Global Blue | H Ελλάδα πρώτη σε ανάκαμψη στην Ευρώπη στην αγορά Tax Free Shopping

Global Blue | H Ελλάδα πρώτη σε ανάκαμψη στην Ευρώπη στην αγορά Tax Free Shopping

Σύμφωνα με στοιχεία της Global Blue, η Ελλάδα, το φετινό καλοκαίρι, πέτυχε ισχυρή ανάκαμψη και κατάφερε να καταστεί ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για διεθνείς ταξιδιώτες. Η ανάκαμψη ήταν πρωτοφανής αγγίζοντας το 77% σε κύκλο εργασιών για την περίοδο Ιούνιου-Σεπτέβριου 2021 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Τους υψηλούς ρυθμούς ανάκαμψης της χώρας δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί προορισμοί-ακόμα και οι πιο δημοφιλείς (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία)- αφού κινήθηκαν κατά μέσο όρο στο 38% [1].

Ταξιδιώτες από το Ισραήλ, την Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία «εκτίναξαν» τον κύκλο εργασιών και ενίσχυσαν τη μέση δαπάνη αγορών στο 132% σε σχέση με το 2019. Η συνολική απουσία των Κινέζων από την αγορά οφείλεται στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά την αξία των αγορών ανά περιφέρεια, η περιοχή της Αττικής διατηρεί τη μερίδα του λέοντος με υψηλό ποσοστό 49%, ενώ τη δεύτερη θέση κατέχει η Μύκονος με 28% κερδίζοντας συνεχώς έδαφος. Η περιφέρεια της Μακεδονίας «κρατάει» σταθερά την τρίτη θέση με ποσοστό 12%. Φέτος, η Μύκονος κατάφερε να «επιστρέψει» στα επίπεδα του 2019 με ποσοστό ανάκαμψης 104% σε αξία αγορών, ενώ η Σαντορίνη πέτυχε τον διπλασιασμό της μέσης δαπάνης (216%).

Ενώ 7 στους 10 διεθνείς ταξιδιώτες πραγματοποίησαν αγορές σε είδη ένδυσης και υπόδησης, οι ταξιδιώτες που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν αγορές στην κατηγορία κόσμημα/ρολόι, διπλασίασαν τη μέση δαπάνη (204%).

Βρετανοί Ταξιδιώτες – Μια κυρίαρχη αγορά στο tax free shopping τα επόμενα χρόνια

Οι αγοραστές από το Ηνωμένο Βασίλειο - μία νέα εθνικότητα Tax Free αγορών από την 1η Ιανουαρίου 2021-  συνέβαλαν σημαντικά στην ενίσχυση της ανάκαμψης στην Ελλάδα αποτελώντας ήδη την τέταρτη εθνικότητα σε αξία αγορών και κατέχονοντας μερίδιο 5%. Μάλιστα, οι Βρετανοί θα αποτελέσουν στο μέλλον μία ισχυρή tax free shopping εθνικότητα δεδομένου ότι αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα με 3,8 [2] εκατομύρια επισκέπτες το 2019. Σε ό,τι αφορά τη μέση δαπάνη, οι Βρετανοί ταξιδιώτες ξοδεύουν τα διπλάσια (€1.028) από τον μέσο ταξιδιώτη (€522) που επισκέπτεται τη χώρα και κυμαίνονται στα επίπεδα δαπάνης των Αμερικανών ταξιδιωτών (€1221).

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάζονται και οι καταναλωτικές προτιμήσεις των Βρετανών αγοραστών με 4 στους 10 να αγοράζουν ρολόι και κόσμημα.

Υψηλότερες προσδοκίες ανάκαμψης εμφανίζονται και για το επόμενο έτος

Η ελληνική Tax Free Shopping αγορά παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, εμφανίζει ακόμα θετικότερες προσδοκίες για το 2022.

Σύμφωνα με τη διεθνή έρευνα που πραγματοποίησε η Global Blue, το 70% των ερωτηθέντων (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος) εξέφρασε την προθυμία του να ταξιδέψει - υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν συνθήκες καραντίνας – σε σχέση με το 62% την περίοδο Ιούλιος – Αύγουστος. Το ποσοστό αυξάνεται στο 76% για τους ελίτ [3] ταξιδιώτες και για όσους πραγματοποιούν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό[4].

Επίσης, σύμφωνα με την ForwardKeys, μία διεθνή εταιρεία ανάλυσης και έρευνας στοιχείων ταξιδιωτικής κίνησης (αεροπορικά δρομολογια, διαθεσιμότητα αεροπορικών θέσεων και κρατήσεων), οι τουριστικές ροές προς την Ελλάδα ενδέχεται να διπλασιαστούν σε σχέση με το προηγούμενο καλοκάιρι.

Η Global Blue συνεχίζει να πρωτοπορεί παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας για κάθε έμπορο

Η Global Blue, ο μεγαλύτερος πάροχος επιστροφής ΦΠΑ στον κόσμο, συνεχίζει να πρωτοπορεί παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας σε επιχειρήσεις του λιανεμπορίου με στόχο την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του διεθνή ταξιδιώτη μέσω της ψηφιοποίησης των tax free shopping διαδικασιών.

Ήδη από το 2018, η Global Blue Hellas βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές φορολογικές αρχές, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας ψηφιακής επικύρωσης των ΑΛΠ από τα τελωνεία. Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας επικύρωσης θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών στη διαδικασία επιστροφής φόρου, όσο και στην αντιμετώπιση ζητημάτων αδιαφάνειας και απάτης.

Η Global Blue ως πρωτοπόρος πάροχος τεχνολογίας, παρέχει εδώ και μία δεκαετία ψηφιακές υπηρεσίες (issuing solutions) υψηλής προστιθέμενης αξίας για κάθε έμπορο. Λύσεις που προσαρμόζονται με το λογισμικό σύστημα του εμπόρου (integration solutions), εφαρμογές για κινητές συσκευές αλλά και για Web περιβάλλον ή ακόμα POS μηχανήματα (terminals) για τις πιο μικρές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, διαθέτει σημεία επιστροφής χρημάτων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια εξυπηρετώντας ταξιδιώτες από τα πιο απομακρυσμένα μέρη έως και τα πιο τουριστικά.

Ως επακόλουθο της καλής συνεργασίας με τις φορολογικές αρχές, αλλά και απαντώντας στα αιτήματα των εμπόρων για διευκόλυνση των πωλήσεων Tax Free και της αποστολής αυτών των δεδομένων στη νέα πλατφόρμα myDATA, η Global Blue σχεδιάζει την δημιουργία αυτόματης διεπαφής της online έκδοσης αποδείξεων με την πλατφόρμα myDATA, ώστε πια η πώληση αγαθών Tax Free να είναι μία συνολικά αυτόματη ψηφιακή διαδικασία.  

Ο κ. Μάνθος Δημόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Blue δήλωσε:

«Με βάση τα στοιχεία του φετινού τετράμηνου αιχμής (Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2021), η Ελλάδα ανταγωνίστηκε επάξια τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και αποτέλεσε έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στον κόσμο. Αυτό που καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και τη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας διεθνώς, είναι η ψηφιοποίηση των διαδικασιών επικύρωσης. Ήδη από το 2019, η Global Blue βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΑΑΔΕ, για τη δωρεάν εγκατάσταση εθνικού συστήματος ψηφιακής επικύρωσης ώστε οι ταξιδιώτες να εξυπηρετούνται από τις τελωνειακές αρχές άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις».

[1] Global Blue Intelligence, περίοδος Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2021, σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019
[2] Fraport & AIA, 2019 
[3] Ελίτ: Διεθνείς αγοραστές που δαπανούν περισσότερα από €40.000 τους τελευταίους 24 μήνες
[4] Frequent: Διεθνείς αγοραστές που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3 ταξίδια τους τελεταίους 24 μήνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ GLOBAL BLUE

Η Global Blue πρωτοστάτησε στην ιδέα των αφορολόγητων αγορών πριν από 40 χρόνια. Μέσω της συνεχούς καινοτομίας, έχει γίνει ο κορυφαίος στρατηγικός συνεργάτης τεχνολογίας και πληρωμών, προσφέροντας τη δυνατότητα στους εμπόρους να προσελκύσουν και να εξυπηρετήσουν τους διεθνείς αγορές με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Όμιλος ενώνει όλους τους εμπλεκόμενους του διεθνούς εμπορικού οικοσυστήματος, συμβάλλοντας με τους εξής τρόπους:

• Περισσότεροι από 29 εκατομμύρια διεθνείς αγοραστές λαμβάνουν μια συνεχή και εξατομικευμένη εμπειρία αγορών, επιτρέποντάς τους να λαμβάνουν την επιστροφή του ΦΠΑ όταν πραγματοποιούν αγορές στο εξωτερικό και να πληρώνουν στο νόμισμα της χώρας τους με εγγυημένη την καλύτερη τιμή.

• Πάνω από 300.000 σημεία πώλησης, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων πολυκαταστημάτων και πολυτελών brands:

-έχουν ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω έξυπνων λύσεων δεδομένων και πληροφοριών,
-έχουν δυνατότητες προσέλκυσης διεθνών αγοραστών μέσω στοχευμένων και μετρήσιμων ενεργειών μάρκετινγκ
-έχουν τη δυνατότητα μετατροπής της επισκεψιμότητας σε έσοδα μέσω καινοτόμων τεχνολογιών στο κατάστημα

• Περισσότεροι από 50 πάροχοι, σε περίπου 130.000 σημεία, επωφελούνται από πρόσθετες ροές εσόδων και προσφέρουν στους εμπόρους και τους ταξιδιώτες δυναμικές επιλογές μετατροπής νομίσματος και άλλες λύσεις πληρωμής προστιθέμενης αξίας,

• Τα τελωνεία και οι αρχές σε περισσότερες από 40 χώρες ενισχύουν την προσέλκυση τουριστών στη χώρα τους διασφαλίζοντας ένα ασφαλές και εναρμονισμένο πρόγραμμα αφορολόγητων αγορών.

Κατά το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2020, η Global Blue επεξεργάστηκε 35 εκατομμύρια συναλλαγές αφορολόγητων αγορών, συνολικής αξίας  €18,5 δισεκατομμυρίων και 31 εκατομμύρια συναλλαγές με λύσεις προστιθέμενης αξίας με συνολική αξία πωλήσεων €4,4 δισεκατομμυρίων.

Σήμερα, η Global Blue απασχολεί πάνω από 2.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 50 χώρες.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 27/01 09:33

  Ε.Ε. | Ψηφιακά δικαιώματα και ψηφιακές αρχές για όλους τους κατοίκους της ΕΕ

 2. 27/01 09:15

  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Το αναπτυξιακό όραμα έως το 2025 και η θέση του τουρισμού

 3. 27/01 09:15

  Αποφάσεις για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ζαγόρι

 4. 27/01 09:10

  Eurostat: Ραγδαία αύξηση των διαδικτυακών μαθημάτων στην ΕΕ

 5. 27/01 09:05

  Eπιχορηγήσεις 2 δύο ξενοδοχεία σε Αθήνα και Κω

 6. 27/01 09:00

  Πώς θα επηρεάσει η άνοδος της Ασίας τα διεθνή ταξίδια

 7. 26/01 17:24

  Holidaycheck: Διεθνείς διακρίσεις για τα ξενοδοχεία Atrium στη Ρόδο

 8. 26/01 17:06

  Ο Δήμος Ναυπλιέων σχολιάζει την παγκόσμια διάκρισή του από την Booking.com

 9. 26/01 15:59

  Ευρωβαρόμετρο: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη πρόκληση- Ανεργία και μεταναστευτικό "καίνε" τους Έλληνες

 10. 26/01 15:52

  Κ.Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

 11. 26/01 15:44

  Τα δικαιώματα των καταναλωτών στις οδικές μετακινήσεις και στις μετακινήσεις με τα μέσα σταθερής τροχιάς

 12. 26/01 13:20

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κρατήσεις προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα

 13. 26/01 13:02

  Κύπρος | Διαδικτυακή παρουσίαση 12 σχεδίων επιχορηγήσεων

 14. 26/01 12:23

  ΕΕ | Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αρκεί για τα ταξίδια- όχι άλλοι περιορισμοί

 15. 26/01 11:58

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δυναμικό άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά

 16. 26/01 11:39

  Κύπρος | Τουρισμός: Η έλλειψη προσωπικού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλεί την ανταγωνιστικότητα

 17. 26/01 11:20

  Ενώσεις μεταφορών και τουρισμού: Έκκληση προς τα κράτη της ΕΕ να ευθυγραμμίσουν τους ταξιδιωτικούς κανόνες

 18. 26/01 11:10

  Συμβούλιο της ΕΕ: Περιορισμοί με βάση την ατομική υγεία και όχι την περιοχή προέλευσης του ταξιδιώτη

 19. 26/01 10:52

  Όμιλος Sani/Ikos: Συνεντεύξεις σε πόλεις της Β. Ελλάδος για πρόσληψη προσωπικού

 20. 26/01 10:50

  Φύση και ιστορία σε ένα ταξίδι: Απόδραση στο Κιλκίς

 21. 26/01 10:43

  ΔΝΤ: Επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη

 22. 26/01 10:34

  Θεσσαλονίκη: Εκεί που χτυπά η καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας

 23. 26/01 10:07

  Ο CEO της Airbnb θα ζει όλο το 2022 ως ψηφιακός νομάς για να βελτιώσει τις εμπειρίες

 24. 26/01 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας

 25. 26/01 09:05

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

 26. 26/01 09:00

  Hilton: Η ανάπτυξη ως αντίδοτο στην πανδημία και εφόδιο για το μέλλον του κλάδου

 27. 26/01 08:54

  Ολλανδία: Συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων για δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών

 28. 26/01 08:51

  Ταξίδια στο εξωτερικό και συνάλλαγμα: Τι πρέπει να προσέξει ο ταξιδιώτης του σήμερα

 29. 25/01 20:34

  Aegean - Olympic | Περιορισμένες τροποποιήσεις πτήσεων την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου - ποιες ακυρώνονται

 30. 25/01 20:14

  Οι "Γαστρονομικές Κοινότητες" του Γιώργου Πίττα παρουσιάζονται στην HORECA 2022

 31. 25/01 15:41

  MSC και Lufthansa διεκδικούν την ITA Airways

 32. 25/01 15:31

  ΤUI: Νέες συνδέσεις από το Αμβούργο προς Ηράκλειο, Κω και διεύρυνση θέσεων προς Ρόδο

 33. 25/01 14:06

  ΠΟΤ: Γιατί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν λειτουργούν

 34. 25/01 13:52

  Booking.com: Το Ναύπλιο η τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες το 2022

 35. 25/01 12:26

  ETC: Οι αξίες των ταξιδιωτών καθορίζουν την κράτηση «πράσινων» διακοπών – Οι 4 ομάδες ταξιδιωτών

 36. 25/01 11:47

  Αργία και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

 37. 25/01 11:19

  Ε.Ε. | Προσαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή

 38. 25/01 10:34

  Aegean - Olympic | Ποιες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη

 39. 25/01 09:52

  Βρετανικός τουρισμός | Τέλος τα τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες- Ανοίγουν οι κρατήσεις τον Φεβρουάριο

 40. 25/01 09:26

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

 41. 25/01 09:24

  Πράσινο φως για υπομίσθωση ακινήτου του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

 42. 25/01 09:23

  Ανάπτυξη 7% για την ισραηλινή οικονομία το 2021 - Συρρίκνωση του τουρισμού και της εστίασης

 43. 25/01 09:21

  Ψηφιακό Ταξίδι στη Σπιναλόγκα

 44. 25/01 09:19

  Βέλγιο: Aυξήσεις μισθών και εκτιμήσεις για καλύτερη πορεία της οικονομίας μετά το α' τρίμηνο

 45. 24/01 15:50

  Ημαθία: Ένας μοναδικός συνδυασμός των θησαυρών της φύσης και της ιστορίας

 46. 24/01 15:45

  LG και Creta Maris Beach Resort αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών στην Κρήτη

 47. 24/01 13:43

  Η «έξω από τα δόντια» άποψη του πρώην «μεγάλου αφεντικού» του T. Cook για το μέλλον του τουρισμού

 48. 24/01 12:53

  Νέο ντοκιμαντέρ από το WWF Ελλάς για τον αλιευτικό τουρισμό

 49. 24/01 12:42

  ΞΕΕ | ΙΤΕΠ: -35% ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2021 έναντι του 2019 | Ίδιες τιμές το 2022 από την πλειονότητα

 50. 24/01 11:45

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

 51. 24/01 11:34

  Τα μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης στην πλατφόρμα Τεχνών και Πολιτισμού Google

 52. 24/01 11:28

  «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός»...

 53. 24/01 11:03

  Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

 54. 24/01 10:44

  TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές το 2022

 55. 24/01 10:42

  Συνάντηση Ξενοδόχων Καστοριάς - Ζαχαράκη | Δύο σημαντικές δράσεις για την μετεξέλιξη του τουρισμού της Καστοριάς

 56. 24/01 10:32

  Easyjet: Nέα σύνδεση με Ηράκλειο από την Ελβετία

 57. 24/01 09:58

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού έως τις 7 Φεβρουαρίου

 58. 24/01 08:31

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων για τη λειτουργία ως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 59. 24/01 08:27

  Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

 60. 24/01 08:25

  Ολλανδία: Μέτρα για τη στεγαστική κρίση με 100.000 νέες κατοικίες προσιτές σε κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα

 61. 24/01 08:22

  Ριζικές μεταρρυθμίσεις στην εργατική νομοθεσία της Ισπανίας

 62. 24/01 08:20

  To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

 63. 23/01 09:05

  Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell

 64. 23/01 09:05

  Four Seasons: Τρία νέα πολυτελή ταξίδια Private Jet για το 2023

 65. 23/01 08:16

  Ο όμιλος Davidson Hospitality θα λειτουργήσει τη συλλογή Davenport Hotel της KSL Capital Partners

 66. 22/01 12:02

  Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

 67. 22/01 11:55

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

 68. 22/01 11:53

  Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

 69. 22/01 11:50

  Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

 70. 22/01 11:48

  Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

 71. 22/01 11:44

  Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

 72. 21/01 15:55

  Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

 73. 21/01 15:48

  Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

 74. 21/01 15:28

  Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021

 75. 21/01 15:19

  ΕΠΟΤ | Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

 76. 21/01 14:26

  Condor: Περισσότεροι προορισμοί στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι μέσω της Sky Express

 77. 21/01 13:46

  WTTC: Απογείωση των κρατήσεων στα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια το Πάσχα και το καλοκαίρι - Οι top προορισμοί

 78. 21/01 13:10

  Έρευνα: Μηδενική η χρησιμότητα των τεστ στη μείωση διασποράς των παραλλαγών COVID

 79. 21/01 12:54

  Κύπρος: Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων από την 1η Μαρτίου

 80. 21/01 12:51

  Η Τουρκία πρωτοπόρος στην οργάνωση εθνικού σχεδίου αειφόρου τουρισμού

 81. 21/01 12:40

  Ο πλανήτης ετοιμάζεται για άρση των περιοριστικών μέτρων την Άνοιξη

 82. 21/01 12:15

  Ην. Βασίλειο: Αύξηση των διεθνών πτήσεων αυτό το Φεβρουάριο έναντι του 2021, μείωση από το 2020

 83. 21/01 12:11

  Ηλεκτρικά Ποδήλατα στο Δήμο Ναυπλιέων – Πρόβλεψη και για Ηλεκτρικά Ποδήλατα ΑμεΑ

 84. 21/01 12:05

  ΕΟΤ Κάτω Χωρών | Οnline επαγγελματική πλατφόρμα για δικτύωση με τουριστικούς πράκτορες

 85. 21/01 11:56

  Aποκατάσταση του Αρχαίου Διόλκου και διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο

 86. 21/01 10:50

  Έρευνα της ΕΕ | Αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των αξιολογήσεων και σε ιστοτόπους ταξιδιωτικών κρατήσεων

 87. 21/01 10:36

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Συνάντηση με την Σοφία Ζαχαράκη για την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία και την εκπαίδευση

 88. 21/01 10:27

  Τουριστικά λεωφορεία και γραφεία | Παρέμβαση Μητσοτάκη για ένταξή τους στον αναπτυξιακό ζητεί η ΓΕΠΟΕΤ

 89. 21/01 08:45

  Marriott Bonvoy: Ο γύρος του κόσμου σε 300 ημέρες για 3 τυχερούς ταξιδιώτες

 90. 21/01 08:30

  Συνεργασία Hilton με Guild Education για τη συνεχή εκπαίδευση των ομάδων της

 91. 21/01 08:17

  Επιχορηγήσεις για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο

 92. 21/01 08:12

  Κυνηγοί διαμαντιών: Μία ενδιαφέρουσα τουριστική προοπτική για περιοχές με φυσικά πετρώματα

 93. 21/01 08:05

  Βόρεια Μακεδονία: Tαξιδιωτικό ενδιαφέρον από Ουκρανία και Μολδαβία

 94. 20/01 19:32

  «Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας» για τα ξενοδοχεία της Metaxa Hospitality Group

 95. 20/01 18:47

  Στην εταιρεία «Ορεινός Τουρισμός» μισθώθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια»

 96. 20/01 18:35

  Β. Κικίλιας | Υπόδειγμα βιώσιμου τουριστικού προορισμού η Ρόδος, που θα αντιγράψει όλος ο κόσμος

 97. 20/01 15:37

  Έγκριση μελέτης για ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

 98. 20/01 14:18

  Το αποτύπωμα στα social media επηρεάζει την επαγγελματική ζωή

 99. 20/01 14:09

  Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για τον Αναπτυξιακό Νόμο και την ανάγκη ένταξης των τουριστικών γραφείων

 100. 20/01 14:06

  Marco Polo: Δεκαήμερο πακέτο διακοπών στην Ελλάδα το 2022