Το χρονικό ενός επαναπατρισμού εν μέσω κορωνοϊού

Το χρονικό ενός επαναπατρισμού εν μέσω κορωνοϊού

Αναγνώστης μας, που ήταν στην Αυστραλία, περιγράφει το χρονικό του επαναπατρισμού του. Διαβάστε την οδύσσειά του μέχρι να φτάσει στην Αθήνα...

Όσο και αν ακουγόταν ο κορωνοϊός στην Κίνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Αυστραλία όπου βρισκόμουν, φαινόταν σαν κάτι πολύ μακρινό. Την εποχή που η οικογένεια και οι φίλοι μου στην Ελλάδα μπήκαν σε αυτοαπομόνωση, η ζωή μου, όπως και η ζωή των κατοίκων του Brisbane κυλούσε ομαλά, ο κόσμος πήγαινε στις δουλειές του, στις δραστηριότητές του, στο σινεμά… Ενώ ήξερα ότι ο κορωνοϊός κάποια στιγμή θα ερχόταν και σε αυτή τη γωνιά της γης, σκεφτόμουν, ας ευχαριστηθώ ακόμη την ελευθερία, είμαι καλά εδώ.

Αυτό το φαινομενικά ήρεμο σκηνικό, μέσα σε λίγα 24ωρα άλλαξε την Κυριακή, 22 Μαρτίου, οπότε ανακοινώθηκαν στην Αυστραλία τα πρώτα μέτρα. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλία ανακοίνωνε το κλείσιμο εστιατορίων, καφέ, γυμναστηρίων και συναφών επιχειρήσεων. Ήρθε λοιπόν ο κορωνοϊός και στην Αυστραλία. Γνωρίζοντας ακριβώς την εξέλιξη, καθώς παρακολουθούσα την πορεία του ιού στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήξερα πως αυτό είναι μόλις η αρχή και άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα ήταν ασφαλές και έξυπνο να βιώσω μία κατάσταση που ξέρω πως έρχεται, σε μία ξένη χώρα, χωρίς εγγύηση δουλειάς, κατοικίας και υποστήριξης από οικογένεια και φίλους.

Εκείνο το βράδυ, μπήκα στο διαδίκτυο για να εξετάσω διαθέσιμες πτήσεις προς την Ελλάδα. Εκείνη την στιγμή, μόνο μία αεροπορική εταιρεία εκτελούσε πτήσεις από την Αυστραλία με τελικό προορισμό την Ελλάδα, η Etihad μέσω Abu Dhabi, όμως η τιμή ήταν τριπλάσια από το κανονικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ωριμάσει ακόμη η σκέψη της επιστροφής μέσα μου και έτσι δεν έκλεισα το εισιτήριο, γνωρίζοντας επίσης πως καθημερινώς ακυρώνονται πτήσεις και γνωρίζοντας ότι δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων σε αυτή την περίπτωση.

Την επόμενη μέρα το πρωί, δέχτηκα τηλεφωνήματα και από τις τρεις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, πως σταματάμε. Τότε ήταν που ένιωσα μεγάλη ανασφάλεια για την οικονομική μου θέση, για το πώς η Αυστραλία θα χειριστεί το θέμα από άποψη υγειονομικών κυρίως μέτρων αλλά και γενικότερης υποστήριξης  και το εάν θα με αφορούσαν τα μέτρα αυτά καθώς εγώ βρισκόμουν στην Αυστραλία με working-holiday visa, συνεπώς δεν είχα κανένα δικαίωμα νοσηλείας, οικονομικής βοήθειας και άλλων έκτακτων ωφελημάτων τα οποία ενδεχομένως θα ψηφίζονταν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Αποφάσισα λοιπόν να καλέσω την πρεσβεία της Ελλάδας στην Αυστραλία. Φάνηκε να μην γνωρίζουν επακριβώς την κατάσταση των πτήσεων, αφού ρώτησαν εμένα για το εάν υπάρχουν πτήσεις, ποια αεροπορική εταιρεία τις εκτελεί και άλλες σχετικές πληροφορίες. Δεν έλαβαν θέση για το εάν θα έπρεπε να γυρίσω ή όχι, μου είπαν ότι αν θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα, θα πρέπει να το πράξω άμεσα, όσο ακόμη υπάρχουν εμπορικές πτήσεις, καθώς δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εγγυηθούν βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση, αφού δεν έχει εγκριθεί ή επιβεβαιωθεί κάτι. Το μόνο που μπορούσαν να μου πουν, είναι ότι υπάρχουν σκέψεις συνεργασίας με την υπόλοιπη Ευρώπη, ώστε να μπουν πτήσεις charter από την Αυστραλία προς την Ευρώπη γενικώς, ωστόσο δεν ήξεραν ούτε το εάν τελικά θα γίνει κάτι τέτοιο, ούτε τον τρόπο, σε περίπτωση που θα αποφασιζόταν.  Στη συνέχεια, μου είπαν να πάρω το προξενείο της Βρισβάνης και να δώσω τα στοιχεία μου εκεί, εφόσον από τα προξενεία θα συγκέντρωνε η πρεσβεία τα στοιχεία των ενδιαφερομένων. Στην επικοινωνία μου με το προξενείο, δεν έμαθα κάτι περισσότερο.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή το πρωί της Τρίτης, διαπιστώνω ότι όλες οι πτήσεις της Etihad είχαν ακυρωθεί, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν το κλείσιμο των συνόρων τους. Από εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχε πλέον καμία πιθανή αεροπορική σύνδεση της Αυστραλίας με την Ελλάδα. Καλώ αμέσως το προξενείο, τους ενημερώνω εγώ γι’ αυτό. Δεν το ήξεραν καν. Επίσης, μου είπαν ότι ίσως να είχαν νεότερα από την Πέμπτη γιατί την επόμενη ημέρα ήταν 25η Μαρτίου και δεν θα λειτουργούσαν...

Παρακολουθούσα πυρετωδώς και τα ελληνικά νέα και τα αυστραλιανά, ώστε να ενημερώνομαι κάθε λεπτό για τις εξελίξεις. Σε αυτή μου την αναζήτηση πληροφοριών, ακούω σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης συνέντευξη του γενικού πρόξενου της Ελλάδος στην Αυστραλία, ο οποίος ανέφερε πως, όσο υπάρχουν εμπορικές πτήσεις, δεν εξετάζεται τίποτα εναλλακτικό από την πρεσβεία. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν πράγματι υπάρχουν πτήσεις, εφόσον από όσο γνώριζαν όλοι δεν υπήρχαν συνδέσεις, ο Έλληνας πρόξενος απάντησε ότι, ναι υπάρχει μία αεροπορική εταιρεία η οποία εκτελεί πτήσεις. Συνδέομαι αμέσως στο διαδίκτυο και όντως βλέπω πως η Qatar Airways ανακοίνωσε κάποια επιπλέον δρομολόγια και είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εκτελεί πτήσεις από την Αυστραλία προς την Ευρώπη.

Εισιτήρια από 1.500 έως 12.000 ευρώ!

Το κόστος των εισιτηρίων ήταν αστρονομικό, αντί για 600-700 ευρώ που θα κόστιζε ένα αντίστοιχο one way ticket, απλής δηλαδή μετάβασης, είδα ότι οι τιμές ξεκινούσαν από 1.500 ευρώ και έφταναν μέχρι και τα 12.000 ευρώ! Για τις επόμενες ημέρες, υπήρχαν διαθέσιμα μόνο τα εισιτήρια των 8.000 ευρώ και άνω, κι έτσι έκλεισα το πρώτο εισιτήριο που βρήκα στην επίσης αυξημένη, αλλά λογικότερη συγκριτικά τιμή, των 1.600 ευρώ για την επόμενη Τρίτη, δηλαδή 6 ημέρες μετά. Πτήση διάρκειας 26 ωρών…  Κατόπιν εορτής, τη Δευτέρα, με κάλεσε το προξενείο, για να με ενημερώσει ότι υπάρχουν οι πτήσεις που ήδη είχα βρει και να βεβαιωθεί ότι έχω τακτοποιήσει την επιστροφή μου. Είχα πολύ μεγάλο άγχος αυτές τις 5 ημέρες,  καθώς η κατάσταση άλλαζε συνεχώς όσον αφορά τις ακυρώσεις πτήσεων, τη λήψη περιοριστικών μέτρων και τις απαγορεύσεις. Εκείνες λοιπόν τις μέρες της αγωνίας, διαβάζω σε ένα ρεπορτάζ ότι ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο παύσης των επαναπατρισμών και καθολικού κλεισίματος των συνόρων.

Έρχεται και το βράδυ της Δευτέρας, όπου ενημερώνομαι ότι η αεροπορική εταιρεία με την οποία θα πετάξω, αλλάζει το τελευταίο σκέλος της πτήσης μου και έτσι θα πρέπει περάσω ένα βράδυ στο αεροδρόμιο της Ντόχα. Δεν μου δινόταν καμία ουσιαστικά επιλογή,  ή θα ακύρωνα το εισιτήριό μου χωρίς να πάρω τα χρήματά μου πίσω, ή θα δεχόμουν την αλλαγή. Δέχτηκα λοιπόν την αλλαγή.

