Πανδημία: Ο λόγος στην επιστήμη

Πανδημία: Ο λόγος στην επιστήμη

Eπιστήμονες καταθέτουν προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όλα δείχνουν ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και δεν αποκλείονται νέα περιοριστικά μέτρα. Διαβάστε το θέμα της DW, που ακολουθεί...

Θεωρητικά η σχέση ανάμεσα στην επιστήμη και την πολιτική είναι ξεκάθαρη: οι επιστήμονες παρατηρούν, εξηγούν, προτείνουν εναλλακτικές λύσεις με βάση τα κριτήρια που θεωρούνται δεδομένα στο αντικείμενό τους. Αλλά σε τελική ανάλυση οι πολιτικοί αποφασίζουν. Μόνο εκείνοι διαθέτουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση να επιλέξουν τις βέλτιστες λύσεις, ενώ η επιστήμη περιορίζεται σε ρόλο συμβούλου. Ωστόσο, στην πανδημία του κορωνοϊού οι ρόλοι κάπου συγχέονται. Επιστήμονες έχουν την αίσθηση ότι εμπλέκονται σε διαδικασίες λήψης πολιτικών αποφάσεων. Με βάση δικές τους εισηγήσεις οι πολιτικοί έλαβαν και υλοποίησαν αποφάσεις που αγγίζουν θεμελιώδη δικαιώματα, όπως τα περιοριστικά μέτρα στις κοινωνικές επαφές και στην ελεύθερη μετακίνηση, η υποχρεωτική χρήση μάσκας και βέβαια το λόκνταουν. Όσο γρήγορα επιβάλλονται, άλλο τόσο αυτονόητα αίρονται τα μέτρα, όταν αυτή είναι η εισήγηση των επιστημόνων.

Και τώρα τι γίνεται, καθώς η πανδημία επανακάμπτει; Για μία ακόμη φορά οι πολιτικοί αρχίζουν να συζητούν την επαναφορά μέτρων, «τα οποία πιστεύαμε ή τουλάχιστον ελπίζαμε, ότι έχουμε αφήσει πίσω μας οριστικά», όπως επισημαίνει ο ιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν από την κλινική Σαριτέ του Βερολίνου. Άλλοι μισούν τον Κρίστιαν Ντρόστεν για την επίμονη συνήθειά του να τα λέει έξω από τα δόντια, άλλοι τον θεωρούν ήρωα.

Επιμονή στη χρήση μάσκας

Με κοινή απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων, στις 25 Νοεμβρίου 2020, καθιερώθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εργασίας, ιδιαίτερα σε μεγάλες βιοτεχνίες ή αίθουσες γραφείων. Ωστόσο προβλέπονται εξαιρέσεις, για παράδειγμα σε περίπτωση που τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ή όταν εργάζεται μόνο ένα άτομο στο δωμάτιο. Ο επιδημιολόγος Χάγιο Τσέεμπ από το Επιδημιολογικό Ινστιτούτο Λάιμπνιτς με έδρα τη Βρέμη θεωρεί ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας πρέπει πλέον να επεκταθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Ιδιαίτερη περίπτωση θεωρούνται τα σχολεία. Σε κάθε ομόσπονδο κρατίδιο η κατάσταση είναι διαφορετική, αλλά η γενική τάση που διαφαίνεται καθώς τελειώνουν οι διακοπές του φθινοπώρου είναι ότι το μάθημα με φυσική παρουσία θα επιστρέψει, μαζί με την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Η πίεση της κοινωνίας και της κοινής γνώμης είναι πολύ έντονη και αποτρέπει οποιαδήποτε διαφορετική απόφαση.

