1 στους 3 Έλληνες ανησυχεί για την παραπληροφόρηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Α Decrease font Enlarge font
1 στους 3 Έλληνες ανησυχεί για την παραπληροφόρηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η ετήσια Έκθεση για την Ενημέρωση στο Διαδίκτυο (Digital News Report) του Ινστιτούτου Reuters για τη Μελέτη της Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξεκίνησε το 2012 να μελετάει τις ενημερωτικές συνήθειες των πολιτών 5 χωρών. Το 2020 η έρευνα έχει επεκταθεί σε 40 χώρες.

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στο δείγμα της έρευνας από το 2016 και η διαΝΕΟσις, σε συνεργασία με τον Επίκ. Καθηγητή Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και ερευνητικό συνεργάτη του Ινστιτούτου Reuters για τη μελέτη της δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Αντώνη Καλογερόπουλο, δημοσιεύει τα βασικά ευρήματα που αφορούν την Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Τα στοιχεία βασίζονται σε μια μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση δείγματος μεγαλύτερου των 2.000 ατόμων ανά χώρα. Στην Ελλάδα το δείγμα ήταν 2.015 ατόμων. Το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού που διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο σε κάθε χώρα (στην Ελλάδα είναι 73%) και όχι αντιπροσωπευτικό του συνολικού πληθυσμού.

Ωστόσο, η φετινή δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή πριν από την κρίση του κορωνοϊού. Η κρίση αυτή συνοδεύτηκε από μια μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης ειδήσεων στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες αλλά και από ένα κύμα παραπληροφόρησης σχετικά με τον ιό. Για τον λόγο αυτό, η έκθεση έχει ως θέμα την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο και δεν παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με τις ενημερωτικές συνήθειες των Ελλήνων καθώς αυτές έχουν αλλάξει από τον Ιανουάριο του 2020. Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα, το ερωτηματολόγιο και τη μεθοδολογία της υπάρχουν στο digitalnewsreport.org. Παρακάτω θα δούμε ενδεικτικά μερικά από τα βασικά αποτελέσματα. 

Ανησυχία για την παραπληροφόρηση στην Ελλάδα

Tο 63% των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου ανησυχούν για την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο, ποσοστό υψηλότερο από τον μέσο όρο των 40 χωρών του δείγματος (56%). Η υψηλή ανησυχία συνδέεται με τη διάδοση της παραπληροφόρησης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα η Ελλάδα είναι η λιγότερο ανθεκτική χώρα στην κακόβουλη παραπληροφόρηση μετά τις ΗΠΑ, σε δείγμα 18 δυτικών χωρών. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας, οι παράγοντες που ευνοούν την έλλειψη ανθεκτικότητας στην παραπληροφόρηση στην Ελλάδα είναι η χαμηλή εμπιστοσύνη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η υψηλή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ενημέρωση, η χαμηλή τηλεθέαση της δημόσιας τηλεόρασης, και η διάδοση του λαϊκισμού στην κοινωνία.

Ανησυχία για διαφορετικές πηγές παραπληροφόρησης

Οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου ανησυχούν κυρίως για την παραπληροφόρηση που πηγάζει από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα ή τους πολιτικούς (43%), και από δημοσιογράφους ή ειδησεογραφικούς οργανισμούς (29%). Η ανησυχία για την παραπληροφόρηση από δημοσιογράφους και ΜΜΕ είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με τον μέσο όρο του δείγματος των 40 χωρών (13%). Μόλις το 10% ανησυχεί για την παραπληροφόρηση που πηγάζει από απλούς ανθρώπους και 8% για την παραπληροφόρηση από ξένες κυβερνήσεις και πολιτικούς.

Σχετικά με την ανησυχία για την έκθεση σε παραπληροφόρηση σε διαφορετικά διαδικτυακά περιβάλλοντα, οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου ανησυχούν κυρίως για τις επισκέψεις τους στις ιστοσελίδες των μέσων ενημέρωσης (33%) και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το YouTube ή το Twitter (32%). Στις υπόλοιπες χώρες του δείγματος υπάρχει κατά μέσο όρο εντονότερη ανησυχία για την παραπληροφόρηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (40%) από όση στην Ελλάδα και χαμηλότερη ανησυχία για παραπληροφόρηση από τα μέσα ενημέρωσης (20%). 

