Έρευνα: Το Ισραήλ, ελπίδα για τον ελληνικό τουρισμό τη φετινή περίοδο

Α Decrease font Enlarge font
Έρευνα: Το Ισραήλ, ελπίδα για τον ελληνικό τουρισμό τη φετινή περίοδοH παραλία Jaffa.στο Τελ Αβίβ- Πηγή φωτό:pixabay.com

Οι Ισραηλινοί, όπως όλα δείχνουν, θα είναι από τους πρώτους ξένους τουρίστες που θα έρθουν για διακοπές στη χώρα μας καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση όρων συνεργασίας ενός υγειονομικά ασφαλούς πλαισίου.

Οι ισραηλινοί τουριστικοί φορείς και υποψήφιοι επισκέπτες έχουν ήδη εκδηλώσει πρόθεση να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και αναμένουν την έναρξη πτήσεων και πλαισίου αναφορικά με τα υγειονομικά πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με την Υπουργείο Τουρισμού Ισραήλ, δίχως να έχουν δημοσιευτεί σχετικά στοιχεία, οι επισκέπτες από το Ισραήλ για το 2019 προς την Ελλάδα ξεπέρασαν το 1 εκατ.

Ωστόσο, στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος δείχνουν ότι το 2019 επισκέφτηκαν την Ελλάδα  περί τους 680.000 επισκέπτες από το Ισραήλ. Τη διετία 2018-2019 καταγράφηκε αύξηση 26% των ισραηλινών επισκεπτών ενώ σε σχέση με το 2013 έχουν διπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Ισραήλ την τελευταία δεκαετία, η εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση επιβατών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν έχει υπερδιπλασιαστεί. Οι Ισραηλινοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό περισσότερο από ποτέ, καθώς το 2019 4 εκατ. επιβάτες περισσότεροι πραγματοποίησαν αεροπορικά ταξίδια. Οι εκτιμήσεις πριν την πανδημία του κορονωϊού υπολόγιζαν ότι το αεροδρόμιο θα κατέγραφε 25 εκατ. αναχωρήσεις και αφίξεις το 2020.

Η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε νέα δεδομένα καθώς σε μια δραματική ανακοίνωση την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2020, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ προέτρεψε τους Ισραηλινούς να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αποφύγουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, καθώς η χώρα αποφάσισε να λάβει μέτρα απομόνωσης καθώς το νέο ξέσπασμα της πανδημίας εξαπλωνόταν ταχύτατα σε όλο τον κόσμο.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Ισραήλ έχει ήδη πέσει από τα μέσα Φεβρουαρίου στο 40%, όταν αυτήν την περίοδο πέρυσι ήταν άνω του 60%. Τον Μάρτιο του 2019, κατά μέσο όρο είχαν καταγραφεί περίπου 60.000 αφίξεις καθημερινά στο αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν. Φέτος την 1η Μαρτίου 52.000 ταξιδιώτες αφίχθησαν, στις 2 Μαρτίου, ο αριθμός αυτός έπεσε σε 46.000, ενώ ήδη ο ημερήσιος αριθμός κατήλθε σε 22.000 στο τέλος Μαρτίου για να πέσει στα κατώτατα επίπεδα ιστορικά μετά την απόφαση της κυβερνήσεως την 11η Απριλίου να ανασταλούν όλες οι πτήσεις, από και προς το Ισραήλ.

Η χώρα έχει περίπου 400 ταξιδιωτικά πρακτορεία και 4.000 ταξιδιωτικούς οργανισμούς, οι οποίοι ήδη μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2020 κατέγραψαν μείωση των εσόδων κατά 850 εκατ. δολ., λαμβάνοντας υπόψη τις ακυρώσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι. Από τους 7.000 που απασχολούνται στον τομέα, το 30% έχει τέθηκε σε άδεια άνευ αποδοχών και το 23% έχει ήδη απολυθεί ή βρίσκεται σε διαδικασία προς τούτο. Σε πάνω από 20% εργαζομένους στον κλάδο τουρισμού επιβλήθηκαν περικοπές μισθών ή ωρών εργασίας.

