Οι 5 γαλλικές εταιρείες που θα φέρουν νέα εμβόλια για την καταπολέμηση της πανδημίας

Α Decrease font Enlarge font
Οι 5 γαλλικές εταιρείες που θα φέρουν νέα εμβόλια για την καταπολέμηση της πανδημίας

Περισσότερες από εκατό λύσεις έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα από γαλλικές εταιρείες υγείας (biotech και medtech) ως απάντηση στην πανδημία σύμφωνα με τον Γαλλικό Σύνδεσμο Εταιρειών Βιοτεχνολογίας, France Biotech.

Οι λύσεις αυτές περιλαμβάνουν τόσο την έρευνα για την ανάπτυξη υποψήφιων εμβολίων, την ανάπτυξη θεραπευτικών στρατηγικών για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με κορωνοϊό, όσο και την ανάπτυξη διαγνωστικών εργαλείων ανίχνευσης αντιγόνου SARS-Cov2 για την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας και του εμβολιασμού.

Ενδεικτικά αναφέρεται το παράδειγμα της γαλλο-αυστριακής εταιρείας Valneva, η οποία αναπτύσσει υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, για το οποίο η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη κάνει προπαραγγελία τουλάχιστον 100 εκατ. δόσεων έναντι 470 εκατ. ευρώ. Εάν ληφθεί άδεια κυκλοφορίας, οι δόσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες το 2022. Ομοίως, εταιρείες όπως η Aiova, η Flash Therapeutics, η Osivax και η Ose Immunotherapeutics εργάζονται επίσης για την ανάπτυξη εμβολίων, τα οποία δεν αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι το επόμενο έτος, ή ακόμη και στα τέλη του 2022 για ορισμένες εξ αυτών, λόγω της διαφορετικής στόχευσης των εμβολίων αυτών σε δομές εντός του SARS-Cov2 και όχι στην πρωτεΐνη-ακίδα (S) που υπάρχει στην επιφάνεια του ιού, όπως συμβαίνει με εμβόλια που έχουν ήδη λάβει έγκριση. Η διαφορετική αυτή στόχευση των εμβολίων καθιστά μεν πιο δύσκολη την ανάπτυξή τους, επιτρέπει, ωστόσο, μία πιο καθολική και διαρκή ανοσία, καθώς οι εσωτερικές δομές του ιού μεταλλάσσονται λιγότερο από την πρωτεΐνη S. Αυτά τα εμβόλια δεύτερης γενιάς θα μπορούσαν επομένως να είναι πιο αποτελεσματικά έναντι των ήδη υπαρχουσών μεταλλάξεων, αλλά και εκείνων που θα εμφανιστούν στο μέλλον.

 Ποιες είναι οι δυσκολίες

Ωστόσο, σύμφωνα με την France Biotech, παρατηρείται σημαντική δυσκολία εξεύρεσης επαρκούς χρηματοδότησης για την ανάπτυξη των θεραπειών, η οποία εν μέρει εξηγεί και την καθυστέρηση των γαλλικών εταιρειών βιοτεχνολογίας στο να παράγουν άμεσα αποτελέσματα. Ορισμένες εταιρείες κατάφεραν να επωφεληθούν από την υποστήριξη της Bpifrance (Δημόσια Τράπεζα Επενδύσεων) ή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και πάλι, η δημόσια αυτή στήριξη είναι αρκετά περιορισμένη.

Διάφορες πρωτοβουλίες, όπως η πρόσφατη κινητοποίηση της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Εταιρειών σε συνεργασία με το Caisse des Dépôts et Consignation για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας, ενθαρρύνουν τα μηνύματα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γαλλικών εταιρειών υγείας. Ωστόσο, βασικό αίτημα του Συνδέσμου France Biotech παραμένει η αποτελεσματικότερη εμπλοκή των δημόσιων αρχών, προκειμένου να υποστηρίξουν τις διάφορες πρωτοβουλίες, να προσελκύσουν διεθνείς επενδυτές και να προωθήσουν την τεχνολογική πολυμορφία που απαιτείται για θέματα υγείας.

Τουλάχιστον 4 εταιρείες αναπτύσσουν θεραπείες

Απαραίτητη είναι, παράλληλα, η άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων από τις εταιρείες, ιδιαίτερα στην αρχή της έρευνας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γαλλικές βιοτεχνολογικές εταιρείες που αναπτύσσουν θεραπείες κατά του SARS-Cov2 (Abivax, Innate Pharma, Genoscience Pharma, Fab'entech κ.λπ.) και τις επιδράσεις του στο σώμα, είτε μειώνοντας το ιικό φορτίο είτε καταπολεμώντας τη βίαιη φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλεί ο κορωνοϊός σε μερικούς ασθενείς. Η μετάβαση από εργαστηριακές μελέτες σε πραγματικές κλινικές δοκιμές ενέχει μεγάλο κόστος και η απόδοση της επένδυσης εξαρτάται από τον αριθμό των ασθενών, δημιουργώντας σημαντική αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της France Biotech, Franck Mouthon, είναι σημαντικό να αναπτυχθεί μία ευρωπαϊκή αρχή, κατά το πρότυπο της αμερικανικής BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority), η οποία έχει υποστηρίξει οικονομικά τη Moderna και πολλά άλλα εργαστήρια. Αυτό θα εξασφάλιζε τη συνέχεια μεταξύ της χρηματοδότησης των αρχικών σταδίων των θεραπευτικών καινοτομιών μέχρι την εφαρμογή τους στο σύστημα υγείας, αλλά και την εξασφάλιση ιδιωτικών πόρων.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις του 2021 και να ενισχύσει την ελκυστικότητα της Γαλλίας στον τομέα της καινοτομίας της υγείας, η France Biotech σχεδίασε ένα νέο “Σχέδιο Καινοτομίας Υγείας” για το 2021, που στοχεύει στην επαναφορά μιας επιθετικής βιομηχανικής πολιτικής στον τομέα της υγείας. Μέσω 32 μέτρων που εμπλέκουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας καινοτομίας (ρυθμιστικές και ελεγκτικές αρχές, επενδυτές, δικαιούχους, χρήστες - ασθενείς και επαγγελματίες υγείας - δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς), το Σχέδιο στοχεύει στην ενίσχυση του κλάδου της υγείας στη Γαλλία, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη και πρόσβασή του στην εγχώρια αγορά (το γαλλικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης), και παράλληλα ενισχύοντας σημαντικά τη στήριξη για τις εξαγωγές προς μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Η Γαλλική Κυβέρνηση, μέσω της Υπουργού αρμόδιας για τη Βιομηχανία κα Agnès Pannier-Runacher, έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να επανεξετάσει το σύστημα δημόσιας στήριξης για την ιατρική έρευνα, ελπίζοντας να καταλήξει σε ένα σχέδιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

 Απογραφή της παραγωγικής ικανότητας εμβολίων σε γαλλικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

 Άλλωστε, σημαντική είναι η βαρύτητα που αποδίδει στον γαλλικό τομέα βιοτεχνολογίας για την επιτυχή έκβαση της εκστρατείας εμβολιασμού της χώρας και ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος συναντήθηκε πρόσφατα, με τους Ευρωπαίους Επιτρόπους Εσωτερικής Αγοράς, κ. Thierry Breton, και Υγείας, κα Στέλλα Κυριακίδη, και εκπροσώπους των σημαντικότερων φαρμακευτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των εργαστηρίων που παράγουν εμβόλια, με στόχο τη μεγιστοποίηση της βραχυπρόθεσμης παραγωγικής ικανότητας εμβολίων.

Στη συνάντηση, παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι της BioNTech, Pfizer, Moderna και AstraZeneca, καθώς και των Curevac, Janssen, Valneva και Novavax, των οποίων τα εμβόλια δεν έχουν ακόμη εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών παραγωγής φαρμάκων για λογαριασμό τρίτων Delpharm, Recipharm, Fareva, Cenexi, Unither, των εργαστηρίων Sanofi, GSK, Ipsen, Eli Lilly, Regeneron/Roche, Celtrion και Merck, καθώς και των κτηνιατρικών εργαστηρίων Boeringher Ingelheim, Virbac και Ceva.