Oι ερωτηθέντες άνω των 65 ετών ανησυχούν περισσότερο για την παραπληροφόρηση που συναντούν στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης (43%) παρά για την παραπληροφόρηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (26%), σε αντίθεση με τους νεότερους. Η διαφορά αυτή δεν οφείλεται σε μικρότερο ποσοστό χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους ηλικιωμένους καθώς στο δείγμα μας, που αποτελείται απόκλειστικά απο χρήστες του διαδικτύου, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες ανεξαρτήτως ηλικίας είναι χρήστες τουλάχιστον ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα οι χρήστες του διαδικτύου άνω των 65 ετών στις ΗΠΑ ανέβασαν 7 φορές περισσότερες «ψευδείς ειδήσεις» στο Facebook και στο Τwitter σε σχέση με νεότερους χρήστες του διαδικτύου κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016. Σύμφωνα με την έρευνα, το φαινόμενο παρατηρείται εξαιτίας της έλλειψης ψηφιακού γραμματισμού στις μεγαλύτερες ηλικίες και στη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ηλικιωμένοι προς τους φίλους και την οικογένειά τους όταν λαμβάνουν ειδήσεις και πληροφορίες.

Η συζήτηση για την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο είναι συνυφασμένη τόσο με τις «ψευδείς ειδήσεις» όσο και με τον ρόλο των πολιτικών διαφημίσεων στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016. Εταιρείες όπως η ρωσική «Internet Research Agency» χρησιμοποίησαν εργαλεία του Facebook που επιτρέπουν τη στοχευμένη διαφήμιση. Οι διαφημίσεις είχαν στόχο να πολώσουν, να αποθαρρύνουν τη συμμετοχή στις εκλογές ψηφοφόρων που παραδοσιακά τείνουν να ψηφίζουν Δημοκρατικούς υποψηφίους ή να τους δώσουν λανθασμένα στοιχεία για την διαδικασία εγγραφής τους στις εκλογές.

Τον Οκτώβριο του 2019 το Twitter αποφάσισε να σταματήσει όλες τις πολιτικές διαφημίσεις, ενώ η Google απαγόρευσε πολιτικές διαφημίσεις με ψευδείς ισχυρισμούς που μπορεί να μειώσουν την εμπιστοσύνη ή τη συμμετοχή στις εκλογές. Το Facebook υιοθέτησε κάποιους χαλαρότερους περιορισμούς, και πρόσφατα ο Μαρκ Ζάκεμπεργκ δήλωσε πως οι εταιρείες τεχνολογίες δεν θα πρέπει να είναι υπεύθυνες να κρίνουν τι είναι αληθές και τι όχι.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου (52%) πιστεύουν πως οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διαφημίζονται στο Facebook, το Twitter ή την Google, ποσοστό μεγαλύτερο από τις περισσότερες χώρες του δείγματος. Στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 46%, ενώ στη Γαλλία 28% και στο Ηνωμένο Βασίλειο 26%.

Όταν ρωτήσαμε τους Έλληνες τι πιστεύουν για τις ανακριβείς πολιτικές διαφημίσεις, η πλειοψηφία (56%) απάντησε πως οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να τις αποκλείουν. Το 37% απάντησε πως οι εταιρείες τεχνολογίας δεν θα έπρεπε να αποφασίζουν για το τι είναι αληθές και τι όχι και θα πρέπει να επιτρέψουν ακόμα και τις ανακριβείς πολιτικές διαφημίσεις. Μπορεί αυτή η άποψη να είναι μειοψηφική, όμως στην Ελλάδα συναντάμε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ερωτηθέντων μετά την Τουρκία, που πιστεύουν πως οι εταιρείες τεχνολογίας δεν πρέπει να αποκλείουν τις ανακριβείς διαφημίσεις ανάμεσα στις 40 χώρες του δείγματος.