Δύσκολες εποχές για μη εμβολιασμένους

Το μεγάλο ερώτημα, ενόψει χειμώνα, είναι αν θα παραταθεί ή θα τροποποιηθεί προς το αυστηρότερο η σημερινή νομοθεσία που ορίζει ότι η είσοδος σε νοσοκομεία, γηροκομεία, εστιατόρια, μαζικές εκδηλώσεις, γυμναστήρια, ξενοδοχεία ή γυμναστήρια επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ (κανονισμός 3G). Πολλοί επιστήμονες θεωρούν τις διατάξεις αυτές ανεπαρκείς για την καταπολέμηση της πανδημίας και εισηγούνται μία αυστηροποίηση, ώστε η είσοδος να επιτρέπεται μόνο για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν αναρρώσει (κανονισμός 2G). Ο ιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν, στο τακτικό του Podcast που μεταδίδεται από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NDR, έχει ξεκαθαρίσει ότι τα μέτρα που ισχύουν σήμερα δεν θα είναι αρκετά για να βγει ο χειμώνας.

Αλλά και ο επιδημιολόγος Χάγιο Τσέεμπ υποστηρίζει ότι «ο κανονισμός 2G θα καθιερωθεί πολύ γρήγορα». Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα αποκοπεί από μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής, ακόμη κι αν είναι διατεθειμένος να πληρώνει και να προσκομίζει συνεχώς αρνητικά μοριακά τεστ. Σε κάθε περίπτωση, προειδοποιεί ο Τσέεμπ, είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε «από τη σημερινή χαλαρότητα σε μία πιο σοβαρή αντιμετώπιση της κατάστασης, ακόμη κι αν είμαστε εμβολιασμένοι», γιατί η αλήθεια είναι ότι από τον ιό μπορούν να προσβληθούν ακόμη και όσοι έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει. Ακόμη πιο «αυστηρή» είναι η εισήγηση του Γιαν Φούρμαν, επιδημιολόγου στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, ο οποίος ζητεί να γίνονται κάθε τόσο υποχρεωτικά τεστ, για παράδειγμα για την είσοδο σε εστιατόρια, ακόμη και για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Περισσότεροι εμβολιασμοί και αναμνηστικές δόσεις

Εκεί που όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν είναι στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Αυτό ισχύει και για την τρίτη, την αποκαλούμενη «αναμνηστική» δόση του όποιου σκευάσματος. «Υπάρχουν (στη Γερμανία) τουλάχιστον 15 εκατομμύρια άνθρωποι, που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, αν και θα έπρεπε» προειδοποιεί ο επιδημιολόγος Ντρόστεν. «σε αυτούς περιλαμβάνονται πολλοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είτε γιατί είναι υπερήλικες, είτε γιατί υποφέρουν από υποκείμενο νόσημα. Επεκτείνοντας τον κανονισμό 2G αναγκάζουμε τον κόσμο να πάρει μία απόφαση, αν θέλει να συμμετάσχει σε μία στοιχειώδη κοινωνική ζωή ή να μείνει εκτός. Εδώ η πολιτική έχει σημαντικό περιθώριο δράσης...»

Από την πλευρά του και ο επιδημιολόγος Γιαν Φούρμαν προειδοποιεί ότι θα πρέπει να αυξηθούν και πάλι οι ρυθμοί του εμβολιασμού. «Χωρίς να έχουμε πλέον στη διάθεσή μας τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα αμφιβάλλω πάντως αν μπορούμε να επιτύχουμε τους ρυθμούς που είχαμε κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2021, όταν εμβολιαζόταν κάθε μέρα το 1% του πληθυσμού», προειδοποιεί. Με τους σημερινούς ρυθμούς εμβολιασμού (γύρω στο 0,2% του πληθυσμού κάθε ημέρα) θα χρειαστούν μήνες ολόκληροι για να φθάσει η Γερμανία τα ποσοστά του Ισραήλ, που έχει ήδη καταφέρει να χορηγήσει αναμνηστική δόση στο ήμισυ του πληθυσμού. «Αν όμως πραγματικά επιταχύνουμε τους ρυθμούς εμβολιασμού όπως στο Ισραήλ, κατά πάσα πιθανότητα θα υπερνικήσουμε το νέο κύμα της πανδημίας» εκτιμά η Βιόλα Πρίζεμαν από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ του Γκέτινγκεν. Σημαντικό είναι σε κάθε περίπτωση, προσθέτει ο επιδημιολόγος Γιαν Φούρμαν, να αντιληφθούν και οι εμβολιασθέντες ότι «είναι τόσο μεταδοτική η παράλλαξη Delta του κορωνοϊού, που ακόμη και ο πλήρης εμβολιασμός δεν μπορεί να εξαλείψει την ασθένεια, όταν μαλιστα η προστασία του εμβολίου αρχίζει να εξασθενεί μετά από μερικούς μήνες...»

