 29/06 08:56

  Φεστιβάλ τσακώνικης μελιτζάνας Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο

 40. 28/06 20:42

  Στρατηγική συνεργασία Emirates και SKY express

 41. 28/06 16:16

  Ά Γκερέκου: Η Μάνη μοναδικός προορισμός στο είδος του

 42. 28/06 15:22

  TUI Bελγίου: "Μεγάλη επιστροφή στην κανονικότητα" - Η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς, εκτόξευση για Κρήτη και Ρόδο

 43. 28/06 13:22

  Metaxa Hospitality Group: Βιώσιμη φιλοξενία στην πράξη μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες

 44. 28/06 12:56

  TUI: Σε αναζήτηση επιπλέον χωρητικότητας στην Ελλάδα – "Γεμίζουν Κως και Ρόδος, τα last minute ακριβαίνουν"

 45. 28/06 12:41

  Η Ελληνική Κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια στη χρήση του όρου Turkaegean

 46. 28/06 12:40

  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Lionel Bringuier – Mischa Maisky Έργα Ευαγγελάτου, Ντβόρζακ, Ραχμάνινοφ

 47. 28/06 12:26

  Airbnb: Οι 5 νέες τάσεις που αλλάζουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2022

 48. 28/06 12:09

  Ένα σπουδαίο θεατρικό γεγονός θα ανοίξει τα φετινά Επιδαύρια!

 49. 28/06 11:51

  Προβολή της Τήνου στην κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας

 50. 28/06 11:44

  Διεθνής διαγωνισμός για το ακίνητο στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων - Περιλαμβάνει το ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ

 51. 28/06 11:42

  EF Go Ahead Tours: Εκπτωτικά προγράμματα για Ελλάδα μέχρι το 2024

 52. 28/06 11:37

  Γερμανία | Γυμνισμός μεταξύ αποδοχής και ...ντροπής

 53. 28/06 11:22

  Αγροτουρισμός | Ζαχαράκη: Η Ελλάδα, στον διεθνή διαγωνισμό “Best Tourism Village”, με τρεις υποψηφιότητες»

 54. 28/06 11:17

  Εκδήλωση ΕΟΤ στο Λονδίνο: Οι «Γεύσεις της Ελλάδας» στο βρετανικό κοινοβούλιο

 55. 28/06 10:24

  Τουρισμός | Έρευνα: Η τεχνολογία ανέπαφων υπηρεσιών στα ξενοδοχεία θα μειώσει δραστικά το προσωπικό

 56. 28/06 10:13

  Μια μουσική περιπλάνηση στις μουσικές του τόπου μας

 57. 28/06 10:01

  Φεύγει από τη Ρωσία και η αλυσίδα Intercontinental

 58. 28/06 09:52

  Μια γκροτέσκα δίκη εξετάζει όλες τις μορφές του κακού

 59. 28/06 09:27

  Μια διήμερη «μάχη» με πολύ χορό και ελεύθερη είσοδο

 60. 28/06 08:22

  Επενδύσεις | Επιχορηγήσεις για εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου στο Πήλιο και για ίδρυση νέου στο Ηράκλειο

 61. 28/06 08:15

  Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα

 62. 27/06 18:29

  Β. Κικίλιας: Μέσα στο καλοκαίρι νέες αμερικανικές επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό

 63. 27/06 16:26

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έγκριση συγκέντρωσης Fairfax/ Grivalia

 64. 27/06 16:14

  Ethiopian Airlines | Addis Ababa - Αθήνα με 3 πτήσεις την εβδομάδα

 65. 27/06 16:00

  Ξενοδοχεία Αθήνας- α' 5μηνο | Παρέμεινε η υστέρηση των επιδόσεων έναντι του 2019

 66. 27/06 15:31

  FedHATTA: Επαναληπτική συνάντηση φορέων με την Aegean Air

 67. 27/06 14:47

  ΗΠΑ: Εταιρίες-κολοσσοί θα καλύπτουν το κόστος ταξιδιών των εργαζομένων τους για αμβλώσεις

 68. 27/06 14:20

  H Celebrity Cruises γιορτάζει την επιστροφή όλου του στόλου της στις κρουαζιέρες ανά τον κόσμο

 69. 27/06 13:29

  Φέτος πάμε (και ξαναπάμε) Επίδαυρο! | Επέκταση των εκπτωτικών εισιτηρίων και προσφορών μέχρι 30 Ιουνίου!