Ο ξενοδοχειακός κλάδος που είχε κύκλο εργασιών ύψους περίπου 3,38 δισ. δολ. το 2019, εκτιμά τις ζημίες περίπου 1,41 δισ. δολ. Από τα 41.000 άτομα που απασχολούνται στον τομέα, 10.000 έχουν τεθεί σε άμισθη άδεια και άλλα 10.000 απειλούνται με απόλυση. Τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν επίσης υποστεί ζημιά, καθώς οι εταιρείες είχαν 98% ακυρώσεις για την περίοδο του εβραϊκού Πάσχα (Passover).

Οι λόγοι που ταξίδευαν περισσότερο στο εξωτερικό οι Ισραηλινοί τα τελευταία χρόνια

Οι λόγοι για τους οποίους ταξιδεύουν περισσότερο οι Ισραηλινοί είναι οι εξής: μεγαλύτερη προσφορά πτήσεων και προορισμών, η διαφορά μεταξύ του κόστους των διακοπών στο εξωτερικό και στο Ισραήλ και η χαμηλή συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου, που αύξησε την αγοραστική δύναμη των Ισραηλινών (τα ημερήσια έξοδα αντιστοιχούν στο μισό κόστος ενός ταξιδιού στο εξωτερικό).

Οι εποχιακές πτήσεις τσάρτερ από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους υπαγόρευσαν τους νέους προορισμούς των Ισραηλινών. Καθώς εξακολουθεί και μετά την κρίση ένεκα της πανδημίας του κορονωϊού να αυξάνεται η συναλλαγματική ισοτιμία υπέρ του σέκελ, ο κλάδος εισερχόμενου τουρισμού ευελπιστεί ότι θα επωφεληθεί, μετά βέβαια την άρση των περιοριστικών μέτρων. Καθώς δε οι διακοπές έχουν γίνει βασικό καταναλωτικό προϊόν για τους ισραηλινούς η συχνότητα των ταξιδιών προς το εξωτερικό θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Εισερχόμενος και εξερχόμενος τουρισμός στο Ισραήλ

Ο τουρισμός στο Ισραήλ είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος. Το έτος 2019 καταγράφηκε υψηλό όλων των εποχών για τον εισερχόμενο τουρισμό στο Ισραήλ, καθώς καταγράφηκε αύξηση 11% στις αφίξεις τουριστών σε σύγκριση με το 2018. Περίπου 4,55 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν το Ισραήλ, εισφέροντας περίπου 5,2 δισ. ευρώ στην οικονομία, ποσοστό 5,6% του ΑΕΠ.

Η αλματώδης αύξηση καταγράφηκε ήδη από το 2017 με 3,6 εκατ. αφίξεις τουριστών, 25% υψηλότερα σε σχέση με το 2016, εισφέροντας 3,9 δισ. ευρώ στην ισραηλινή οικονομία καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση εντός ενός έτους. Το Ισραήλ προσφέρει μια πληθώρα ιστορικών και θρησκευτικών περιοχών, παραλιακών θερέτρων, φυσικών χώρων, αρχαιολογικού τουρισμού, κληρονομιάς, τουρισμού περιπέτειας και οικοτουρισμού. Το Ισραήλ έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μουσείων αναλόγως του πληθυσμού του στον κόσμο. Το 2009, οι δύο πιο δημοφιλείς τοποθεσίες ήταν το Δυτικό Τείχος και ο τάφος του ραβίνου Shimon bar Yochai. Το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο επί πληρωμή είναι η Masada. Η πόλη με την μεγαλύτερη επίσκεψη είναι η Ιερουσαλήμ και η πιο δημοφιλής τοποθεσία σε αυτήν ήταν το Δυτικό Τείχος. Το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών προέρχεται από τις ΗΠΑ και αντιπροσωπεύει το 19% όλων των τουριστών, ακολουθούμενη από τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, την Ιταλία, την Πολωνία και τον Καναδά.

Ένας από τους μοχλούς αυτής της ανοδικής τάσης ήταν η συμφωνία Open Skies που τέθηκε σε ισχύ το 2013, καθιστώντας τα αεροπορικά ταξίδια από την Ευρώπη πολύ πιο προσιτά καθώς επέφερε μείωση 30% σε όλους τους προορισμούς. Το 2012, ένα χρόνο πριν από τη συμφωνία Open Skies, 563.000 Ισραηλινοί πέταξαν από το αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν με διεθνείς πτήσεις. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 628.000 τον επόμενο χρόνο και έφτασε τις 831.000 τον Ιούλιο 2016. Η ισραηλινή επαύξηση των πτήσεων ωφέλησε την EL AL , η οποία, παρά τους φόβους ότι η συμφωνία Open Skies θα την έβλαπτε, παραμένει ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας με πτήσεις από το Ben-Gurion, αποσπώντας σταθερά το 31% όλων των διεθνών πτήσεων. Οι μικρότεροι ανταγωνιστές της, Israir και Arkia, αποσπούν από 10% έκαστος.