Εμπιστοσύνη στις ειδήσεις

Τέλος, στην Ελλάδα διαχρονικά παρατηρούμε χαμηλά επίπεδα εμπιστοσύνης στις ειδήσεις. Μόλις το 28% των ερωτηθέντων απαντούν πως «εμπιστεύεται τις ειδήσεις τις περισσότερες φορές». Παράλληλα παρατηρούμε σύγκλιση της Ελλάδας στην εμπιστοσύνη στις ειδήσεις με μεγάλες δυτικές χώρες. Αφενός η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες από το 2016, αφετέρου παρατηρούμε απότομη πτώση της εμπιστοσύνης στις ειδήσεις σε χώρες όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Οι χώρες αυτές τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισαν έντονες πολιτικές κρίσεις (Κίτρινα Γιλέκα, Brexit, εκλογή και προεδρία Τραμπ) κατά τη διάρκεια των οποίων η αμφισβήτηση και οι επιθέσεις στα ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία είχαν κεντρικό ρόλο.

Η παραπληροφόρηση στην Ελλάδα στην εποχή του κορωνοϊού

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας στην Ελλάδα, η τηλεθέαση των τηλεοπτικών σταθμών και η επισκεψιμότητα των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης αυξήθηκε. Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης κάλεσαν ειδικούς για να εξηγήσουν στο κοινό τι συμβαίνει. Παρά τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Έλληνες ακολούθησαν σε μεγάλο βαθμό τις υποδείξεις των ειδικών. Σε ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας, δεδομένης της κόπωσης από τα μέτρα περιορισμού και των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, η ενημέρωση αντιμετωπίζει δυο σημαντικές προκλήσεις: τη διάδοση της παραπληροφόρησης και την αποφυγή της ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, είναι σημαντικό να υπάρχει στην Ελλάδα μεγαλύτερη εγρήγορση για τις πληροφορίες και τις ειδήσεις που συναντάμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο επιρρεπείς και στον ιό και στην παραπληροφόρηση που συναντάται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, η συχνή ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούμε είναι σημαντική για τον περιορισμό των κρουσμάτων. Όμως αυτήν την περίοδο συναντάμε υψηλά επίπεδα κόπωσης με τις ειδήσεις που οδηγεί στην αποφυγή της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό σε άλλες χώρες, ενώ στην Ελλάδα έχουμε παρατηρήσει στο παρελθόν πως αυτή είναι αρκετά διαδεδομένη.

 

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 05/08 16:44

  Eurowings: Νέες πτήσεις προς Ελλάδα τον Αύγουστο

 2. 05/08 16:38

  Κλείνουν εστιατόρια και παμπ σε πόλη της Σκωτίας

 3. 05/08 16:02

  Η LMEY Investments απέκτησε το Casa Cook στην Κω και άλλα 7 ξενοδοχεία της Westford Capital

 4. 05/08 15:41

  Ηρώδειο: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών - Μπετόβεν 250 χρόνια

 5. 05/08 15:37

  Τα γράμματα της Google φορούν μάσκα και κρατούν κοινωνική απόσταση

 6. 05/08 15:34

  Άνοιξε το νέο 5άστερο Pepper Sea Club Hotel του ομίλου Βανταράκη

 7. 05/08 14:51

  Emirates: Το εμβληματικό αεροσκάφος A380 επιστρέφει στους αιθέρες - Ποιοι είναι οι πρώτοι του προορισμοί

 8. 05/08 14:49

  Ελλάδα: Κύμα ακυρώσεων από Κύπριους μετά την έξοδο από τη λίστα ασφαλών χωρών

 9. 05/08 14:10

  Τουλάχιστον 50 κράτη χρησιμοποιούν apps ιχνηλάτησης του COVID-19

 10. 05/08 13:58

  Αθήνα: Άνοιξε το ιστορικό ξενοδοχείο The Stanley

 11. 05/08 13:57

  Οι καλοί, οι κακοί και οι χειρότεροι Γερμανοί t.o’s στην πανδημία – Κορυφαίος όμιλος στην τελευταία θέση

 12. 05/08 13:19

  Υπ. Ανάπτυξης: Tι ισχύει για τις αλλαγές σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις λόγω μέτρων κατά του κορωνοϊού

 13. 05/08 12:47

  Austrian Airlines: Τέσσερις νέοι ελληνικοί προορισμοί στις πτήσεις του Αυγούστου

 14. 05/08 12:34

  Κλείνει το πρώτο ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα λόγω κορωνοϊού

 15. 05/08 12:27

  Επίσκεψη Χ. Θεοχάρη στα Παλαιά Σφαγεία του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

 16. 05/08 12:16

  TUI UK: Μετά την Ισπανία, ακυρώνονται οι πτήσεις στην Πορτογαλία

 17. 05/08 11:56

  Εκδήλωση στη ΔΕΘ 2020 για την Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

 18. 05/08 11:50

  Accor: Πού κυμάνθηκε η μείωση εσόδων το α' 6μηνο

 19. 05/08 11:49

  Με κουπόνια εσωτερικού τουρισμού κάνουν διακοπές οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας

 20. 05/08 11:48

  Φεστιβάλ Γεύσεων στη Λαγκάδα της Χίου με σύνθημα μένουμε ασφαλείς και δημιουργούμε με γεύση και παράδοση

 21. 05/08 11:44

  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Διαγωνισμός για υπηρεσίες φιλοξενίας σε ξενοδοχεία

 22. 05/08 11:43

  Κάθε εβδομάδα lockdown στοίχιζε στη Γερμανία 30 δισ. - Μέτρα 1,3 τρισ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας

 23. 05/08 11:42

  Πράσινο φως για τη μαρίνα Elounda Hills με χρήσεις για ξενοδοχείο, καταστήματα & πεδίο προσέγγισης ελικοπτέρων

 24. 05/08 11:42

  8 ξενοδοχεία επαναλειτουργεί ο Όμιλος Μήτση

 25. 05/08 11:13

  Γερμανικός τουρισμός: Στην Ελλάδα το 30,5% των κρατήσεων την προηγούμενη εβδομάδα- 5 ξενοδοχεία στο top 10 των πιο δημοφιλών

 26. 05/08 10:58

  Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία του Ρεθύμνου

 27. 05/08 10:46

  Γερμανικός τουρισμός: Άνοιξαν τα ταξίδια για Αττάλεια, Σμύρνη, Αϊδίνι και Μούγλα

 28. 04/08 21:00

  WTTC: Χάνονται 197 εκατ. θέσεις εργασίας στον παγκόσμιο τουρισμό- Ναι στα τεστ και τη μάσκα, όχι στην καραντίνα

 29. 04/08 14:37

  Στον εισαγγελέα αναρτήσεις για σενάρια συνωμοσίας και μη εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού

 30. 04/08 14:27

  70% κάτω η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Ιούλιο

 31. 04/08 14:11

  MSC Cruises: Τα πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν την επιστροφή της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο (video)

 32. 04/08 14:09

  5 ευρώ ανά επιβάτη τα τέλη για τα υδατατοδρόμια

 33. 04/08 13:56

  Στήριξη των μικρών καταλυμάτων ζητεί η Ομοσπονδία "Κνωσσός"

 34. 04/08 12:13

  Ιδανική παραλία για μονοήμερη εκδρομή και βουτιές σε καθαρά νερά

 35. 04/08 12:11

  Αυτό είναι το Γιβραλτάρ του Αιγαίου που βλέπεις τον ήλιο να βγαίνει από τη θάλασσα

 36. 04/08 12:07

  Η Βίκυ Λοΐζου Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

 37. 04/08 11:51

  Eurowings: Δυνατότητα κράτησης της άδειας μεσαίας θέσης στις πτήσεις

 38. 04/08 11:41

  ΕΟΤ: Συνεχίζεται η καμπάνια «Ατέλειωτο Ελληνικό Καλοκαίρι» - Στόχος ο εσωτερικός και εισερχόμενος τουρισμός

 39. 04/08 11:39

  Κροατία: Πάνω από μισό εκατ. Γερμανοί τουρίστες τον Ιούλιο- στο 50% οι αφίξεις σε σχέση με πέρυσι