 70. 27/06 13:28

  Το hyper-connectivity μεταμορφώνει τον ταξιδιωτικό κλάδο

 71. 27/06 13:14

  Ξενοδοχεία: Παρκόμετρο... στις ξαπλώστρες για να σταματήσουν τον πόλεμο της πετσέτας!

 72. 27/06 12:16

  Οι ταξιδιώτες Gen Z αναζητούν στις διακοπές τους καλό περιεχόμενο για τα social media

 73. 27/06 11:33

  Απεργιακή «ομίχλη» στις πτήσεις: Τουλάχιστον 1,8 εκατ. Βρετανοί θα ταλαιπωρηθούν τον Ιούλιο

 74. 27/06 10:50

  Η Ελλάδα πρώτη σε ζήτηση αεροπορικών πακέτων ταξιδιών στην Ουγγαρία

 75. 27/06 10:48

  Ισπανικά ξενοδοχεία: Εφοδιαστική αλυσίδα και ενέργεια εκτοξεύουν το κόστος κατά 30%

 76. 27/06 10:10

  Τουρισμός | Το κόστος διαμονής καθορίζει τον προορισμό διακοπών των Βρετανών- πρώτη επιλογή τo all-inclusive

 77. 27/06 09:42

  Τυπολογίες απάτης στις ηλεκτρονικές πληρωμές και επενδύσεις | Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

 78. 27/06 09:22

  Αεροπορία μηδενικών εκπομπών | Η Κομισιόν δρομολογεί νέα συμμαχία για υδρογονοκίνητα και ηλεκτρικά αεροσκάφη

 79. 27/06 07:22

  13η Γιορτή Μουσικής στη Ρόδο

 80. 26/06 11:44

  Δεμένα στο έδαφος τα περισσότερα βρετανικά αεροπλάνα;

 81. 26/06 11:25

  Eγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 ξενοδοχεία σε Σκιάθο και Σπάρτη

 82. 26/06 11:18

  Β.Κικίλιας | Αυξημένη κατά 3,2%, σε σχέση με τον Μάιο του 2019, η τουριστική κίνηση

 83. 26/06 11:16

  Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αφάντου προς όφελος του τουρισμού και των κατοίκων

 84. 25/06 12:26

  Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας- οι μειώσεις στα τιμολόγια

 85. 25/06 11:40

  Στις Σπέτσες η πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη ταινία "H Χαμένη Κόρη|, παρουσία της σκηνοθέτιδας Maggie Gyllenhaal

 86. 25/06 11:30

  Η Airbnb χρηματοδοτεί τη δημιουργία παράξενων καταλυμάτων

 87. 25/06 11:28

  Έρευνα GBTA | Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που δυσκολεύει την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών

 88. 25/06 11:26

  Βασίλης Κικίλιας: «Σχεδιάζουμε χειμερινή θρησκευτική κρουαζιέρα από τον Πειραιά στα Ιεροσόλυμα»

 89. 24/06 16:31

  Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών για απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 90. 24/06 16:18

  Ανακοινώσεις για τα τουριστικά λεωφορεία υποσχέθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλος

 91. 24/06 16:08

  Deloitte | Το ξενοδοχείο του μέλλοντος - Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στον σχεδιασμό των resorts στη Μεσόγειο

 92. 24/06 15:19

  Η Alva Yachts Ελλάς αποκλειστικός αντιπρόσωπος πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο της Alva Yachts

 93. 24/06 14:33

  ACI: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα στην ΕΕ που επανέφερε τις πτήσεις σε επίπεδα 2019

 94. 24/06 13:26

  Ποια ελληνικά νησιά είναι ευάλωτα στις ακυρώσεις πτήσεων - Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ζάκυνθος τα πιο ανθεκτικά

 95. 24/06 12:39

  Από ακύρωση σε ακύρωση οι ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω απεργιών του προσωπικού

 96. 24/06 12:25

  Β. Κικίλιας | Αυξάνονται τα ποσά που δαπανούν οι ταξιδιώτες στα duty free σε σχέση με το 2019

 97. 24/06 12:07

  Νέος CEO στην TUI ο οικονομικός διευθυντής Sebastian Ebel

 98. 24/06 11:46

  Βρετανοί τουρίστες μηνύουν την TUI για γαστρικές διαταραχές σε ξενοδοχείο της Αιγύπτου

 99. 24/06 11:25

  Ακρόπολη, καύσωνας και ξαφνικό κλείσιμο: Απαραίτητη η έγκαιρη ενημέρωση

 100. 24/06 11:21

  ΕΟΤ: Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο της 6ης Ψηφιακής Τουριστικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου