Δήμος Ηρακλείου: Συνεργασία με το Τολέδο σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού

Α Decrease font Enlarge font
Δήμος Ηρακλείου: Συνεργασία με το Τολέδο σε θέματα Πολιτισμού και ΤουρισμούΟι δήμαρχοι Ηρακλείου και Τολέδο κ.Βασίλης Λαμπρινός και η κυρία Milagros Tolón Jaime,

Την ένταξη του Δήμου Ηρακλείου στο δίκτυο των πόλεων που έχουν αδελφοποιηθεί με το Τολέδο, συμφώνησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Δήμαρχος Τολέδο Milagros Tolón Jaime, το απόγευμα της Πέμπτής 4 Οκτωβρίου, στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο της ισπανικής πόλης. 

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου στο Τολέδο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδελφοποίησης, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Gian Andrea Garancini, τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Αγαπάκη, Νίκο Γιαλιτάκη, Μαρία Καλουδιώτη, Λεωνίδα Ζαμπετάκη και τον ομότιμο καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκο Χατζηνικολάου, συζήτησε σε πολύ καλό κλίμα με την κ. Milagros Tolón Jaime για τους δεσμούς των δύο πόλεων και κυρίως τον «Ελ Γκρέκο», καθώς και για τα οφέλη που μπορούν και πρέπει  να αποκομίσουν το Ηράκλειο και το Τολέδο από την αδελφοποίησή τους.

Μάλιστα ο Δήμαρχος πρότεινε οι Αντιδημαρχίες Τουρισμού και Πολιτισμού των δύο Δήμων να ξεκινήσουν άμεσα επαφές και να προχωρήσουν σε στενή συνεργασία (στη συνάντηση παρευρέθησαν και οι αντίστοιχοι Αντιδήμαρχοι του Τολέδο) ,και παράλληλα να γίνει η προεργασία ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργηθούν δυο διαπαραταξιακές επιτροπές, οι οποίες θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων που περιελάμβανε το πρωτόκολο αδελφοποίησης του 2014.

Η κ. Milagros Tolón Jaime συμφώνησε με αυτή την πρόταση και την προέκτεινε, τονίζοντας ότι το Τολέδο έχει ένα ενεργό δίκτυο δώδεκα πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο, με τις οποίες  έχει αδελφοποιηθεί και ο Δήμος Ηρακλείου μπορεί, εντασσόμενος σε αυτό,  να ανοίξει έναν ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας με τους άλλους Δήμους που ήδη συμμετέχουν.

Ιδιαίτερα θετικά αντιμετωπίστηκε και η πρόταση του κ. Χατζηνικολάου να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και του Πανεπιστήμιο της Καστίγια λα Μάντσα, όσον αφορά στα αρχεία σχετικά με τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων. Η Δήμαρχος Τολέδο δώρισε στον Δήμαρχο Ηρακλείου ένα μικρό ξίφος το οποίο έφτιαξε ένας τοπικός τεχνίτης της πόλης, καθώς το Τολέδο φημίζεται για τα σπαθιά και τα ξίφη του. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου με την σειρά του, δώρισε στην Ισπανίδα συνάδελφό του, το επετειακό μετάλλιο του Δήμου για την επέτειο των 400 χρόνων από τον θάνατο του «Ελ Γκρέκο»  και ένα  μικρό όσο και συμβολικό δείγμα  από προϊόντα παραδοσιακής κρητικής λαϊκής τέχνης.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός - Επίσκεψη Τολέδο

O χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου

Στον χαιρετισμό του προς την Δήμαρχο Τολέδο, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα και η Ισπανία, το Τολέδο και το Ηράκλειο, έχουν κοινό σημείο αναφοράς στον πολιτισμό τους τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο (τον Ελ Γκρέκο, όπως τον γνωρίζουν διεθνώς).

Για μας, μαζί με την δίκαιη περηφάνια για το σπουδαιότερο τέκνο που γέννησε η πόλη μας στην ιστορική της διαδρομή, ο μέγας αυτός καλλιτέχνης αντιπροσωπεύει διαχρονικά τον  Έλληνα με το ανήσυχο και ρηξικέλευθο πνεύμα, αυτόν που αφοσιωμένος υπεύθυνα στην αποστολή και στο έργο του, αποκτά κατά κανόνα, επιφανή θέση σε όποιο περιβάλλον κι αν βρεθεί.

Την πορεία του Θεοτοκόπουλου στο Τολέδο και στον Ισπανικό πολιτισμό, αναζήτησαν πολλοί διακεκριμένοι συμπατριώτες μας. Λογοτέχνες, όπως ο Ηρακλειώτης Νίκος Καζαντζάκης, που επισκέφθηκε για πολλούς μήνες την χώρα σας και τους τόπους όπου έζησε κι έδρασε ο μεγάλος ζωγράφος, κι έγραψε σπουδαία κείμενα για το γεγονός αυτό, αλλά και συντοπίτες μας μελετητές, όπως ο Νίκος Παναγιωτάκης και ο Στυλιανός Αλεξίου καθώς και ο ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Κρήτης  Νίκος Χατζηνικολάου που βρίσκεται σήμερα μαζί μας.

Ο Χάνδακας, η Κάντια, το Μεγάλο Κάστρο, το Ηράκλειο – είναι τα ονόματα της ίδιας πόλης, ταυτισμένα με τις όψεις ενός πολυεπίπεδου πολιτισμού, ανοιχτού και φιλόξενου. Και δεν είναι μόνο η γενέτειρα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, αλλά και των μεγάλων αγιογράφων εκείνης της εποχής: του Μιχαήλ Δαμασκηνού και του Γεωργίου Κλώντζα, όπως και του οικουμενικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, που προανέφερα, του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, και πολλών άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η πόλη μας, είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας και η μεγαλύτερη της Κρήτης, με περίπου 180.000 κατοίκους το χειμώνα, που αυξάνονται, όπως αντιλαμβάνεστε, κατά πολύ, λόγω του τουρισμού, το καλοκαίρι. Αποτελεί ήδη διεθνή κόμβο τουρισμού και αναδείχθηκε φέτος ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός. Με δεδομένο ότι ξεκινά σε λίγο και η κατασκευή μεγάλου διεθνούς αεροδρομίου στα νότια του νομού Ηρακλείου, και ότι προετοιμάζεται ενεργειακή σύνδεση της Κρήτης με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο, είναι αυτονόητο ότι τόσο το νησί όσο και το Ηράκλειο θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια και σημαντικότατο ενεργειακό κόμβο στη Μεσόγειο.

Εκτός όμως από όλα αυτά, και εκτός από το παρακείμενο μινωικό παλάτι της Κνωσού, το σπουδαιότατο Αρχαιολογικό μας Μουσείο (που φιλοξενεί τα σημαντικότερα, παγκοσμίως, εκθέματα του Μινωικού Πολιτισμού), αλλά και το μεγαλύτερο σε έκταση σωζόμενο ενετικό τείχος της Ευρώπης, και τον  επιβλητικό της Κούλε, η πόλη διαθέτει και Ιστορικό Μουσείο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης, και έναν πλήρως  αναστηλωμένο ναό του Αγίου Πέτρου, αλλά και διακεκριμένες διεθνώς Πανεπιστημιακές σχολές, καθώς και ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο για την πρωτοπορία του Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας. Όλα αυτά, όπως και η λαμπρή μας βιβλιοθήκη, η περίφημη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, είναι ορισμένα μόνον από τα σημεία μέσα από τα οποία ο επισκέπτης θα  γνωρίσει την πορεία και την δυναμική του τόπου μας και την ιστορία των πολιτισμών που φιλοξένησε. Στο προσεχές εξάμηνο όμως, θα διαθέτει και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό για τους κοινούς μας στόχους. Ολοκληρώνεται στο Ηράκλειο το Πολιτιστικό και Συνεδριακό κέντρο,  ένα από μεγαλύτερα στο είδος του έργο, σήμερα στην Ελλάδα, που θα μπορεί να φιλοξενήσει επιστημονικά συνέδρια, εκθέσεις και καλλιτεχνικές παραστάσεις, διεθνών προδιαγραφών. Αυτά θέλουμε να γνωρίσετε και να μοιραστείτε μαζί μας, προς όφελος τόσο των κατοίκων του Τολέδο όσο και εκείνων του Ηρακλείου. 

Η αδελφοποίηση του Ηρακλείου με το Τολέδο, επιβεβαιώνει τους δεσμούς αιώνων και δημιουργεί νέους και ισχυρούς πολιτιστικούς, ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο πόλεις μας. Επιθυμία μας είναι να αποβεί δυνατή, ουσιώδης και διαρκής. Σήμερα δημιουργούμε δρόμους συνεργασίας, κοινών δράσεων, αλλά και αναζήτησης κοινών λύσεων σε θέματα που μπορούν να ωφελήσουν και τις δύο πόλεις. Προσδοκούμε ανάπτυξη και συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, του τουρισμού, του αθλητισμού,  των επιχειρήσεων, των τοπικών προϊόντων, και σε κάθε άλλο πεδίο που θα βοηθήσει στην πρόοδο των πόλεών μας…».

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 10/04 11:30

  Η Avis χορηγός των Κινητών Ομάδων Υγείας «ΚΟΜΥ»

 2. 10/04 11:13

  Koukoumi Hotel, ανοίγει στη Μύκονο το πρώτο Vegan ξενοδοχείο στην Ελλάδα

 3. 10/04 11:08

  Σωσίβιο σωτηρίας αναζητά η Air France-KLM από γαλλική και ολλανδική κυβέρνηση

 4. 10/04 10:52

  Κορωνοϊός: Εξελιγμένα ρομπότ-καθαριστές σε ξενοδοχεία

 5. 10/04 10:39

  Κορωνοϊός-Instagram: Ένας Έλληνας μαγειρεύει στην καρδιά του Λονδίνου

 6. 10/04 10:37

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για ξενοδοχεία σε Τήνο, Νάξο, Μήλο και Άνω Κουφονήσι

 7. 10/04 10:34

  Η επόμενη μέρα: Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Χανιά, Ρέθυμνο, Χερσόνησο, Ζάκυνθο, Καβάλα και Σέρρες

 8. 10/04 10:26

  Σκόπελος: Διαφημιστικό "υπερόπλο" η μη εξάπλωση του κορωνοϊού στα ελληνικά νησιά

 9. 10/04 09:50

  Ελληνικός τουρισμός 2020: Εκπτώσεις έως 50% ζητούν μεγάλοι τουρ οπερέιτορ από τα ξενοδοχεία για τη θερινή σεζόν!

 10. 09/04 20:23

  ΤτΕ | Οριστικά στοιχεία: Στα 14,2 δισ.ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2019- Η εικόνα ανά περιφέρεια

 11. 09/04 20:05

  Autohellas: Με τη διάθεση 150 αυτοκινήτων, στο πλευρό Δήμων και Κοινοτήτων

 12. 09/04 19:45

  ΙΝΣΕΤΕ | Παγκόσμιος τουρισμός: Η ανάκαμψη δεν θα είναι ισοκατανεμημένη, ούτε γεωγραφικά, ούτε μεταξύ των διαφόρων κλάδων

 13. 09/04 16:23

  Προτάσεις Λ. Μενδώνη στην τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ

 14. 09/04 15:37

  Δωρεά της ΟΛΠ Α.Ε. στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» Πειραιά

 15. 09/04 15:01

  Ο Αιγύπτιος επενδυτής που απέκτησε το 5,1% των μετοχών της TUI

 16. 09/04 14:51

  Airbnb: Νέα υπηρεσία «Διαδικτυακών εμπειριών» για την περίοδο της κρίσης

 17. 09/04 14:32

  Παύση λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων Παρνασσού και Βόρα-Καϊμακτσαλάν για την περίοδο 2019-2020

 18. 09/04 14:31

  Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΣΕΤΕ

 19. 09/04 13:58

  DER Touristik: Μπόνους στα βάουτσερ των ταξιδιωτών, ρευστότητα στα ταξιδιωτικά γραφεία

 20. 09/04 13:17

  A. Γκερέκου: Σταθερή συνεργασία του ΕΟΤ με το Δίκτυο Μικρών Νησιών για τον κορωνοϊό

 21. 09/04 13:13

  Η Κομισιόν προτείνει την παράταση ανοίγματος των συνόρων της ΕΕ τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαΐου

 22. 09/04 13:00

  Αμερικανικός τουρισμός: Ανανεωμένη διάθεση για ταξίδια

 23. 09/04 12:28

  Χωρίς βάουτσερ, ο γερμανικός τουρισμός θα διακινείται από τις μεγάλες online επιχειρήσεις

 24. 09/04 12:25

  Η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος του Αστέρα Βουλιαγμένης

 25. 09/04 12:07

  Τουρισμός: Θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί φέτος; - "Ένα εντελώς διαφορετικό καλοκαίρι"

 26. 09/04 11:30

  Spiegel: Προς ναυάγιο η συμφωνία εξαγοράς της Condor από την LOT- τα 3 σενάρια

 27. 09/04 11:24

  Το άγνωστο σημείο όπου οι αρχαίοι Αθηναίοι έχυναν τα δάκρυά τους και γιατί το έκαναν

 28. 09/04 11:20

  Ο τρόπος ζωής της Ικαρίας και το μυστικό της μακροζωίας

 29. 09/04 10:53

  Accor: Καινούργια social media καμπάνια, που ψυχαγωγεί και εκπαιδεύει από το σπίτι

 30. 09/04 10:47

  Ε.Ξ. Ευβοίας: Αίτημα στους Δήμους για δράσεις ανάλογες του Δήμου Αθηναίων

 31. 09/04 10:30

  Το χρονικό ενός επαναπατρισμού εν μέσω κορωνοϊού

 32. 09/04 10:27

  Μέσω Facebook η παρακολούθηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού

 33. 09/04 10:21

  Κορωνοϊός: Αμερικανική αλυσίδα ξενοδοχείων προσφέρει ημερήσια πακέτα διαμονής για τηλεδιασκέψεις

 34. 09/04 10:19

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για ξενοδοχεία σε Σύρο, Αντίπαρο, Τζιά και Νάξο

 35. 09/04 10:16

  Αυστρία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο χώρο εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 36. 09/04 10:14

  Η επόμενη μέρα: Αλλαγές χρήσης σε ξενοδοχεία στην Σαντορίνη, στη Λευκάδα, στην Κρήτη και στη Τζιά

 37. 08/04 17:43

  Γερμανικά ινστιτούτα: Πάνω από 5% η αύξηση του ΑΕΠ σε Ελλάδα και Κύπρο το 2021

 38. 08/04 17:30

  ΕΚΠΟΙΖΩ: Τα βάουτσερ στα ταξίδια πρέπει να είναι προαιρετικά και υπό προϋποθέσεις

 39. 08/04 17:21

  EasyJet Holidays: Διαθέσιμο το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2021 – Στους προορισμούς και η Ελλάδα

 40. 08/04 17:20

  TUI: Ακύρωση των ταξιδιών μέχρι τις 14 Μαΐου

 41. 08/04 17:05

  Aida Cruises: Ακυρώσεις μέχρι 31 Μαϊου και βάουτσερ με ανταμοιβή

 42. 08/04 16:54

  Συνολική ένταξη των ξεναγών στα μέτρα στήριξης

 43. 08/04 16:00

  Ο Τουρισμός αποκτά τον δικό του τετραψήφιο αριθμό

 44. 08/04 15:28

  Κορωνοϊός: Το αισιόδοξο σενάριο που θα φέρει Ρώσους τουρίστες σε Ελλάδα και Μεσόγειο το καλοκαίρι

 45. 08/04 14:31

  Lufthansa: Ποιες πτήσεις συνεχίζονται προς Ελλάδα από τέλη Απριλίου

 46. 08/04 13:39

  Σε καθεστώς πτώχευσης ο σουηδικός αερομεταφορέας Braathens

 47. 08/04 13:30

  Ισπανικός τουρισμός: Τα 3 σενάρια για το ύψος των απωλειών το 2020

 48. 08/04 12:59

  ΚΕΠΕ | Κορωνοϊός: Οι κρατικές δαπάνες θα στηρίξουν το ΑΕΠ και την απασχόληση

 49. 08/04 12:52

  Γερμανία: "Μαύρος" μήνας ο Μάρτιος για τα τουριστικά γραφεία

 50. 08/04 12:40

  ΙΑΤΑ: 25 εκατ. θέσεις εργασίας σε κίνδυνο από την κρίση του κορωνοϊού

 51. 08/04 12:38

  COSMOTE: Αγορά 110 κλινών & monitors για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων

 52. 08/04 12:07

  Vikings: Δικαίωμα επιλογής των ταξιδιωτών για βάουτσερ ή επιστροφή χρημάτων

 53. 08/04 12:01

  «Πράσινο φως» για το δάνειο των 1,8 δισ. ευρώ στην TUI AG

 54. 08/04 11:21

  Ο επιβλητικός ναός και ο θρύλος με τις 100 πόρτες

 55. 08/04 11:18

  Μια άγνωστη μυστική «πόλη» κάτω από την Αθήνα

 56. 08/04 11:12

  Η Jet2 ακυρώνει πτήσεις και διακοπές μέχρι τις 17 Ιουνίου

 57. 08/04 10:57

  Χ.Θεοχάρης: Έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό για να “σωθεί” η σεζόν- ενίσχυση και των ξεναγών

 58. 08/04 10:35

  Ένταξη και των τουριστικών καταλυμάτων στα μέτρα στήριξης ζητεί η Παγκρήτια Ομοσπονδία

 59. 08/04 10:31

  Όμιλος Lufthansa: Σταματά τις πτήσεις η Germanwings - Τι προβλέπει το πρώτο πακέτο αναδιάρθρωσης

 60. 08/04 10:27

  Κορωνοϊός: Εικονικές υπηρεσίες spa από ξενοδοχεία ανά τον κόσμο

 61. 08/04 10:25

  Kορωνοϊός: Μεγάλο πλήγμα και στην αυτοκινητοβιομηχανία της Τουρκίας

 62. 08/04 10:23

  Μη δασικές εκτάσεις με ξενοδοχεία σε Ρέθυμνο και Χανιά

 63. 08/04 10:21

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 4 ξενοδοχεία σε Χαλκιδική και Καλαμάτα

 64. 08/04 10:19

  Η επόμενη μέρα: Αλλαγές χρήσης σε ξενοδοχεία στη Μήλο και στην Ύδρα

 65. 07/04 17:38

  Προσοχή στην πανδημία της καταστροφολογίας!

 66. 07/04 17:07

  Οι Γερμανοί ονειρεύονται διακοπές - Κρήτη και Ρόδος στις πρώτες επιλογές

 67. 07/04 15:58

  Ο Αιγύπτιος επενδυτής που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον FTI

 68. 07/04 15:34

  Κορωνοϊός: Χρηματοδότηση 900 εκατ. ευρώ στην Airbnb

 69. 07/04 15:16

  Νεραϊδόκηπος: Ένα μέρος γεμάτο θρύλους και ιστορίες

 70. 07/04 15:15

  Αθήνα: Τα ιστορικά γλυπτά που ξεχωρίζουν στην πόλη

 71. 07/04 14:27

  Γ. Ρέτσος: 1,5 - 2 δισ. ευρώ θα χρειαστούν για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

 72. 07/04 14:09

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Παράταση ισχύος τοπικής ΣΣΕ για τους ξενοδοχοϋπάλληλους

 73. 07/04 13:36

  Ε.Ξ. Κέρκυρας: Αίτημα για απαλλαγή των ξενοδοχείων από τα δημοτικά τέλη

 74. 07/04 12:31

  WWF: Έρευνα στην Ασία για τη σύνδεση των πανδημιών με τις παράνομες αγορές άγριας ζωής

 75. 07/04 12:20

  Γερμανία: Δάνεια εξπρές στις μεσαίες επιχειρήσεις

 76. 07/04 11:39

  Κορωνοϊός: Απαραίτητο πιστοποιητικό για όλα τα ταξίδια προς Γαλλία

 77. 07/04 10:43

  Deutsche Bank: Πώς οι τουριστικοί προορισμοί θα έχουν τουρίστες το καλοκαίρι

 78. 07/04 10:29

  Ο Alltours επιστρέφει τα χρήματα για τις ακυρωμένες αναχωρήσεις μέχρι τις 30 Απριλίου

 79. 07/04 09:44

  Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κύκλος": Να κλείσουν και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

 80. 07/04 09:38

  Ξενοδοχεία: Οι αλλαγές σε προγράμματα επιβράβευσης διεθνών αλυσίδων (Accor, Hilton, IHG, Marriott, κ.ά.)

 81. 07/04 09:36

  Ο τουρισμός κατακλύζει και πάλι την Κίνα - προειδοποιήσεις για νέα κρούσματα

 82. 07/04 09:33

  Πρεσβεία: Αυτόματη ανανέωση αδειών παραμονής για Αμερικανούς πολίτες

 83. 07/04 09:32

  Κορωνοϊός: Πώς η αεροπορική εταιρεία BRA της Σουηδίας προσπαθεί να αποφύγει την πρώχευση

 84. 07/04 09:30

  Tυνησία: Δωρεά 250 εκατ. από την Ε.Ε. για την μάχη έναντι του κορωνοϊού

 85. 07/04 09:19

  Η αρχή μιας νέας εποχής- Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (*)

 86. 06/04 20:13

  Κορωνοϊός: Η FedHATTA σε τηλεδιάσκεψη με Τσίπρα, Νοτοπούλου & τουριστικούς φορείς για τις επιπτώσεις στον τουρισμό

 87. 06/04 19:43

  Μήπως "υγειονομική βίζα" στον τουρισμό; - Γράφει ο Νότης Μαρτάκης (*)

 88. 06/04 18:19

  Πυκνώνουν οι «αναταράξεις» στην εξαγορά της Condor

 89. 06/04 17:56

  Τηλεδιάσκεψη Α. Τζιτζικώστα με φορείς του τουρισμού της Κ. Μακεδονίας

 90. 06/04 17:36

  Οριστική ματαίωση για τη FOOD EXPO 2020

 91. 06/04 17:19

  Γερμανία: Το 40% των τουριστικών επιχειρήσεων απειλούνται με κλείσιμο

 92. 06/04 16:42

  Μήνυμα του προέδρου της ΟΚΕ για την επόμενη ημέρα

 93. 06/04 16:32

  Το αναβαθμισμένο Discovergreece.com σε πρώτη επίσημη παρουσίαση μέσα από το #GreeceFromHome

 94. 06/04 16:11

  Ρωσικός τουρισμός: Το 2020 οι επιστροφές χρημάτων για ακυρώσεις ζητεί η ATOR

 95. 06/04 15:54

  Χ.Θεοχάρης: voucher 18μηνης διάρκειας ως αποζημίωση για ακυρώσεις και για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις

 96. 06/04 15:17

  Fraport Greece: Βουτιά της επιβατικής κίνησης το Μάρτιο

 97. 06/04 15:00

  ΟΑΕΔ: Παράταση ημερομηνίας λήξης για 113.000 Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού

 98. 06/04 14:36

  Μαγιόρκα & Τενερίφη: Διαφημιστικά βίντεο για προσέλκυση Γερμανών τουριστών μετά την κρίση (video)

 99. 06/04 13:32

  Το άγνωστο σπήλαιο με τα ανάγλυφα μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας

 100. 06/04 13:30

  Τσίου: Ένα άγνωστο διαμάντι κρυμμένο στο Λαύριο