 40. 04/08 11:32

  243.530 επιβάτες μέσω διεθνών πτήσεων στα αεροδρόμια του Ν.Aιγαίου τον Ιούλιο

 41. 04/08 11:15

  British Airways: Ενεργοποιούνται οι πτήσεις προς Κεφαλονιά τον Αύγουστο

 42. 04/08 11:11

  To δύσκολο καλοκαίρι της Κρήτης

 43. 04/08 11:06

  DER Touristik/ FTI: Νέοι, πιο χαλαροί κανονισμοί για αλλαγές κρατήσεων – Τι ισχύει για ταξίδια έως το 2021

 44. 04/08 10:37

  Οι ιστορικές απώλειες των μεγάλων Γαλλικών επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού

 45. 04/08 10:36

  Προς πώληση το συνεδριακό κέντρο Sava Center στο Βελιγράδι

 46. 04/08 10:35

  50% έκπτωση στα εστιατόρια και τις παμπ της Βρετανίας

 47. 04/08 10:34

  Ισραήλ: 16 Αυγούστου η πιθανή ημερομηνία επανέναρξης πτήσεων

 48. 04/08 10:30

  Πανεπιστήμιο Πατρών: Διαγωνισμός για μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων ή επιπλωμένων διαμερισμάτων

 49. 03/08 19:05

  Μικρή Επίδαυρος: "Έχω μάτια στ' αυτιά" | 7 & 8 Αυγούστου

 50. 03/08 18:46

  Σε φάση επιβίωσης τα ξενοδοχεία- 1.000 δεν άνοιξαν αν και έλαβαν πρωτόκολλα

 51. 03/08 18:42

  Ψηφιοποίηση υπηρεσιών από την Autohellas

 52. 03/08 18:35

  Κάθε εβδομάδα είναι καλύτερη από την προηγούμενη- Σε λειτουργία το 80% των ξενοδοχείων

 53. 03/08 15:45

  Άγριος καυγάς σε αεροπλάνο: Επιβάτες αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα (video)

 54. 03/08 14:58

  EasyJet Holidays: Πρεμιέρα με 4 πτήσεις στην Ελλάδα

 55. 03/08 14:39

  ΙΝΣΕΤΕ: Oι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στις χώρες προέλευσης των τουριστών στην Ελλάδα

 56. 03/08 14:26

  Πάνω από 100.000 οι διεθνείς αφίξεις στη Ρόδο

 57. 03/08 14:24

  Τεστ κορωνοϊού σε 90 λεπτά στο Ηνωμένο Βασίλειο

 58. 03/08 14:23

  Κορωνοϊός: Πτώση 97,7% στον τουρισμό της Ισπανίας τον Ιούνιο

 59. 03/08 13:55

  Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

 60. 03/08 13:39

  Νέο ξενοδοχείο Selina στην Αθήνα

 61. 03/08 13:34

  Kάθετη μείωση των τιμών στα ξενοδοχεία της Αθήνας

 62. 03/08 13:30

  Κορωνοϊός: Έρχονται οι ηλεκτρονικές συσκευές που θα καταγράφουν τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών

 63. 03/08 13:17

  Crystal Cruises: Ακυρώνονται όλες οι κρουαζιέρες μέχρι το τέλος του 2020

 64. 03/08 12:44

  Κανάρια: Οι επαγγελματίες ζητούν τεστ για τους Βρετανούς τουρίστες, για να διασωθεί η σεζόν

 65. 03/08 12:33

  Νέα καμπάνια ανάδειξης του Ελληνικού Τουρισμού από τον ΕΟΤ και τη Mastercard

 66. 03/08 12:29

  Δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους Κύπριους που επιστρέφουν από την Ελλάδα

 67. 03/08 12:15

  10 + 1 Απαντήσεις για το Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός Για Όλους»

 68. 03/08 12:07

  Εγκαινιάστηκε το πρώτο ελληνικό υποθαλάσσιο μουσείο, στην Αλόννησο

 69. 03/08 12:00

  DER Touristik: Πιο ευνοϊκό μοντέλο προμηθειών για τα τουριστικά γραφεία λόγω πανδημίας

