Οι 5 γαλλικές εταιρείες που θα φέρουν νέα εμβόλια για την καταπολέμηση της πανδημίας

Οι 5 γαλλικές εταιρείες που θα φέρουν νέα εμβόλια για την καταπολέμηση της πανδημίας

Περισσότερες από εκατό λύσεις έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα από γαλλικές εταιρείες υγείας (biotech και medtech) ως απάντηση στην πανδημία σύμφωνα με τον Γαλλικό Σύνδεσμο Εταιρειών Βιοτεχνολογίας, France Biotech.

Οι λύσεις αυτές περιλαμβάνουν τόσο την έρευνα για την ανάπτυξη υποψήφιων εμβολίων, την ανάπτυξη θεραπευτικών στρατηγικών για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με κορωνοϊό, όσο και την ανάπτυξη διαγνωστικών εργαλείων ανίχνευσης αντιγόνου SARS-Cov2 για την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας και του εμβολιασμού.

Ενδεικτικά αναφέρεται το παράδειγμα της γαλλο-αυστριακής εταιρείας Valneva, η οποία αναπτύσσει υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, για το οποίο η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη κάνει προπαραγγελία τουλάχιστον 100 εκατ. δόσεων έναντι 470 εκατ. ευρώ. Εάν ληφθεί άδεια κυκλοφορίας, οι δόσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες το 2022. Ομοίως, εταιρείες όπως η Aiova, η Flash Therapeutics, η Osivax και η Ose Immunotherapeutics εργάζονται επίσης για την ανάπτυξη εμβολίων, τα οποία δεν αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι το επόμενο έτος, ή ακόμη και στα τέλη του 2022 για ορισμένες εξ αυτών, λόγω της διαφορετικής στόχευσης των εμβολίων αυτών σε δομές εντός του SARS-Cov2 και όχι στην πρωτεΐνη-ακίδα (S) που υπάρχει στην επιφάνεια του ιού, όπως συμβαίνει με εμβόλια που έχουν ήδη λάβει έγκριση. Η διαφορετική αυτή στόχευση των εμβολίων καθιστά μεν πιο δύσκολη την ανάπτυξή τους, επιτρέπει, ωστόσο, μία πιο καθολική και διαρκή ανοσία, καθώς οι εσωτερικές δομές του ιού μεταλλάσσονται λιγότερο από την πρωτεΐνη S. Αυτά τα εμβόλια δεύτερης γενιάς θα μπορούσαν επομένως να είναι πιο αποτελεσματικά έναντι των ήδη υπαρχουσών μεταλλάξεων, αλλά και εκείνων που θα εμφανιστούν στο μέλλον.

 Ποιες είναι οι δυσκολίες

Ωστόσο, σύμφωνα με την France Biotech, παρατηρείται σημαντική δυσκολία εξεύρεσης επαρκούς χρηματοδότησης για την ανάπτυξη των θεραπειών, η οποία εν μέρει εξηγεί και την καθυστέρηση των γαλλικών εταιρειών βιοτεχνολογίας στο να παράγουν άμεσα αποτελέσματα. Ορισμένες εταιρείες κατάφεραν να επωφεληθούν από την υποστήριξη της Bpifrance (Δημόσια Τράπεζα Επενδύσεων) ή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και πάλι, η δημόσια αυτή στήριξη είναι αρκετά περιορισμένη.

Διάφορες πρωτοβουλίες, όπως η πρόσφατη κινητοποίηση της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Εταιρειών σε συνεργασία με το Caisse des Dépôts et Consignation για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας, ενθαρρύνουν τα μηνύματα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γαλλικών εταιρειών υγείας. Ωστόσο, βασικό αίτημα του Συνδέσμου France Biotech παραμένει η αποτελεσματικότερη εμπλοκή των δημόσιων αρχών, προκειμένου να υποστηρίξουν τις διάφορες πρωτοβουλίες, να προσελκύσουν διεθνείς επενδυτές και να προωθήσουν την τεχνολογική πολυμορφία που απαιτείται για θέματα υγείας.

Τουλάχιστον 4 εταιρείες αναπτύσσουν θεραπείες

Απαραίτητη είναι, παράλληλα, η άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων από τις εταιρείες, ιδιαίτερα στην αρχή της έρευνας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γαλλικές βιοτεχνολογικές εταιρείες που αναπτύσσουν θεραπείες κατά του SARS-Cov2 (Abivax, Innate Pharma, Genoscience Pharma, Fab'entech κ.λπ.) και τις επιδράσεις του στο σώμα, είτε μειώνοντας το ιικό φορτίο είτε καταπολεμώντας τη βίαιη φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλεί ο κορωνοϊός σε μερικούς ασθενείς. Η μετάβαση από εργαστηριακές μελέτες σε πραγματικές κλινικές δοκιμές ενέχει μεγάλο κόστος και η απόδοση της επένδυσης εξαρτάται από τον αριθμό των ασθενών, δημιουργώντας σημαντική αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της France Biotech, Franck Mouthon, είναι σημαντικό να αναπτυχθεί μία ευρωπαϊκή αρχή, κατά το πρότυπο της αμερικανικής BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority), η οποία έχει υποστηρίξει οικονομικά τη Moderna και πολλά άλλα εργαστήρια. Αυτό θα εξασφάλιζε τη συνέχεια μεταξύ της χρηματοδότησης των αρχικών σταδίων των θεραπευτικών καινοτομιών μέχρι την εφαρμογή τους στο σύστημα υγείας, αλλά και την εξασφάλιση ιδιωτικών πόρων.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις του 2021 και να ενισχύσει την ελκυστικότητα της Γαλλίας στον τομέα της καινοτομίας της υγείας, η France Biotech σχεδίασε ένα νέο “Σχέδιο Καινοτομίας Υγείας” για το 2021, που στοχεύει στην επαναφορά μιας επιθετικής βιομηχανικής πολιτικής στον τομέα της υγείας. Μέσω 32 μέτρων που εμπλέκουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας καινοτομίας (ρυθμιστικές και ελεγκτικές αρχές, επενδυτές, δικαιούχους, χρήστες - ασθενείς και επαγγελματίες υγείας - δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς), το Σχέδιο στοχεύει στην ενίσχυση του κλάδου της υγείας στη Γαλλία, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη και πρόσβασή του στην εγχώρια αγορά (το γαλλικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης), και παράλληλα ενισχύοντας σημαντικά τη στήριξη για τις εξαγωγές προς μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Η Γαλλική Κυβέρνηση, μέσω της Υπουργού αρμόδιας για τη Βιομηχανία κα Agnès Pannier-Runacher, έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να επανεξετάσει το σύστημα δημόσιας στήριξης για την ιατρική έρευνα, ελπίζοντας να καταλήξει σε ένα σχέδιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

 Απογραφή της παραγωγικής ικανότητας εμβολίων σε γαλλικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

 Άλλωστε, σημαντική είναι η βαρύτητα που αποδίδει στον γαλλικό τομέα βιοτεχνολογίας για την επιτυχή έκβαση της εκστρατείας εμβολιασμού της χώρας και ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος συναντήθηκε πρόσφατα, με τους Ευρωπαίους Επιτρόπους Εσωτερικής Αγοράς, κ. Thierry Breton, και Υγείας, κα Στέλλα Κυριακίδη, και εκπροσώπους των σημαντικότερων φαρμακευτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των εργαστηρίων που παράγουν εμβόλια, με στόχο τη μεγιστοποίηση της βραχυπρόθεσμης παραγωγικής ικανότητας εμβολίων.

Στη συνάντηση, παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι της BioNTech, Pfizer, Moderna και AstraZeneca, καθώς και των Curevac, Janssen, Valneva και Novavax, των οποίων τα εμβόλια δεν έχουν ακόμη εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών παραγωγής φαρμάκων για λογαριασμό τρίτων Delpharm, Recipharm, Fareva, Cenexi, Unither, των εργαστηρίων Sanofi, GSK, Ipsen, Eli Lilly, Regeneron/Roche, Celtrion και Merck, καθώς και των κτηνιατρικών εργαστηρίων Boeringher Ingelheim, Virbac και Ceva.

Στόχος της συνάντησης ήταν να πραγματοποιηθεί μία απογραφή της παραγωγικής ικανότητας εμβολίων σε γαλλικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και να διερευνηθεί η δυνατότητα μεγιστοποίησης αυτής της ικανότητας βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, μέσω της δημιουργίας νέων γραμμών παραγωγής, παροχής ενισχύσεων και άλλων λύσεων. Ο Γάλλος Πρόεδρος επεσήμανε ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν να παράγουν εμβόλια τέσσερις τοποθεσίες στη Γαλλία, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύθηκε ότι όλοι οι Γάλλοι ενήλικες που το επιθυμούν, θα μπορούν να εμβολιαστούν έως το τέλος του καλοκαιριού.

Η βασική πρόκληση είναι η συντόμευση του χρόνου που απαιτείται για τη μεταφορά τεχνολογίας, ο οποίος συνήθως ανέρχεται σε πάνω από 18 μήνες, προκειμένου να εμβολιαστούν όλοι οι Ευρωπαίοι το συντομότερο δυνατό. Για το σκοπό αυτό, ο Γάλλος Πρόεδρος δεσμεύθηκε να προσφέρει περισσότερη υποστήριξη στους βιομηχανικούς φορείς, επιταχύνοντας τη ρυθμιστική διαδικασία ή ακόμη και προσφέροντας λειτουργική υποστήριξη, μέσω της ειδικής ομάδας που δημιουργήθηκε υπό την Υπουργό Βιομηχανίας κα Agnès Pannier-Runacher.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με στοιχεία της France Biotech, ο τομέας της καινοτομίας στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης στη Γαλλία είναι ιδιαίτερα δυναμικός με περισσότερες από 2.000 εταιρείες που αντιστοιχούν σε περίπου 50.000 θέσεις εργασίας, ίδρυση άνω των εκατό νέων επιχειρήσεων κάθε έτος και έκδοση περισσότερων από 5.000 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ενώ υπολογίζεται ότι έως το 2030 θα δημιουργήσουν ετήσιο κύκλο εργασιών 40 δισ. ευρώ και 130.000 επιπλέον θέσεις εργασίας.

 

 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  2. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  3. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  4. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  5. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  6. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  7. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  8. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  9. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  10. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  11. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  12. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  13. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  14. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  15. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  16. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  17. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  18. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  19. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  20. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  21. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  22. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  23. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  24. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  25. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  26. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  27. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  28. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  29. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  30. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  31. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  32. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  33. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  34. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  35. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  36. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  37. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  38. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  39. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  40. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  41. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  42. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  43. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  44. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  45. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  46. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  47. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  48. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  49. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  50. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  51. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  52. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  53. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  54. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  55. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  56. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  57. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  58. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  59. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  60. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  61. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  62. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  63. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  64. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  65. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

  66. 12/04 19:34

    Δεν θα πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος την ανεξέλεγκτη λειτουργία των Airbnb

  67. 12/04 16:00

    Google: Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα για την τεχνητή νοημοσύνη

  68. 12/04 15:33

    «Από το χωράφι στο πιάτο» | Η TUI στηρίζει 500 αγρότες σε Κρήτη και Ρόδο για πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

  69. 12/04 15:12

    N. Σταθόπουλος (BC Partners) | Ποιοι κλάδοι προσφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

  70. 12/04 14:37

    Oι συμπράξεις ανάμεσα στην Τέχνη και το επιχειρείν

  71. 12/04 14:23

    "Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε…"- Η απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων στον κ.Δούκα περί δημοτικού φόρου στα αθηναϊκά ξενοδοχεία

  72. 12/04 13:56

    Αερομεταφορές: Έρχονται καύσιμα από ανθρώπινα περιττώματα – 92% λιγότερες εκπομπές άνθρακα

  73. 12/04 11:52

    CLIA: Στο 107% των επιπέδων 2019 οι επιβάτες κρουαζιέρας το 2023, 35,7 εκατ. οι επιβάτες το 2024

  74. 12/04 11:30

    Έρευνα CLIA: Τι κάνει την κρουαζιέρα ελκυστική στους Αμερικανούς ταξιδιώτες

  75. 12/04 11:16

    Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

  76. 12/04 11:03

    ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ | Η οικονομική ανασφάλεια τρομάζει τον Έλληνα - Βενιζέλος: Αναζητά λύσεις αρχαϊκές και μεταφυσικές (!)

  77. 12/04 10:59

    Ace Hotel & Swim Club Athens: Έρχεται το νέο ξενοδοχείο τύπου resort στη Γλυφάδα

  78. 12/04 10:56

    Eurowings: Ρεκόρ πτήσεων το καλοκαίρι από Γερμανία στην Ισπανία - 600 πτήσεις την εβδομάδα

  79. 12/04 10:51

    Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αργεντινή

  80. 12/04 10:40

    Εκδηλώσεις για την ‘Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στη Λάρισα

  81. 12/04 10:31

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Προβολή των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

  82. 12/04 10:27

    Παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

  83. 12/04 10:25

    Δήμος Χερσονήσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  84. 12/04 10:16

    Ισπανία: Οι πολίτες αντιστέκονται στον μαζικό τουρισμό

  85. 11/04 19:04

    Zeus International: Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

  86. 11/04 18:07

    Οι τρεις οικονομικές τεκτονικές πλάκες | Ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει

  87. 11/04 17:54

    Θ. Σκυλακάκης: Δεν υπάρχουν χρήματα και για πολυτελή ενεργειακή μετάβαση και για στοιχειώδη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

  88. 11/04 17:48

    Η ανθεκτικότητα και η διαχείριση ρίσκου απέναντι στην κλιματική αλλαγή κλειδί για τις επιτυχημένες επιχειρήσεις

  89. 11/04 17:43

    Θα αναδείξουμε το σύνολο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

  90. 11/04 17:38

    Το 66% των κορυφαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα δοκιμάζουν το Co-Pilot

  91. 11/04 17:11

    Χάρης Δούκας: Ο κερδίζων από τον τουρισμό θα πληρώνει αυξημένα τέλη στο Δήμο - φόρο στον τζίρο των ξενοδοχείων

  92. 11/04 17:05

    Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Η πραγματικότητα των δεδομένων μας αποκαλύπτει την φοροδιαφυγή

  93. 11/04 16:49

    Π.Αντωνίου | Επίκαιρο το αίτημα της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

  94. 11/04 16:27

    Νίκος Χαρδαλιάς | Ζητάμε η Περιφέρεια Αττικής να έχει τον έλεγχο όλων των μεγάλων έργων

  95. 11/04 16:22

    ΙΝΣΕΤΕ: Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023

  96. 11/04 13:02

    Süddeutsche Zeitung | Ανησυχία στην Κύπρο για τον πόλεμο στη Γάζα

  97. 11/04 12:58

    Τουρισμός | Ισραηλινοί τουρ οπερέιτορ στην Πιερία

  98. 11/04 12:50

    Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το «Rodos Week»

  99. 11/04 12:22

    Αποκαθίσταται το Μινωικό Ανάκτορο στα Μάλια

  100. 11/04 11:48

    Booking.com | Πώς τα καταλύματα θα μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους, αξιοποιώντας τις τάσεις του 2024