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένες ομάδες;

Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών Leopoldina απαιτεί υποχρεωτικό εμβολιασμό για μία σειρά επαγγελματικών ομάδων, όπως οι νοσηλευτές και οι εκπαιδευτικοί. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο εργοδότης θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να ελέγχει εάν έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι. Υποχρεωτικό εμβολιασμό (περιλαμβανομένης της τρίτης δόσης) για τα ιατρικά επαγγέλματα προτείνει και ο Χάγιο Τσέεμπ. Η ομοσπονδία εκπαιδευτικών αντιτείνει πάντως ότι το 90% των μελών της έχει ούτως ή άλλως εμβολιαστεί πλήρως, κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Τί γίνεται όμως με τα δωρεάν τεστ; Μέχρι τις 11 Οκτωβρίου κάθε ασφαλισμένος δικαιούνταν ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα. Έκτοτε η διευκόλυνση αυτή έχει καταργηθεί. Η απόφαση αυτή ασκούσε μία επιπλέον πίεση στους ...αναποφάσιστους για να εμβολιαστούν. Σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει, εκτιμά ο Χάγιο Τσέεμπ και προτείνει «να επιστρέψουμε στην τακτική διεξαγωγή τεστ, ιδιαίτερα σε σχολεία και συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους». Αν δεν αποδώσουν όλα αυτά τα μέτρα, τότε δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από το να περιορίσουμε και πάλι τις κοινωνικές επαφές και μάλιστα δραστικά. «Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας η κατάσταση είναι δραματική πλέον», επισημαίνει ο Κρίστιαν Ντρόστεν και προειδοποιεί ότι τον χειμώνα που έρχεται η Γερμανία θα καταγράψει άλλα 100.000 θύματα του κορωνοϊού. «Πρέπει να κάνουμε κάτι, τώρα», συνοψίζει ο επιδημιολόγος από το Βερολίνο. «Διαφορετικά θα ζήσουμε έναν πολύ κουραστικό χειμώνα με νέα λόκνταουν».

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 24/01 12:53

  Νέο ντοκιμαντέρ από το WWF Ελλάς για τον αλιευτικό τουρισμό

 2. 24/01 12:42

  ΞΕΕ | ΙΤΕΠ: -35% ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2021 έναντι του 2019 | Ίδιες τιμές το 2022 από την πλειονότητα

 3. 24/01 11:45

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

 4. 24/01 11:34

  Τα μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης στην πλατφόρμα Τεχνών και Πολιτισμού Google

 5. 24/01 11:28

  «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός»..

 6. 24/01 11:03

  Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

 7. 24/01 10:44

  TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές το 2022

 8. 24/01 10:42

  Συνάντηση Ξενοδόχων Καστοριάς - Ζαχαράκη | Δύο σημαντικές δράσεις για την μετεξέλιξη του τουρισμού της Καστοριάς

 9. 24/01 10:32

  Easyjet: Nέα σύνδεση με Ηράκλειο από την Ελβετία

 10. 24/01 09:58

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού έως τις 7 Φεβρουαρίου

 11. 24/01 08:31

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων για τη λειτουργία ως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 12. 24/01 08:27

  Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

 13. 24/01 08:25

  Ολλανδία: Μέτρα για τη στεγαστική κρίση με 100.000 νέες κατοικίες προσιτές σε κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα

 14. 24/01 08:22

  Ριζικές μεταρρυθμίσεις στην εργατική νομοθεσία της Ισπανίας

 15. 24/01 08:20

  To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

 16. 23/01 09:05

  Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell

 17. 23/01 09:05

  Four Seasons: Τρία νέα πολυτελή ταξίδια Private Jet για το 2023

 18. 23/01 08:16

  Ο όμιλος Davidson Hospitality θα λειτουργήσει τη συλλογή Davenport Hotel της KSL Capital Partners

 19. 22/01 12:02

  Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

 20. 22/01 11:55

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

 21. 22/01 11:53

  Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

 22. 22/01 11:50

  Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

 23. 22/01 11:48

  Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

 24. 22/01 11:44

  Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

 25. 21/01 15:55

  Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

 26. 21/01 15:48

  Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

 27. 21/01 15:28

  Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021

 28. 21/01 15:19

  ΕΠΟΤ | Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

 29. 21/01 14:26

  Condor: Περισσότεροι προορισμοί στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι μέσω της Sky Express

 30. 21/01 13:46

  WTTC: Απογείωση των κρατήσεων στα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια το Πάσχα και το καλοκαίρι - Οι top προορισμοί

 31. 21/01 13:10

  Έρευνα: Μηδενική η χρησιμότητα των τεστ στη μείωση διασποράς των παραλλαγών COVID

 32. 21/01 12:54

  Κύπρος: Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων από την 1η Μαρτίου

 33. 21/01 12:51

  Η Τουρκία πρωτοπόρος στην οργάνωση εθνικού σχεδίου αειφόρου τουρισμού

 34. 21/01 12:40

  Ο πλανήτης ετοιμάζεται για άρση των περιοριστικών μέτρων την Άνοιξη

 35. 21/01 12:15

  Ην. Βασίλειο: Αύξηση των διεθνών πτήσεων αυτό το Φεβρουάριο έναντι του 2021, μείωση από το 2020

 36. 21/01 12:11

  Ηλεκτρικά Ποδήλατα στο Δήμο Ναυπλιέων – Πρόβλεψη και για Ηλεκτρικά Ποδήλατα ΑμεΑ

 37. 21/01 12:05

  ΕΟΤ Κάτω Χωρών | Οnline επαγγελματική πλατφόρμα για δικτύωση με τουριστικούς πράκτορες

 38. 21/01 11:56

  Aποκατάσταση του Αρχαίου Διόλκου και διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο

 39. 21/01 10:50

  Έρευνα της ΕΕ | Αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των αξιολογήσεων και σε ιστοτόπους ταξιδιωτικών κρατήσεων

 40. 21/01 10:36

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Συνάντηση με την Σοφία Ζαχαράκη για την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία και την εκπαίδευση

 41. 21/01 10:27

  Τουριστικά λεωφορεία και γραφεία | Παρέμβαση Μητσοτάκη για ένταξή τους στον αναπτυξιακό ζητεί η ΓΕΠΟΕΤ

 42. 21/01 08:45

  Marriott Bonvoy: Ο γύρος του κόσμου σε 300 ημέρες για 3 τυχερούς ταξιδιώτες

 43. 21/01 08:30

  Συνεργασία Hilton με Guild Education για τη συνεχή εκπαίδευση των ομάδων της

 44. 21/01 08:17

  Επιχορηγήσεις για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο

 45. 21/01 08:12

  Κυνηγοί διαμαντιών: Μία ενδιαφέρουσα τουριστική προοπτική για περιοχές με φυσικά πετρώματα

 46. 21/01 08:05

  Βόρεια Μακεδονία: Tαξιδιωτικό ενδιαφέρον από Ουκρανία και Μολδαβία

 47. 20/01 19:32

  «Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας» για τα ξενοδοχεία της Metaxa Hospitality Group