Ο μεγάλος χαμένος, από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία Open Skies, ήταν ο εγχώριος τουρισμός, ειδικά η πόλη Eilat στον νότο, όπου τα ταξιδιωτικά πρακτορεία του Ισραήλ υπέστησαν ζημίες καθώς οι κρατήσεις μειώθηκαν μεταξύ 5% και 15% από το καλοκαίρι του 2014, σε σύγκριση με το 2015 και έκτοτε δεν ανέκαμψαν.

Το αποτέλεσμα ήταν υπερδιπλασιασμός του αριθμού των Ισραηλινών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο - από 4 εκατομμύρια αναχωρήσεις το 2009 και σε 8,5 εκατ. το 2018. Αυτό το έτος θα σπάσει ξανά το ρεκόρ, με 8,5 εκατομμύρια αναχωρήσεις τους πρώτους 11 μήνες, 7,7 % αύξηση σε σχέση με το 2018.

Ο αριθμός των αερομεταφορέων που εξυπηρετούν το Ισραήλ είναι 50% μεγαλύτερος από ό, τι πριν από το Open Skies. Περίπου 140 αεροπορικές εταιρείες πετούν προς και από το Ben-Gurion σε 200 παγκόσμιους προορισμούς.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, ο αριθμός των τουριστικών διανυκτερεύσεων σε ισραηλινά ξενοδοχεία ήταν περίπου 12,1 εκατ. το 2019, σε σύγκριση με 11,6 εκατ. το 2018. Ο αριθμός συνολικά των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία του Ισραήλ ήταν περίπου 13,7 εκατ. το 2019, περίπου ίδιος με το 2018.

Οι πιο δημοφιλείς πόλεις που επέλεγαν οι τουρίστες από το εξωτερικό το 2019 ήταν η Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ, ενώ το Ειλάτ ήταν το κορυφαίο θέρετρο διακοπών για τους Ισραηλινούς. Ο αριθμός των διαμονών στην Τιβεριάδα, στη Θάλασσα της Γαλιλαίας, αυξήθηκε 18% το 2019 σε σχέση με το 2018.

Η Ελλάδα από το 2018 ήταν ο κορυφαίος προορισμός διακοπών για τους περισσότερους Ισραηλινούς, ακολουθούμενη από την Τουρκία, την Ουκρανία, την Ιταλία και τη Ρωσία. Η Τουρκία κατέκτησε τη δεύτερη θέση όχι ως τελικός προορισμός αλλά ως σημείο διέλευσης. Η Turkish Airlines πραγματοποιεί πολλές πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς ένα ευρύ φάσμα προορισμών σε όλο τον κόσμο.

Η Ουκρανία κατακτά την τρίτη θέση κυρίως από το ετήσιο προσκύνημα υψηλών διακοπών της μερίδας τον υπερ-Ορθοδόξων Εβραίων Breslov Hassidic στην πόλη του Ομάν στην Ουκρανία. Δεκάδες χιλιάδες μέλη της μερίδας αυτής συγκεντρώνονται για το «kibbutz» του Ρος Χασάνα, μια τελετή προσευχής που πραγματοποιήθηκε στον τάφο του Ραβίνου Νάχμαν του Μπρέσλοφ.

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 30/09 11:53

  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και στις επιχειρήσεις ζητεί ο Δήμος Λειψών

 2. 30/09 11:40

  Via Eurasia – Η πεζοπορική διαδρομή που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία

 3. 30/09 11:38

  TUI: Τέλος λειτουργίας για τον ιστορικό Ολλανδό τουρ οπερέιτορ KRAS

 4. 30/09 11:29

  Αλ. Βασιλικός: Η πανδημία επιτάχυνε τις νέες τάσεις στα ξενοδοχεία – Νέες ανάγκες στην τουριστική εκπαίδευση

 5. 30/09 11:27

  Αφιέρωμα Τουριστική Εκπαίδευση: Τι λένε Κόνσολας, Βασιλικός, Τάσιος, Τσιλίδης, Τόλη και Ματσίγκος