 70. 03/08 11:52

  Η άγνωστη παραλία με τα εξωτικά νερά

 71. 03/08 11:51

  Τέσσερις παραλίες για να βάλεις στο πρόγραμμα

 72. 03/08 11:39

  Γερμανία: Ταξιδιωτική προειδοποίηση για τη βόρεια Ισπανία

 73. 03/08 11:14

  ΑEGEAN και ΣΕΤΕ προσφέρουν μαζί ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας

 74. 03/08 10:48

  Seajets: Δωρεάν εισιτήρια στους επιβάτες του χθεσινού δρομολογίου προς Σύρο-Μύκονο λόγω δυσλειτουργίας κλιματισμού

 75. 03/08 10:46

  ΕΕ: Οι ταξιδιωτικοί κανονισμοί προκαλούν σύγχυση

 76. 03/08 10:42

  Βαυαρία: Tαμείο ενίσχυσης ρευστότητας για επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας

 77. 03/08 10:41

  Επέκταση ξενοδοχείου σε Χαλκιδική - Συγχώνευση ξενοδοχειακών εταιρειών σε Κρήτη

 78. 03/08 10:40

  Μετατροπές 2 κτιρίων σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

 79. 03/08 10:37

  Η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας στην 1η ψηφιακή εκδήλωση GREEK-NORDIC DIGITAL TRADE WEEK

 80. 03/08 10:36

  Οι διαδικτυακές και ταξιδιωτικές δαπάνες των Βρετανών για το 2019

 81. 03/08 10:35

  Ιστορική μείωση του ΑΕΠ της Γερμανίας

 82. 03/08 10:28

  Επιμελητήριο Χανίων: Διαφημιστική εκστρατεία για την προβολή της Υγειονομικής Ασφάλειας και της Ελκυστικότητας του προορισμού

 83. 01/08 22:22

  Εντατικοποίηση των ελέγχων για τις παράνομες ξεναγήσεις

 84. 01/08 22:13

  Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown- η εφαρμογή των μέτρων θα μειώσει τη διασπορά

 85. 01/08 21:29

  ΥΠΑ: Μόνο στο ΔΑΑ οι πτήσεις από και προς Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

 86. 01/08 12:17

  Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους όλο τον Αύγουστο-τα νέα μέτρα για νυχτερινά κέντρα

 87. 01/08 12:06

  Αναστολή συμβάσεων εργασίας στον τουρισμό και τις μεταφορές τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο

 88. 01/08 11:56

  Πόλη φάντασμα η Βαρκελώνη- οι τουρίστες εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη

 89. 01/08 11:34

  Σε διαβούλευση το σ/ν για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας -Περιορίζεται η εκτός σχεδίου δόμηση

 90. 01/08 11:32

  Η οριστική λίστα των δικαιούχων και των ωφελουμένων του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

 91. 01/08 11:28

  ΥΠΑ: Παράταση απαγόρευσης εισόδου για μη Ευρωπαίους Πολίτες- Μόνο με αρνητικό τεστ από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 92. 31/07 15:34

  Glyfada Maritime Golf Event: Το νέο ναυτιλιακό τουρνουά στις 19 Σεπτεμβρίου στο Γκολφ Γλυφάδας

 93. 31/07 15:18

  Έρευνα: Οι Γερμανοί αναβάλλουν τις διακοπές για το καλοκαίρι του 2021

 94. 31/07 15:07

  Γερμανία: Η Κομισιόν ενέκρινε την κρατική εγγύηση για τα βάουτσερ

 95. 31/07 14:55

  Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία εγκαταλείπουν την τουριστική Ισπανία

 96. 31/07 14:53

  Η χρεοκοπία που συγκλονίζει τη Γερμανία

 97. 31/07 14:02

  Tripadvisor: Αυτά είναι τα 10 κορυφαία πάρκα ψυχαγωγίας στην Ελλάδα

 98. 31/07 13:58

  Tripadvisor: Έξι Ελληνικά θαλάσσια πάρκα στα 25 κορυφαία στην Ευρώπη

 99. 31/07 13:38

  Tο 1/3 των πολιτών πρόθυμο να πληρώσει για υπηρεσίες smart city

 100. 31/07 13:22

  Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Άνοιξαν οι συμμετοχές καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών