Α.Ανδρεάδης: Πώς θα εξελιχθεί ο ελληνικός τουρισμός

Α Decrease font Enlarge font
Α.Ανδρεάδης: Πώς θα εξελιχθεί ο ελληνικός τουρισμός

Ο διευθύνων σύμβουλος του Sani / Ikos Group, δρ Ανδρέας Ανδρεάδης, αναλύει τους στόχους και τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν, ώστε να δημιουργηθούν γερές βάσεις και να υπάρξει ουσιαστική καινοτομία, και απαριθμεί δεκατρία σημεία που πρέπει να βελτιωθούν, ώστε να εξελιχθεί ο ελληνικός τουρισμός σε αυτό που αξίζουν οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες και εν τέλει ολόκληρη η χώρα. Διαβάστε τη συνέντευξη, που έδωσε στην Καθημερινή...

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε το ελληνικό τουριστικό προϊόν να κερδίσει το στοίχημα της βιωσιμότητας;

Η αειφορία διασφαλίζεται μέσα από πρωτοβουλίες που εγγυώνται τον σεβασμό στους τρεις βασικούς πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης: τον περιβαλλοντικό, τον κοινωνικό και τον οικονομικό. Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση για τον ελληνικό τουρισμό σήμερα. Πώς θα εξελίξουμε το επιτυχημένο τουριστικό μοντέλο της χώρας μας στη νέα εποχή με μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον, επιβαρύνοντάς το λιγότερο και δημιουργώντας καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της πατρίδας μας. Πώς θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και τα νέα εργαλεία μάρκετινγκ και διανομής, συμβάλλοντας στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης, στη βελτίωση των εσόδων και στην αποδοτικότερη διάχυσή τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες του ΙΝΣΕΤΕ, το μέσο έσοδο ανά διανυκτέρευση για αρκετά χρόνια διατηρείται σχεδόν σταθερό. Η στρατηγική μας πρέπει να στοχεύσει σε μια μέση ετήσια αύξηση της τάξεως του 4-6%. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί άνετα εάν δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις που θα φέρουν τις κατάλληλες επενδύσεις και εάν ακολουθούνταν οι παραπάνω στρατηγικές με τις ανάλογες πολιτικές και επιχειρηματικές επιλογές. Τότε, μέσα σε μία πενταετία θα είχαμε μια εντελώς διαφορετική δυναμική. Ο κίνδυνος του υπερτουρισμού είναι υπαρκτός και γι’ αυτό οφείλουμε να κάνουμε κάτι τώρα, όπως να στραφούμε προς ένα πιο «έξυπνο» και ποιοτικό μοντέλο, το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα απευθύνεται σε πολλούς, χωρίς να είναι μαζικό.

Ποια προβλήματα πρέπει να εξαλειφθούν;

Η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, η έλλειψη βασικών υποδομών, η πολυνομία, αλλά και η αδιαφορία για νόμους και κανόνες, η ασύμμετρη εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Αυτή τη στιγμή όσοι σχεδιάζουν και υλοποιούν ποιοτικές επενδύσεις το μόνο που μπορούν να πετύχουν, μετά από κόπο, είναι να διαμορφώνουν κάποιες υγιείς νησίδες, απομονωμένες από την υπόλοιπη Ελλάδα, που συνεχίζει να κινείται χωρίς όραμα, χωρίς συγκεκριμένη στόχευση, χωρίς πλάνο. Όμως, έτσι δεν πετυχαίνουμε πολλά.

Τι θα προτείνατε ώστε η βιωσιμότητα και η αειφορία να γίνουν πραγματικότητα, αλλά και να αναβαθμιστεί συνολικά ο ελληνικός τουρισμός;

Κατ’ αρχάς πρέπει να καλλιεργηθεί η τουριστική κουλτούρα και να αποκτηθεί παιδεία μέσα από την εκπαίδευση. Φυσικά πρέπει να γίνει ελκυστικότερη η φορολογία του κλάδου, αντίστοιχη με εκείνη των ανταγωνιστών μας. Απαραίτητη είναι και η μείωση του έμμεσου κόστους εργασίας, δηλαδή οι εισφορές, που θα φέρουν και καλύτερες αμοιβές των εργαζομένων στον τουρισμό. Κρίσιμες είναι και οι υποδομές. Τόσο οι τοπικές υποδομές και η ευρύτερη αισθητική και λειτουργική βελτίωση της εικόνας των προορισμών, όσο και των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Αυτό σημαίνει ποιοτικότερα κρεβάτια και διαφοροποιημένα, μοναδικά τουριστικά προϊόντα. Στόχος είναι να αυξηθούν οι επισκέπτες μέσου και υψηλού εισοδήματος, που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν χρήματα εάν η εμπειρία lifestyle που τους προσφέρεται είναι ανάλογη.

Έμφαση πρέπει να δοθεί και στην ανάπτυξη περισσότερων ελληνικών τουριστικών brands, ενώ η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών σε operations, big data, personalisation και εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων πρέπει πλέον να θεωρείται προϋπόθεση.

Το άλλο μέτωπο είναι η ανάπτυξη της παραθεριστικής ή και φορολογικής κατοικίας υψηλού επιπέδου, που πηγαίνει χέρι χέρι με τη λεγόμενη silver economy και τη φροντίδα υγείας. Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο αειφόρου τρόπου ζωής και προσιτής πολυτέλειας, που προϋποθέτει αυστηρά ποιοτικές υποδομές, πολιτικές περιβαλλοντικής αναβάθμισης, υιοθέτηση στρατηγικών μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος, κατάργηση της χρήσης πλαστικού κ.ο.κ. και διασύνδεση με τον πολιτισμό, την τοπική γαστρονομία, τις ακαδημίες σπορ και τις συνεργασίες με παγκόσμια brands (co-branding). Αυτή θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση της επόμενης ημέρας για τον ελληνικό τουρισμό. Το επίπεδο υπηρεσιών, υποδομών και το περιβάλλον θα καθορίσουν μαζί με σωστό branding και μάρκετινγκ το τουριστικό μας μέλλον. Πάνω από όλα, απαιτείται η στενή και διαρκής συνεργασία της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα – ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΠΟΞ κ.λπ.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί σε αυτό το πλαίσιο η εποχικότητα;

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι ένα εξίσου μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό, που έχει τις δυνατότητες να επεκταθεί χρονικά στους εποχικούς προορισμούς, αγγίζοντας τους οκτώ με εννέα μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017, το 57% των αφίξεων και το 61% των εσόδων πραγματοποιούνται το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Η εκλεκτική φιλοξενία μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει μια έξυπνη απάντηση και σε αυτό το θέμα, ενώ παράλληλα μπορεί να μας προστατεύσει και από τον υπερτουρισμό, που βλέπουμε να πιέζει ασφυκτικά δημοφιλείς προορισμούς όπως η Βαρκελώνη, η Βενετία και η Σαντορίνη. Πολλοί προορισμοί που επιδίωξαν και υιοθέτησαν ένα αντίστοιχο μοντέλο ανάπτυξης πέτυχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ελβετία, Σιγκαπούρη, Αυστρία ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Αξιοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία μάρκετινγκ και αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν στους επισκέπτες, καταφέρνουν να παραμένουν στην κορυφή.

Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη σημαίνει ποιοτική τουριστική ανάπτυξη;

Ο τουρισμός είναι από τους λίγους τομείς στους οποίους μπορούμε να είμαστε στην κορυφή. Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται όλοι –πολιτεία, φορείς, κοινωνία– να υπηρετήσουμε κατά προτεραιότητα αυτό το όραμα. Οποιαδήποτε αναφορά σε αειφορία θα παραμένει εκτός τόπου και χρόνου σε μια Ελλάδα που βρίσκεται αντιμέτωπη με θεμελιώδη προβλήματα τα οποία ναρκοθετούν σχεδόν οποιαδήποτε προσπάθεια για επενδύσεις υψηλής ποιότητας.

Ποιος είναι ο ρόλος της κοινωνίας στην ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού;

Ο ποιοτικός τουρισμός δεν μπορεί να αναπτυχθεί ερήμην της κοινωνίας. Μέσα από αυτόν μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων ενός προορισμού, γεγονός που θα τον καταστήσει ακόμα πιο ελκυστικό σε βάθος χρόνου. Αν κάνουμε τη ζωή των μόνιμων κατοίκων καλύτερη, τότε και η εμπειρία των επισκεπτών θα είναι ανάλογη.

Ποιο είναι το συμπέρασμα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος;

Για να αποκτήσει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση για το αύριο του ελληνικού τουρισμού, θα πρέπει να καταστήσουμε την πολιτεία και την κοινωνία συμμέτοχες μέσα από συντονισμένες στρατηγικές και συνέργειες. Ο τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την υλοποίηση ενός εθνικού οράματος. Να δημιουργήσει στην οικονομία μεγαλύτερη δυναμική, η οποία, σε συνδυασμό με ένα πιο ορθολογικό φορολογικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, θα οδηγήσει σε έναν κύκλο υψηλής ανάπτυξης. Η χώρα μας έχει όλα τα προσόντα να γίνει παγκόσμια δύναμη στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Μια χώρα όπου Έλληνες και ξένοι θα θέλουν να ζουν μόνιμα ή προσωρινά. Αυτή θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση της επόμενης ημέρας. Το επίπεδο της παιδείας, της κουλτούρας, των υπηρεσιών, των υποδομών και το περιβάλλον θα καθορίσουν, μαζί με το branding και το marketing, το μέλλον όχι μόνο του τουρισμού, αλλά και της πατρίδας μας.

Αναδημοσίευση από kathimerini.gr

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 03/04 13:41

  FTI: Αισιοδοξία μετά το πακέτο χρηματοδότησης

 2. 03/04 13:36

  ΕΕ: 100 δις κατά της ανεργίας αντί για ευρωομόλογο;

 3. 03/04 13:17

  “Πανδημία” online παραπλανητικών πληροφοριών για τον κορωνοϊό

 4. 03/04 13:08

  Σε διαδικασία πτώχευσης η Thomas Cook Aviation, που λειτουργούσε για την Condor

 5. 03/04 12:46

  Γερμανικός τουρισμός | Ρύθμιση: Voucher από τις αεροπορικές εταιρίες και t.o's - Τι ισχύει για εταιρίες και ταξιδιώτες

 6. 03/04 12:28

  Ryanair: Περιορισμένη επιβατική κίνηση τον Απρίλιο και Μάιο

 7. 03/04 12:09

  10 κρουαζιερόπλοια ταξιδεύουν ακόμα στη θάλασσα - Δείτε ποια είναι

 8. 03/04 11:58

  Μαγιόρκα: Έναρξη τουριστικής σεζόν χωρίς τουρίστες

 9. 03/04 11:48

  Ομοσπονδία Καταλυμάτων "Κύκλος": Σύσταση προς καταλυματίες για τις ακυρώσεις κρατήσεων

 10. 03/04 11:12

  Κύπρος: Διαγωνισμός για υπηρεσίες ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Πάφο

 11. 03/04 11:01

  Κορωνοϊός: Εφιαλτικά σενάρια για τη γερμανική οικονομία - Ζημιά 729 δισ. αν η κρίση διαρκέσει 3 μήνες

 12. 03/04 10:54

  Κορωνοϊός- Intercontinental: Πολιτικές ακύρωσης και ευέλικτες κρατήσεις

 13. 03/04 10:51

  Κορωνοϊός: Η πολιτική κρατήσεων και ακυρώσεων της Radisson Hotels

 14. 03/04 10:49

  Κορωνοϊός - Oλλανδία: Στο χειρότερο σενάριο, περιοριστικά μέτρα για 1 χρόνο

 15. 03/04 10:44

  Κορωνοϊός - Ισραήλ: 1,24 δισ. δολ. το μήνα η ζημιά στην οικονομία

 16. 03/04 10:42

  Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Ν. Υόρκης: Τα πεντάλεπτα τεστ κορωνοϊού θα σώσουν και τον ελληνικό τουρισμό

 17. 03/04 10:38

  Κ.Νοτοπούλου: Αναγκαία η λήψη μέτρων στήριξης διπλωματούχων ξεναγών- ερώτηση στη Βουλή

 18. 02/04 17:00

  Δυνατότητα κατάθεσης πινακίδων για τα τουριστικά λεωφορεία

 19. 02/04 16:57

  Υπ. Ναυτιλίας: Απαγορεύονται προσωρινά το κολύμπι, τα θαλάσσια μέσα αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία

 20. 02/04 16:26

  ΕΤΑΔ: Μέτρα προστασίας για τον Κορωνοϊό Covid-19

 21. 02/04 16:25

  Η ΔΕΘ-Helexpo στο πλευρό της κοινωνίας και της Πολιτείας στη «μάχη» με τον κορωνοϊό

 22. 02/04 14:56

  Γερμανία: 3,5 δισ. ευρώ οι επιστροφές χρημάτων από τους t.o’s – Σε σενάριο T. Cook η αγορά αν δεν γίνουν πιστώσεις

 23. 02/04 14:18

  Έρευνα: Πόσο επιβραδύνει ο κορωνοϊός τα ταξίδια των Γερμανών

 24. 02/04 14:00

  Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Δέσμη προτάσεων για τη στήριξη του τουρισμού

 25. 02/04 13:11

  Greece from home: Η καινοτόμα πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού για να παραμείνει η Ελλάδα στο επίκεντρο

 26. 02/04 13:08

  Κίνδυνος επιθετικής εξαγοράς τουριστικών ομίλων, καθώς η τιμή των μετοχών κατέρρευσε

 27. 02/04 12:11

  Condor: Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της προσωρινής κρατικοποίησης

 28. 02/04 11:52

  Πτώση 61,3% στην επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Μάρτιο

 29. 02/04 11:32

  Η μικρή Καραϊβική που βρίσκεται δίπλα στην Αθήνα

 30. 02/04 11:28

  Το μυστικό που κρύβει στους πρόποδές της η Ακρόπολη

 31. 02/04 11:20

  Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κνωσσός": Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη

 32. 02/04 10:48

  Πότε θα τελειώσει η επιδημία στη Γερμανία;

 33. 02/04 10:38

  Κορωνοϊός - Έρευνα: Οι επιπτώσεις στα ξενοδοχεία της Μεσογείου τον Φεβρουάριο

 34. 02/04 10:33

  Κορωνοϊός: Έλληνες ταξιδιώτες εγκλωβισμένοι και στην Ινδία

 35. 02/04 10:31

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 4 ξενοδοχεία σε Κρήτη

 36. 02/04 10:26

  Κορωνοϊός: Όλο το πακέτο μέτρων της Γερμανίας για τη στήριξη της οικονομίας

 37. 02/04 10:17

  Κορωνοϊός: Ανοιχτά εστιατόρια σε κλειστά ξενοδοχεία για φαγητό σε πακέτο και delivery

 38. 02/04 10:10

  Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 ακυρώσεις συνεδρίων στην Ευρώπη - Ποιο μήνα προτιμούν για τη μετάθεση των διοργανώσεων

 39. 01/04 16:44

  Ένταξη στα μέτρα στήριξης ζητούν οι Εταιρείες Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων με τη δημιουργία ΚΑΔ

 40. 01/04 16:37

  "Lockdown" στο τζίρο βλέπει το 66,7% των επιχειρήσεων φέτος λόγω κορωνοϊού

 41. 01/04 16:17

  ΕΑΤΑ: Διαδικτυακή καμπάνια για την Αθήνα

 42. 01/04 16:00

  Στ.Βλαστός: Η ΕΤΑΔ θα αποτρέψει την αυθαίρετη είσοδο σκαφών στη μαρίνα Αλίμου

 43. 01/04 15:40

  Κανάρια Νησιά: Καταβολή πληρωμών από τους t.o’s μέχρι τις αρχές Μαΐου ζητούν οι ξενοδόχοι

 44. 01/04 15:05

  Ην. Βασίλειο: Πλατφόρμα εύρεσης προσωρινής εργασίας για άτομα που έχασαν τη δουλειά τους στον τουρισμό

 45. 01/04 14:35

  Γερμανία: Ακριβότερα τα αεροπορικά εισιτήρια από την 1η Απριλίου – «Ένα εντελώς λάθος μέτρο»

 46. 01/04 13:50

  DER Touristik: Αναστέλλεται προσωρινά η είσπραξη προμήθειας από ακυρωμένα ταξίδια

 47. 01/04 13:30

  Η TUI στηρίζει τα βάουτσερ – Τι ζητούν τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία- Κρατήσεις για το 2021

 48. 01/04 13:13

  Grant Thornton: Οι τελευταίες ρυθμίσεις με τα μέτρα στήριξης μέσα από 10 απαντήσεις

 49. 01/04 13:11

  The smarter E Europe 2020: Ακυρώθηκε η πλατφόρμα της ενεργειακής βιομηχανίας στο Μόναχο

 50. 01/04 12:57

  Ισπανία: Ανοίγουν ξενοδοχεία για τη φιλοξενία ασθενών με κορωνοϊό

 51. 01/04 12:54

  Singapore Airlines: Αύξηση κεφαλαίου εν μέσω πανδημίας

 52. 01/04 12:38

  Από πού ήρθε ο κορωνοϊός; Από την Κίνα ή τις ΗΠΑ;

 53. 01/04 12:23

  Γερμανικός τουρισμός: Η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει εντελώς τα ταξίδια - Τι προβλέπουν οι ειδικοί

 54. 01/04 11:46

  Πύργος Αθηνών: Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό κτήριο

 55. 01/04 11:40

  Ποιος ήταν ο «μικρός Λυκαβηττός» στην Αθήνα και τι απέγινε

 56. 01/04 11:33

  A. Γκερέκου: Επιστολή προς ΕΟΦ για να επιτραπούν τα ιατρικά συνέδρια το καλοκαίρι

 57. 01/04 10:57

  Bέλγιο: Κυβέρνηση και Τράπεζες ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

 58. 01/04 10:54

  Βρετανία: 75 εκατ. λίρες για τον επαναπατρισμό όσων εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό

 59. 01/04 10:51

  Η επόμενη μέρα: Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Σαντορίνη Λευκάδα, Κύθνο, Θάσο και Βόλβη

 60. 01/04 10:49

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 4 ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Μύκονο

 61. 01/04 10:45

  Δήμος Λειψών: Υποχρεωτική καραντίνα σε όσους ταξιδεύουν στα μικρά νησιά

 62. 01/04 10:38

  Aegean: Δεν θα λάβουν αμοιβή για το 2020 οι κ.κ.Ευτύχιος Βασιλάκης και Δημήτρης Γερογιάννης

 63. 01/04 10:27

  Στήριξη όλων των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό και μικρές επιχειρήσεις ζητούν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

 64. 01/04 10:15

  Hilton: Παραιτείται από το μισθό του για το υπόλοιπο του 2020 ο διευθύνων σύμβουλος

 65. 01/04 10:10

  Ο κ. Κ. Λούλης προσφέρει τις αποδοχές Απριλίου και Μαΐου στον λογαριασμό για την αντιμετώπιση του COVID-19

 66. 31/03 19:53

  ΣΙΤΕΣΑΠ: Αγωνία για τους ναυτικούς που ταξιδεύουν με 30 ελληνικά τουριστικά σκάφη

 67. 31/03 19:47

  Κορωνοϊός: Έρευνα στη Ρόδο για τις επιπτώσεις από τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων

 68. 31/03 19:20

  Μαρίνα Αλίμου: Αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού ζητεί η ΕΤΑΔ

 69. 31/03 15:27

  Η DRV πιέζει για καθιέρωση των πιστώσεων στα ταξιδιωτικά γραφεία

 70. 31/03 14:20

  Μελέτη: Η διασπορά του κορωνοϊού είναι μικρότερη σε χώρες με υψηλές θερμοκρασίες

 71. 31/03 14:16

  Συρράκο και Βλάστη προς εγγραφή στον κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

 72. 31/03 14:08

  Πώς η TUI θα προστατεύσει τη ρευστότητα των ταξιδιωτικών γραφείων

 73. 31/03 13:56

  ΥΠΕΞ Κύπρου: Διαθέσιμη από σήμερα η πλατφόρμα για τους Κύπριους στο εξωτερικό

 74. 31/03 13:47

  American Airlines: Αίτηση για κρατικό δάνειο 12 δισ. δολαρίων

 75. 31/03 13:15

  Κορωνοϊός: Δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της παραπληροφόρησης

 76. 31/03 13:08

  Η νέα ΠΝΠ με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

 77. 31/03 13:03

  Κορωνοϊός: Η Europol προειδοποιεί για κρούσματα απάτης

 78. 31/03 12:45

  Η αισιόδοξη καμπάνια της Πορτογαλίας - "Είναι ώρα να σταματήσουμε"

 79. 31/03 12:35

  EasyJet: Αντιδρά στην επιστροφή μερίσματος ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου

 80. 31/03 12:23

  Πώς η Airbnb θα μειώσει τα κόστη εξαιτίας της πανδημίας

 81. 31/03 12:09

  Αναβάλλεται για ένα χρόνο η έκθεση Dubai Expo 2020

 82. 31/03 11:50

  MSC, Cunard και P&O Cruises παρατείνουν την έναρξη των προγραμμάτων κρουαζιέρας

 83. 31/03 11:11

  Η Airbnb στηρίζει τους οικοδεσπότες- Δίνει το 25% του ποσού της ακύρωσης και επιχορήγηση έως 5.000 δολάρια

 84. 31/03 10:54

  Το άγνωστο μικρό νησί της Αττικής με την φυσική πισίνα

 85. 31/03 10:50

  Στύλοι Ολυμπίου Διός: Το μυστήριο που πήρε χρόνια να λυθεί

 86. 31/03 10:17

  Netflix spoilers στους δρόμους της Γερμανίας για αποτροπή της κυκλοφορίας

 87. 31/03 10:14

  To σχέδιο της Σερβίας για τη στήριξη της οικονομίας και της Air Serbia

 88. 31/03 10:12

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 5 ξενοδοχεία στην Κρήτη

 89. 31/03 10:08

  Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Οι δυνατότητες αεροπορικής μετάβασης από Αθήνα για τους Αμερικανούς

 90. 31/03 10:03

  Η επόμενη μέρα: Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Iκαρία, Μέτσοβο, Κεφαλονιά, Κρήτη, Δ. Μάνη και Πάρο

 91. 30/03 18:59

  Κορωνοϊός: "Λουκέτο" για τον γερμανό σπεσιαλίστα Comtour

 92. 30/03 17:21

  ΙΑΤΑ: Κατά περίπτωση παράταση των πληρωμών των τουριστικών γραφείων

 93. 30/03 17:00

  Corissa Hotels: Δωρεάν διαμονή στην Κρήτη στους πράκτορες των γερμανόφωνων χωρών το 2021

 94. 30/03 16:44

  Κορωνοϊός: Οι πιστώσεις από τους αερομεταφορείς θα βάλουν λουκέτο στους μικρομεσαίους t.o’s

 95. 30/03 15:53

  Κ.Νοτοπούλου: Περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι στον Τουρισμό μένουν εκτός επιδοτήσεων

 96. 30/03 15:47

  Ryanair: Περιορισμένος αριθμός πτήσεων

 97. 30/03 15:21

  Ρωσικός τουρισμός | Ο τουρισμός στους πρώτους κλάδους του κρατικού πακέτου στήριξης στις επιχειρήσεις

 98. 30/03 14:59

  Τα επόμενα στάδια μετά τα μέτρα προστασίας επιχειρήσεων και εργαζομένων

 99. 30/03 14:55

  MMGY | Οι ταξιδιωτικές κρατήσεις θα επανέλθουν πιο γρήγορα από τις προβλέψεις

 100. 30/03 14:26

  Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνοντας τα μέτρα στήριξης