 6. 30/09 11:25

  HAPCO: Η τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα χρειάζεται Πανεπιστημιακή Σχολή – Το ζωντανό συνέδριο δεν θα πεθάνει

 7. 30/09 11:25

  Ποια είναι τα περιζήτητα τουριστικά επαγγέλματα στην Ευρώπη

 8. 30/09 11:25

  Oι θέσεις του ΣΕΤΕ για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

 9. 30/09 11:25

  Επιστημονικό Συμβούλιο Διασφάλισης Ποιότητας της Τουριστικής Εκπαίδευσης

 10. 30/09 11:25

  ΠΟΞ: Εκπαίδευση, Εξειδίκευση, Πιστοποίηση το τρίπτυχο της επιτυχημένης σταδιοδρομίας στον τουρισμό

 11. 30/09 11:25

  Συνέντευξη Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα: «Τώρα είναι η ώρα για μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση»

 12. 30/09 11:25

  Επανάσταση στην Ευρώπη για την απόκτηση δεξιοτήτων των εργαζομένων στη νέα εποχή, που έφερε η πανδημία

 13. 30/09 11:25

  FedHATTA: Ανθρωποκεντρικές και ψηφιακές οι ανάγκες της σύγχρονης τουριστικής εκπαίδευσης

 14. 30/09 11:20

  ACT: Προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στον Τουρισμό και την Φιλοξενία

 15. 30/09 11:20

  Άμεση ανάγκη για αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, που θα καλύπτει τις ανάγκες της νέας εποχής

 16. 30/09 11:20

  Γ. Ματσίγκος: Φως στο τούνελ για την τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα

 17. 30/09 11:11

  Αφιέρωμα: Σπουδές στα Τουριστικά

 18. 30/09 10:51

  Οι άγνωστοι παράξενοι σχηματισμοί και το σεληνιακό τοπίο της Ελλάδας

 19. 30/09 10:49

  Η ελληνική εκκλησία που αποτελεί μια από τις πιο παράξενες του κόσμου

 20. 30/09 10:33

  Eνισχύσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Χαλκιδική

 21. 30/09 10:31

  Οι θησαυροί των δρόμων – 10 +1 βρύσες της Αχαΐας

 22. 30/09 10:30

  Γαλλία: Το σχέδιο για την ανάκαμψη του τουρισμού – Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό τον Οκτώβριο

 23. 30/09 10:29

  Κορωνοϊός-Β. Ιρλανδία: Νέα μέτρα για μπαρ και εστιατόρια

 24. 30/09 10:24

  Η ΚΥΑ για το πρόγραμμα των 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

 25. 30/09 10:16

  Μ.Κόνσολας: Προτεραιότητα η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και η επόμενη ημέρα

 26. 29/09 18:33

  Κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff: Αρνητικά όλα τα τεστ- λανθασμένος ο συναγερμός

 27. 29/09 18:22

  Δωρεά του Γρ. Τάσιου σε πολιτιστικό κέντρο και ΚΑΠΗ στη Χαλκιδική

 28. 29/09 18:08

  Κορίνα Λιούτα: Δικαίωμα πρόσβασης στα ΑμεΑ σε κάθε περιοχή και γωνιά της χώρας μας

 29. 29/09 18:03

  Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού- ιδρύεται Εθνικό Παρατηρητήριο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

 30. 29/09 17:29

  Άνοιξαν οι συμμετοχές στο «Τουρισμός για όλους» μέσω τουριστικών γραφείων

 31. 29/09 16:33

  FedHATTA: Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΤΑΝΤΠ

 32. 29/09 16:30

  Ματαιώνεται το Santorini Experience 2020 - Νέο ραντεβού στις 1-3 Οκτωβρίου 2021

 33. 29/09 16:27

  Πως γίνονται οι συμφωνίες για προαιρετικές μειώσεις ενοικίων

 34. 29/09 16:08

  Βρετανία: Νέο πλήγμα στις αερομεταφορές - Η κυβέρνηση προωθεί αύξηση του δασμού επιβατών στις πτήσεις

 35. 29/09 16:02

  Υπ.Τουρισμού: Πρόσκληση στα τουριστικά γραφεία για το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους"

 36. 29/09 15:46

  TUI: Πιθανώς λανθασμένος ο συναγερμός στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 - Αρνητικά τα νέα τεστ

 37. 29/09 15:27

  Η Lufthansa αναμένει το «πράσινο φως» για τα γρήγορα τεστ ώστε να ανοίξουν οι πτήσεις με τις ΗΠΑ

 38. 29/09 14:30

  Προκηρύχθηκε ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

 39. 29/09 14:28

  Tax Free αγορές: Πάνω από τους μισούς διεθνείς αγοραστές έτοιμοι να επιστρέψουν στα ταξίδια στο εξωτερικό

 40. 29/09 14:14

  Grandhotel "Hessischer Hof": Κλείνει η “Μ. Βρετανία” της Φρανκφούρτης

 41. 29/09 13:36

  Spies: Ρόδος και Κρήτη οι top προορισμοί των Δανών για διακοπές αυτό το φθινόπωρο – Νέα πτήση για Ρόδο

 42. 29/09 13:33

  Αποδίδεται αύριο Τετάρτη ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης (video)

 43. 29/09 12:43

  FedHATTA: Virtual RoadShow για την παρουσίαση της Ελλάδας στην αγορά της Ινδίας

 44. 29/09 12:39

  Η Ελλάδα ξεπέρασε το όριο ρυθμού μετάδοσης COVID της Βρετανίας – Ορατός ο κίνδυνος για καραντίνα

 45. 29/09 12:19

  Νεμέα: Η φθινοπωρινή εξόρμηση που πρέπει να κάνεις

 46. 29/09 12:18

  Το ελληνικό «μυθικό» δάσος που αξίζει να περπατήσεις

 47. 29/09 12:16

  TUI: Ακυρώσεις διακοπών στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

 48. 29/09 12:03

  Live Webinar με κορυφαία στελέχη της Ελληνικής Οικονομίας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

 49. 29/09 11:59

  Η επόμενη μέρα του τουρισμού στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα

 50. 29/09 11:53

  EASA: Εξαιρετικά χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού στις πτήσεις

 51. 29/09 11:30

  ΙΝΣΕΤΕ: Ο εισερχόμενος τουρισμός ανά αγορά και περιφέρεια και οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2019

 52. 29/09 11:25

  Μόλις το 5% των Γερμανών επιθυμεί διακοπές στο εξωτερικό αυτό το φθινόπωρο

 53. 29/09 11:24

  Διαγωνισμός στα Κοινωνικά Δίκτυα για την προβολή της Ρόδου

 54. 29/09 11:08

  Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται μείωση ενοικίου 40% τον Σεπτέμβριο

 55. 29/09 11:05

  «On sourit pour la photo»: Η γαλλική ταινία - ύμνος για το ελληνικό καλοκαίρι

 56. 29/09 10:49

  "Εργαστείτε από τον Παράδεισο": Πρόσκληση από τον δήμαρχο της πόλης Μπενιντόρμ

 57. 29/09 10:47

  Τυνησία: Έως 70% η μείωση των τουριστικών εσόδων το 2020

 58. 29/09 10:32

  Δήμος Καρπενησίου: Κατά της εγκατάστασης αιολικού σταθμού, υπέρ των προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης

 59. 29/09 10:31

  Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης 4όροφου κτιρίου σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 60. 29/09 10:29

  Νέο χρέος 96 δισ. ευρώ το 2021 για τη γερμανική οικονομία

 61. 28/09 19:22

  Χ.Θεοχάρης: Άμεση ανάγκη η υιοθέτηση κοινών Ευρωπαϊκών μέτρων στον τουρισμό

 62. 28/09 19:15

  Τι λέει η TUI για το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6», με τα κρούσματα κορωνοϊού

 63. 28/09 19:00

  Περιφέρεια Κρήτης: Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση από 3.000 έως 40.000 ευρώ στις μικρές επιχειρήσεις

 64. 28/09 16:20

  Άρση των περιοριστικών μέτρων σε Ηράκλειο και Χανιά ζητεί ο κ.Αρναουτάκης από τον πρωθυπουργό

 65. 28/09 16:10

  ΣΕΤΕ: Αίτημα για συμπληρώσεις στα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων

 66. 28/09 15:57

  Costa Cruises: Η Ελλάδα στα προγράμματα κρουαζιέρας του 2021

 67. 28/09 14:13

  Νέα δέσμη ενεργειών στην Αθήνα για την πανδημία

 68. 28/09 14:06

  Μεγαλύτερο από πέρυσι το μερίδιο των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία τον Αύγουστο

 69. 28/09 13:25

  ECTAA: Ο ευρωπαϊκός κλάδος οργανωμένων ταξιδίων συζητά για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

 70. 28/09 13:23

  Κομισιόν: Ενιαίοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην ΕΕ βάσει εβδομαδιαίου χάρτη

 71. 28/09 13:14

  Ο θρύλος με την πριγκίπισσα σε ένα ελληνικό εκκλησάκι διαφορετικό από τα άλλα

 72. 28/09 13:12

  Ο άγνωστος Λόφος Οχυρού στη Ραφήνα και η ιστορία του

 73. 28/09 13:11

  WTTC: Πώς ο τουρισμός θα περάσει ομαλά στην ανάκαμψη – Οι νέες απαιτήσεις για τους προορισμούς

 74. 28/09 12:50

  Aegean: -88% ο κύκλος εργασιών το β' τρίμηνο

 75. 28/09 12:09

  Η Ελλάδα ο πιο περιζήτητος προορισμός ταξιδίων για τους Γάλλους το 2021

 76. 28/09 12:06

  Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο σε ελληνικά νησιά: 12 κρούσματα κορωνοϊού στο Mein Schiff!

 77. 28/09 11:43

  TUI: Νέα καμπάνια στις Σκανδιναβικές χώρες (video)

 78. 28/09 10:49

  Airbnb: Νέα πλατφόρμα ειδικά για τη συνεργασία με τις πόλεις

 79. 28/09 10:34

  Δ.Φραγκάκης: Η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων η μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας -video του ΕΟΤ “Greece. Always Epic”

 80. 28/09 10:25

  Χάρης Θεοχάρης: Εστίαση στην ποιότητα το 2021

 81. 28/09 10:24

  Δήμος Ικαρίας: Aίτημα για εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ

 82. 28/09 10:22

  Eνισχύσεις για νέα ξενοδοχεία σε Ζάκυνθο και Μήλο

 83. 28/09 10:21

  Αναγνωρίστηκε άλλη μία ιαματική πηγή στην Αιδηψό

 84. 28/09 10:18

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια

 85. 28/09 10:16

  Ισραήλ: Nέο πακέτο οικονομικής βοήθειας επιχειρήσεων και εργαζομένων έως τον Ιούνιο του 2021

 86. 28/09 10:13

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης: Πρωτοφανής μείωση στις διανυκτερεύσεις και στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο στο 8μηνο

 87. 27/09 13:01

  Αποφάσεις για νέο ξενοδοχείο στη Ρεντίνα Βόλβης και για συνένωση ξενοδοχείων στην Κω

 88. 27/09 13:00

  Αυξάνονται οι πτωχεύσεις και η ανεργία στη Γαλλία

 89. 27/09 12:59

  Κορωνοϊός: Τα κίνητρα των εξωτικών προορισμών για την προσέλκυση τηλε-εργαζόμενων

 90. 27/09 12:51

  Γρ.Τάσιος: Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

 91. 26/09 16:36

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας: Προσαρμογή στα νέα δεδομένα

 92. 26/09 16:29

  Ηνωμένο Βασίλειο: Παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε τουρισμό και εστίαση

 93. 26/09 16:22

  Κορωνοϊός: Με εικονική συμμετοχή του κοινού η Πρωτοχρονιά στην Times Square της Νέας Υόρκης

 94. 26/09 16:20

  Νέο "υπερεργοστάσιο" κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla στο Βερολίνο

 95. 26/09 16:11

  Μ.Κόνσολας: Η Αστυπάλαια μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το πέρασμα στην πράσινη τουριστική οικονομία

 96. 25/09 15:50

  Γερμανός υπουργός Υγείας: "Μην ταξιδέψετε το χειμώνα και τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό"

 97. 25/09 15:28

  ΕasyJet holidays | Δραματικές αλλαγές στις προτιμήσεις των Βρετανών στις διακοπές το 2021

 98. 25/09 14:35

  Lufthansa: Παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες για το Oktoberfest σε πτήσεις της Αθήνας και της Σαντορίνης

 99. 25/09 14:29

  Ένωση Ξενοδόχων Κω: Συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα

 100. 25/09 14:22

  Ένωση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» Ν. Ηρακλείου | Μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζομένους και επιχειρηματίες του τουρισμού