 48. 20/01 18:47

  Στην εταιρεία «Ορεινός Τουρισμός» μισθώθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια»

 49. 20/01 18:35

  Β. Κικίλιας | Υπόδειγμα βιώσιμου τουριστικού προορισμού η Ρόδος, που θα αντιγράψει όλος ο κόσμος

 50. 20/01 15:37

  Έγκριση μελέτης για ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

 51. 20/01 14:18

  Το αποτύπωμα στα social media επηρεάζει την επαγγελματική ζωή

 52. 20/01 14:09

  Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για τον Αναπτυξιακό Νόμο και την ανάγκη ένταξης των τουριστικών γραφείων

 53. 20/01 14:06

  Marco Polo: Δεκαήμερο πακέτο διακοπών στην Ελλάδα το 2022

 54. 20/01 14:01

  H Emirates συνεχίζει κανονικά τις πτήσεις της στις ΗΠΑ

 55. 20/01 13:29

  Ο CEO της DER Touristik νέος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Τουρισμού Γερμανίας

 56. 20/01 13:19

  Κ.Νοτοπούλου | Επιτακτική η ανάγκη στήριξης των τουριστικών γραφείων

 57. 20/01 13:12

  Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Skippers και ναυλομεσιτών και διαχειριστών σκαφών

 58. 20/01 13:04

  «The Rhodes Co-Lab»: Συνεργασία με την TUI για την ανάδειξη της Ρόδου σε πρότυπο βιώσιμου τουρισμού

 59. 20/01 12:47

  Oλοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποβλήτων από μεγάλες μονάδες εστίασης στο Ηράκλειο

 60. 20/01 12:44

  Iκανοποίηση ΙΑΤΑ για την καθυστέρηση έναρξης των 5G υπηρεσιών κοντά σε αεροδρόμια

 61. 20/01 12:13

  Κομμώσεις και περιποίηση νυχιών μέσα σε μουσεία στην Ολλανδία σε ένδειξη διαμαρτυρίας

 62. 20/01 11:39

  Στο 60% του 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 11μηνο του 2021

 63. 20/01 11:18

  Το Kalimera Kriti στο θερινό πρόγραμμα του Vtours

 64. 20/01 11:06

  DOT Hotels: Οι κυριότερες τάσεις στον κλάδο των ξενοδοχείων το 2022

 65. 20/01 10:48

  ΕΤΑΔ | Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα»

 66. 20/01 10:21

  Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κνωσσός" | Απαξιωτική η αντιμετώπιση της κυβέρνησης στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

 67. 20/01 09:26

  Άδειες για ανακαινίσεις ξενοδοχείων σε Ζάκυνθο και Χανιά

 68. 20/01 09:24

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Τρίκαλα

 69. 20/01 09:22

  Ισπανία: Βαρύ το πλήγμα και στον χώρο της μόδας

 70. 20/01 09:20

  Συνεχίζεται η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη Γαλλία

 71. 20/01 09:16

  Etihad και CWT: Αποκλειστική συνεργασία αντιστάθμισης άνθρακα

 72. 19/01 20:07

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Γενναία μέτρα ως "ανάχωμα" στο επερχόμενο σάρωμα των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

 73. 19/01 19:43

  TUI | Διπλάσιοι τουρίστες το 2022 στην Ελλάδα - Καλύτερη από το 2019 η νέα χρονιά | Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Joussen (video)

 74. 19/01 19:35

  Σύσκεψη Κικίλια - Πλακιωτάκη για την βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας

 75. 19/01 19:29

  Ομοσπονδίες "Κύκλος" και "Αριστοτέλης": Απογοήτευση για τον αποκλεισμό των καταλυμάτων από τον αναπτυξιακό νόμο

 76. 19/01 19:25

  ΓΕΠΟΕΤ: Έντονη δυσφορία για τον αποκλεισμό τουριστικών γραφείων και λεωφορείων από τον αναπτυξιακό νόμο

 77. 19/01 16:47

  Συνάντηση ΠΑΣΥΞΕ με τον πρέσβη του Ισραήλ

 78. 19/01 16:25

  Brussels Airlines: Νέες πτήσεις προς Αθήνα και ελληνικά νησιά το καλοκαίρι του 2022

 79. 19/01 15:15

  ΥΠΑ: Στο - 44,2% έναντι του 2019 η επιβατική κίνηση το 2021 στα ελληνικά αεροδρόμια

 80. 19/01 13:54

  Η Grant Thornton καλωσορίζει τον Ernesto Di Giorgio στο τμήμα Financial Services

 81. 19/01 13:51

  ΠΟΤ: Αύξηση από 30% έως 78% των διεθνών αφίξεων το 2022 έναντι του 2021

 82. 19/01 13:16

  Έρευνα | Επιβαρυμένη η Ψυχική Υγεία και η Κοινωνικότητα των Ελλήνων από την Πανδημία

 83. 19/01 13:09

  Συνεργασία ΕΟΤ – Πολεμικού Μουσείου για την προβολή του στρατιωτικού τουρισμού 

 84. 19/01 13:00

  Tripadvisor: Ρόδος και Σαντορίνη στους 10 πιο "in" προορισμούς στον κόσμο το 2022 - Διακρίσεις για Αθήνα, Κρήτη και Κέρκυρα

 85. 19/01 12:30

  Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

 86. 19/01 12:03

  Seabourn: Το Ην. Βασίλειο η αγορά με τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης κρουαζιέρας το 2022

 87. 19/01 11:35

  Βαλεαρίδες: Πρόστιμο 24.000 στη Ryanair επειδή χρέωνε τις χειραποσκευές

 88. 19/01 11:32

  Δημόσια συγνώμη και μεγάλη αποζημίωση για αρνητική κριτική απαιτεί από πελάτισσα ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη

 89. 19/01 11:15

  ΔΩΔΕΚΑ: Επτά χρόνια Ελλάδα | Η πρωτοβουλία της FedHATTA για 12μηνο και θεματικό τουρισμό ανανεώνεται

 90. 19/01 10:24

  Βρετανικός τουρισμός | jet2: Η άρση των περιορισμών φέρνει άλμα στις κρατήσεις

 91. 19/01 09:10

  Εγκρίσεις για ανέγερση νέων ξενοδοχείων σε Θάσο και Άνω Κουφονήσι

 92. 19/01 09:00

  ΟΣΕ: Διαγωνισμός 190.000 ευρώ για μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχείο της Αθήνας

 93. 19/01 09:00

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

 94. 19/01 09:00

  Οι 9 χώρες της ΕΕ που μείωσαν την περίοδο ισχύος των πιστοποιητικών

 95. 19/01 08:55

  Θετική γνωμοδότηση για καταφύγιο σκαφών μπροστά από ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

 96. 19/01 08:16

  Η Όμικρον μετέθεσε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις και στην Ιταλία

 97. 18/01 22:06

  Να ενταχθούν τα τουριστικά λεωφορεία στον αναπτυξιακό νόμο, ζητεί ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κρήτης

 98. 18/01 21:37

  Γιατί τα κίνητρα εκσυγχρονισμού των 3άστερων ξενοδοχείων πρέπει να παραμείνουν στον αναπτυξιακό νόμο

 99. 18/01 16:06

  Nobu: Το brand του Ρόμπερτ Ντε Νίρο ανοίγει νέο ξενοδοχείο στη Σαντορίνη – Θα ανοίξει το 2022 (video)

 100. 18/01 15:25

  Ένωση Λιμένων Ελλάδας: Στο 49,2% του 2019 η κίνηση κρουαζιερόπλοιων το 2021, αλλά μόλις στο 23,7% των επιβατών