Στόχος της συνάντησης ήταν να πραγματοποιηθεί μία απογραφή της παραγωγικής ικανότητας εμβολίων σε γαλλικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και να διερευνηθεί η δυνατότητα μεγιστοποίησης αυτής της ικανότητας βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, μέσω της δημιουργίας νέων γραμμών παραγωγής, παροχής ενισχύσεων και άλλων λύσεων. Ο Γάλλος Πρόεδρος επεσήμανε ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν να παράγουν εμβόλια τέσσερις τοποθεσίες στη Γαλλία, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύθηκε ότι όλοι οι Γάλλοι ενήλικες που το επιθυμούν, θα μπορούν να εμβολιαστούν έως το τέλος του καλοκαιριού.

Η βασική πρόκληση είναι η συντόμευση του χρόνου που απαιτείται για τη μεταφορά τεχνολογίας, ο οποίος συνήθως ανέρχεται σε πάνω από 18 μήνες, προκειμένου να εμβολιαστούν όλοι οι Ευρωπαίοι το συντομότερο δυνατό. Για το σκοπό αυτό, ο Γάλλος Πρόεδρος δεσμεύθηκε να προσφέρει περισσότερη υποστήριξη στους βιομηχανικούς φορείς, επιταχύνοντας τη ρυθμιστική διαδικασία ή ακόμη και προσφέροντας λειτουργική υποστήριξη, μέσω της ειδικής ομάδας που δημιουργήθηκε υπό την Υπουργό Βιομηχανίας κα Agnès Pannier-Runacher.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με στοιχεία της France Biotech, ο τομέας της καινοτομίας στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης στη Γαλλία είναι ιδιαίτερα δυναμικός με περισσότερες από 2.000 εταιρείες που αντιστοιχούν σε περίπου 50.000 θέσεις εργασίας, ίδρυση άνω των εκατό νέων επιχειρήσεων κάθε έτος και έκδοση περισσότερων από 5.000 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ενώ υπολογίζεται ότι έως το 2030 θα δημιουργήσουν ετήσιο κύκλο εργασιών 40 δισ. ευρώ και 130.000 επιπλέον θέσεις εργασίας.

 

 
 
 
 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 21/04 19:17

  Αναφορά Γ. Φραγγίδη για την έκτακτη χρηματική αποζημίωση στα τουριστικά λεωφορεία

 2. 21/04 18:24

  Ηράκλειο: Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640

 3. 21/04 18:12

  Ανοίγει στις 3 Μαΐου η εστίαση, στις 15 Μαΐου ο τουρισμός με προδιαγραφές για εμβολιασμένους και με τεστ

 4. 21/04 16:48

  Μείωση 68.6% του τζίρου των καταλυμάτων το Φεβρουάριο

 5. 21/04 16:38

  ΠΟΞ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του κ.Θεοχάρη

 6. 21/04 15:50

  Τουρισμός: -90,3% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο

 7. 21/04 15:04

  Τουρισμός | Handelsblatt: H Ελλάδα προχωρά μόνη μπροστά, ενώ η ΕΕ συζητά ακόμη τη μορφή του πιστοποιητικού

 8. 21/04 14:20

  Η συγκινητική ανάρτηση του κ.Θεοχάρη για την απώλεια του πατέρα του

 9. 21/04 14:01

  Variety Cruises: Ξεκινούν το Μάιο κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά

 10. 21/04 13:51

  Γερμανία: Ένα ελληνικό νησί στις κορυφαίες επιλογές για διακοπές την Πεντηκοστή και το καλοκαίρι

 11. 21/04 13:35

  Aurinkomatka: Ακυρώνονται προγράμματα διακοπών Ιουνίου στην Ελλάδα

 12. 21/04 13:17

  Η πλατφόρμα Onefinestay της Accor πρόσθεσε πολυτελείς βίλες της Σαντορίνης

 13. 21/04 13:03

  Αναπτυξιακό Συνέδριο για τον Τουρισμό από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Κρήτης (22-23/4)

 14. 21/04 12:58

  Η πλειονότητα των ξενοδοχείων θα ανοίξει το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου

 15. 21/04 12:57

  Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες της Viator θα προσφέρονται μέσω της Booking.com

 16. 21/04 12:46

  Hospitality Returns | White paper της DHR Services για το μέλλον των επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό

 17. 21/04 12:44

  Στις 10-15 Μαΐου το 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

 18. 21/04 12:41

  Βρετανία: Ανοικτό το ενδεχόμενο για διεθνή ταξίδια με δωρεάν τεστ στο μέλλον

 19. 21/04 12:13

  Η γαστρονομία της Μήλου προβλήθηκε στην ιταλική αγορά

 20. 21/04 12:00

  «Πείραμα διακοπών» και στη Γερμανία

 21. 21/04 11:54

  Πώς είναι σήμερα η άγνωστη αρχαία ελληνική πόλη με τον βασιλιά που δεν έπρεπε να τον δει ο ήλιος;

 22. 21/04 11:53

  Τα ορυχεία της Εύβοιας που έγιναν άγνωστες… αλπικές λίμνες

 23. 21/04 10:29

  United Airlines: Καθημερινές πτήσεις Ουάσιγκτον - Αθήνα από την 1η Ιουλίου

 24. 21/04 10:15

  Η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού σε ημερίδα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον θαλάσσιο τουρισμό

 25. 21/04 09:17

  Βρέθηκαν αρχαία σε ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο εργασιών για μετατροπή του σε ξενοδοχείο

 26. 21/04 09:16

  Διαγωνισμοί για την εκμίσθωση 2 ξενώνων στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

 27. 21/04 09:13

  ΑΑΔΕ: Ο κλάδος των καταλυμάτων είχε τη μεγαλύτερη μείωση το 2020 στις φορολογητέες εκροές μεταξύ 87 κλάδων

 28. 21/04 09:10

  Οδηγός διαμονής για τους Βρετανούς στην Ελλάδα μετά το Βrexit

 29. 21/04 08:08

  Στις 31 Μαΐου λήγει η μίσθωση του κτιρίου που στεγάζει τον ΕΟΤ

 30. 20/04 17:23

  ΕΤΑΔ: Εποικοδομητική συνάντηση Βλαστού - Αρναουτάκη για το ακίνητο στην π. αμερικανική βάση στις Γούρνες

 31. 20/04 16:49

  Περιφέρεια Κρήτης: Αναστολή της απόφασης της ΕΤΑΔ για τα 51 στρέμματα της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών

 32. 20/04 16:31

  Ανοίγει τον Ιούνιο το Porto Carras Grand Resort - ποιες εγκαταστάσεις έχουν ανανεωθεί

 33. 20/04 15:42

  Η Μήλος και η Τήνος στα πιο όμορφα νησιά, σύμφωνα με το γερμανικό GEO

 34. 20/04 15:36

  Digital Mobilities Conference: Πώς ελληνικές περιοχές θα προσελκύσουν ψηφιακούς νομάδες

 35. 20/04 14:58

  ΗΠΑ: Απαγόρευση ταξιδιών σε 130 χώρες σε όλο τον κόσμο - "Αρνητική σύσταση" για τις υπόλοιπες

 36. 20/04 13:51

  Τέσσερις σούπερ προτάσεις για εκδρομή κοντά στην Αθήνα

 37. 20/04 13:49

  Το άγνωστο σπήλαιο των 150 εκατομμυρίων ετών που βρίσκεται στην Ελλάδα

 38. 20/04 13:38

  Το 1/3 των online προσφορών για δάνεια έχει ελλιπείς πληροφορίες

 39. 20/04 13:32

  Πλαστά αρνητικά τεστ Covid 19 έναντι 10 ευρώ στη Νίκαια - Συνελήφθησαν 3 αλλοδαπές

 40. 20/04 13:32

  7ο Travel Trade Athens | Πώς θα ανακάμψει ο τουρισμός της Αθήνας

 41. 20/04 13:24

  Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική κέρδισαν το ενδιαφέρον των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων και διαδικτυακά

 42. 20/04 13:03

  Ενθουσιασμένοι έφυγαν οι Ολλανδοί τουρίστες από το "πείραμα της Ρόδου"

 43. 20/04 12:53

  Ομοσπονδία Δωδεκανήσου: Εκτός του προγράμματος ΝΗΣΙδΑ τα μικρά τουριστικά καταλύματα με τις… ευλογίες της ΠΝΑΙ

 44. 20/04 12:22

  7 νέα ξενοδοχεία ανοίγει άμεσα στην Ελλάδα η Brown Hotels Collection

 45. 20/04 11:57

  Δεκτή η πρόταση Κόνσολα για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινήτων

 46. 20/04 11:37

  Στο κόκκινο τα ξενοδοχεία μετά τον Οκτώβριο εάν δεν δουλέψουν έστω από τον Ιούλιο

 47. 20/04 11:26

  ΠΟΞ: Ζήτημα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις της ηπειρωτικής Ελλάδας η ομαλή προσέλευση των οδικών τουριστών

 48. 20/04 10:43

  Έρευνα easyJet: Διακοπές μόνο στις "πράσινες" χώρες θέλει η πλειονότητα των Βρετανών

 49. 20/04 09:05

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία στη Χερσόνησο Κρήτης

 50. 20/04 08:37

  Εμβολιαστικός τουρισμός: Το νέο είδος τουρισμού που προωθούν οι Μαλδίβες

 51. 20/04 08:36

  Ποιες χώρες δέχονται εμβολιασμένους ταξιδιώτες

 52. 20/04 08:31

  Σε διαδικασία επαναλειτουργίας το Πολεμικό Μουσείο Χανίων

 53. 20/04 08:26

  Accor: Το πρώτο ξενοδοχείο στη Βόρεια Ευρώπη με 100% ψηφιακή εμπειρία

 54. 19/04 17:45

  Γ.Φραγγίδης | Τουρισμός 2021: Κατώτερη των περιστάσεων για δεύτερη συνεχή χρονιά η κυβέρνηση

 55. 19/04 17:14

  Τα πρωτόκολλα λειτουργίας υπάρχουν και ισχύουν, στη βάση όσων εφαρμόστηκαν πέρυσι

 56. 19/04 16:09

  Επιμορφωτικό πρόγραμμα στους εργαζομένους της Κρήτης για την προφύλαξη από τον COVID

 57. 19/04 16:08

  ΗΠΑ: Εμβολιασμένος με τουλάχιστον 1 δόση ο μισός πληθυσμός ενηλίκων

 58. 19/04 15:58

  Saga Holidays: Αύξηση 127% στις αναζητήσεις των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό

 59. 19/04 14:36

  Spiegel: 7 συμβουλές για διακοπές στην Ελλάδα- ποια 7 νησιά προτείνει

 60. 19/04 14:18

  Κ.Νοτοπούλου:«Καλά Χριστούγεννα» θα μας παρουσιάσετε το σχέδιο για το άνοιγμα του Τουρισμού;

 61. 19/04 14:09

  Μόνο 8 χώρες στην πράσινη λίστα της Βρετανίας;

 62. 19/04 13:50

  Telegraph: Δύο ελληνικοί προορισμοί στους 20 καλύτερους της «μυστικής Μεσογείου» για διακοπές το 2021

 63. 19/04 13:43

  Αλέξης Πατέλης: Ενδεχόμενο για ειδικό πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις του τουρισμού

 64. 19/04 13:08

  40 χρόνια επιτυχούς συνεργασίας Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου

 65. 19/04 13:04

  Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το μεγάλο rebound και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

 66. 19/04 12:40

  Νέα Εταιρική ταυτότητα για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

 67. 19/04 12:28

  Έρευνα PwC: Αναποφάσιστοι οι Γερμανοί για το εάν θα κάνουν διακοπές το 2021 

 68. 19/04 12:06

  Emirates: Πτήση- τεστ με εμβολιασμένους επιβάτες και πλήρωμα πάνω από τα Εμιράτα

 69. 19/04 11:41

  Στ.Πολυκράτης: Να αρθεί η αδικία και να ενταχθούν τα τουριστικά καταλύματα στο πρόγραμμα ΝΗΣΙΔΑ

 70. 19/04 11:20

  ΥΠΑ: Χωρίς καραντίνα η είσοδος "τεσταρισμένων" για ιό Ευρωπαίων, Αμερικανών και κατοίκων από Εμιράτα και Ισραήλ

 71. 19/04 10:39

  Γερμανοί στη Μόσχα για ένα εμβόλιο- Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι εμβολιασμού

 72. 19/04 09:37

  Τα 3 σημαντικά σημεία της επικοινωνίας του ξενοδοχείου με τον εν δυνάμει επισκέπτη

 73. 19/04 09:34

  Σκιάθος: Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο 182 κλινών της εταιρείας ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΒΑΥ Α.Ε.

 74. 19/04 09:31

  Μετατρέπεται σε ξενοδοχείο 4 αστέρων η ιστορική έδρα της Ηπειρωτικής στον Πειραιά

 75. 19/04 09:29

  Στην Maritime Projects η μαρίνα στις Μπενίτσες Κέρκυρας με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ

 76. 19/04 09:14

  Kempinski Fit Room: Νέα κατηγορία δωματίου που συνδυάζει το ταξίδι με τη φυσική κατάσταση

 77. 18/04 03:14

  Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Τρικάλων

 78. 18/04 03:05

  Επιχορηγήσεις για επέκταση και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων στο Ρέθυμνο

 79. 18/04 02:57

  Δήμος Κέας: Υπέρ της επιδότησης για μετατροπή σε καταλύματα παλαιών κατοικιών σε παραδοσιακούς οικισμούς

 80. 18/04 02:53

  Στα 290 δισ. δολ. έως το 2035 η παγκόσμια αγορά τροφίμων με εναλλακτικές, μη ζωικής προέλευσης, πηγές πρωτεΐνης

 81. 18/04 02:39

  «Πράσινο διαβατήριο» και για τις εσωτερικές μετακινήσεις των Ιταλών

 82. 18/04 02:33

  Η αυστριακή Der Standard για το "πείραμα της Ρόδου"

 83. 17/04 12:19

  Χάρης Θεοχάρης: Από τη Ρωσία φεύγω μόνο με αισιόδοξα μηνύματα

 84. 17/04 09:28

  Ενισχύσεις για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις στα Χανιά

 85. 17/04 09:24

  8 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων στο σπίτι

 86. 17/04 09:21

  Κρίσιμο τεστ για τον ισπανικό συνεδριακό - εκθεσιακό τουρισμό η διοργάνωση του Mobile World Congress

 87. 16/04 20:45

  Υπ. Τουρισμού: Τα πρώτα 7 ξενοδοχεία ή καταλύματα καραντίνας σε Κέρκυρα, Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονο, Κω και Ρόδο

 88. 16/04 19:34

  Αγγλία: Υπό αμφισβήτηση τα γρήγορα τεστ αντιγόνων

 89. 16/04 19:18

  Δωρεάν το PCR test στους πελάτες της προσφέρει η Louis Hotels

 90. 16/04 16:50

  World Bank – ΙΟΒΕ |  Τάσεις και προοπτικές στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική οικονομία - Ο ρόλος του τουρισμού

 91. 16/04 15:54

  Κρήτη: Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την προφύλαξη από τον Covid19 στους εργαζομένους και επιχειρηματίες

 92. 16/04 14:53

  Δήλωση Αρναουτάκη για το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και το έγγραφο της ΕΤΑΔ για παράδοση του ακινήτου

 93. 16/04 13:54

  TUI Ρωσίας | 300.000 Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα εάν ανοίξουν οι πτήσεις τον Μάιο

 94. 16/04 13:24

  Ο όμιλος Atlantica Hotels & Resorts φιλοξενεί το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Odyssey of the Seas

 95. 16/04 13:18

  Τα τουριστικά γραφεία έτοιμα για την “επόμενη ημέρα” του ελληνικού τουρισμού

 96. 16/04 13:09

  Πασχαλινά δώρα από το GB Corner Gifts & Flavors του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία 

 97. 16/04 13:06

  TUI Γερμανίας: 100.000 θέσεις από τη Βασιλεία προς Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο

 98. 16/04 12:13

  MSC Cruises: Ανανεωμένο πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Α. Μεσόγειο με προσεγγίσεις σε ελληνικά νησιά

 99. 16/04 12:08

  Γρ.Τάσιος: Για τα περισσότερα ξενοδοχεία η σεζόν θα αρχίσει μετά τις 15 Ιουνίου- Να οργανωθούν καλύτερα τα χερσαία σύνορα

 100. 16/04 12:03

  AIDA Cruises: Νέες κρουαζιέρες στην Ελλάδα από τις 23 Μαΐου