Ήρθε η στιγμή του μεγάλου ταξιδιού. Την ημέρα της πτήσης μου, αποχαιρετώ φίλους και επαφές μου εκεί (από μακριά..) και φτάνω στο αεροδρόμιο του Brisbane, στο οποίο μαγαζιά και υπηρεσίες, ήταν όλα κλειστά. Οι επιβάτες μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μόνο ως προς τα απολύτως απαραίτητα. Στην πρώτη πτήση, καθόμασταν στο αεροπλάνο ένας παρά ένας. Οι μεσαίες θέσεις ήταν κενές. Φτάνω στο Σύδνεϋ και στον χώρο αναχωρήσεων και check in, επιτρεπόταν η είσοδος μόνο όσων είχαν πτήση. Συγκεκριμένα μας ζητούσαν να δείξουμε στο κινητό την κράτησή μας πριν μπούμε μέσα στο αεροδρόμιο.

Και σε αυτό το αεροδρόμιο, όλοι οι χώροι ήταν κλειστοί και υποφωτισμένοι. Μάλλον τα φώτα είχαν τεθεί σε οικονομική λειτουργία και το μόνο που ήταν ανοιχτό, ήταν το γκισέ του check-in της Qatar. Δυστυχώς στο γκισέ γινόταν το  αδιαχώρητο. Μας είχαν και περιμέναμε πάνω από μιάμιση ώρα όρθιοι σε μία τεράστια ουρά…Υποθέτω ότι λειτουργούσαν με ελάχιστο προσωπικό.  Μόλις έφτασε επιτέλους η σειρά μου και έκανα το check-in, μου είπαν ότι θα πρέπει να βιαστώ γιατί η πύλη θα κλείσει! Μπαίνω γρήγορα στο αεροπλάνο για την 15ωρη πτήση και προς έκπληξή μου το αεροπλάνο γεμάτο, ούτε μία κενή θέση! Ποιες αποστάσεις; Ποιες προφυλάξεις;  Με εισιτήριο τριπλάσιας τιμής, αλλά το αεροπλάνο γεμάτο, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, χωρίς καμία απόσταση μεταξύ των επιβατών…

Με τα πολλά φτάνω στη Ντόχα. Ακόμη μία εικόνα αεροδρομίου τρομαχτική. Απόλυτη ερημιά και νεκρική σιγή. Όμως υπήρχαν πτήσεις προς την Ευρώπη, την Αθήνα, την Αγγλία και την Ιταλία. Ευτυχώς είχα προνοήσει και είχα πάρει μαζί μου sleeping bag και έτσι εξουθενωμένη από το ήδη πολύωρο ταξίδι των 19 ωρών, στρώνω τον σάκο μου σε μία γωνία του αεροδρομίου και κοιμάμαι για 4 ώρες. Κατόπιν σηκώνομαι και κατευθύνομαι προς την πύλη για την αναχώρηση, όπου ακούω και τα πρώτα λυτρωτικά ελληνικά. Στην  πτήση των 4 ωρών προς την Αθήνα, το αεροπλάνο ήταν άδειο σχεδόν, έφτανε ίσως στο 1/3 της πληρότητας, οπότε ένιωθα πολύ περισσότερο ασφαλής.

Φτάνω στην Ελλάδα,  προσγειώνομαι επιτέλους στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Αν και γνωρίζω την υποχρεωτική και αυστηρή καραντίνα που με περιμένει, το καλοκαίρι που άφησα πίσω μου για να συναντήσω μία κρύα και βροχερή Αθήνα, νιώθω μία τεράστια ανακούφιση και ασφάλεια.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  2. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  3. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  4. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  5. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  6. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  7. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  8. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  9. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  10. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  11. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  12. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  13. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  14. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  15. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  16. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  17. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  18. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  19. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  20. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  21. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  22. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  23. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  24. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  25. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  26. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  27. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  28. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  29. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  30. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  31. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  32. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  33. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  34. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  35. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  36. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  37. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  38. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  39. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  40. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  41. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  42. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  43. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  44. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  45. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  46. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  47. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  48. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  49. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  50. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  51. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  52. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  53. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  54. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  55. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  56. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  57. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  58. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  59. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  60. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  61. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  62. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  63. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  64. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  65. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  66. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  67. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  68. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  69. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  70. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  71. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  72. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  73. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  74. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  75. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  76. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  77. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  78. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  79. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  80. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  81. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  82. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  83. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  84. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  85. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  86. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  87. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  88. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  89. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  90. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  91. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  92. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  93. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  94. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  95. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  96. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  97. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  98. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  99. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  100. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%