Τουρίστες νοσηλεύονται μετά από κατανάλωση μολυσμένων ψαριών στη Γαλλία - η ασθένεια αλλαντίαση

18 Sep 2023, 11:58 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Τουρίστες νοσηλεύονται μετά από κατανάλωση μολυσμένων ψαριών στη Γαλλία - η ασθένεια αλλαντίαση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δυσάρεστο τέλος είχαν οι διακοπές για μια ομάδα τουριστών στο Μπορντό της Γαλλίας. Οι τουρίστες κατανάλωσαν σαρδέλες σε τοπικό εστιατόριο, οι οποίες, κατά τα φαινόμενα, ήταν μολυσμένες. Αποτέλεσμα, μια γυναίκα 32 ετών έχασε τη ζωή της και τουλάχιστον άλλοι οκτώ εισήχθησαν στο νοσοκομείο, λόγω της σπάνιας αλλά απειλητικής για τη ζωή ασθένειας, της αλλαντίασης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Tchin Tchin Wine Bar στο Μπορντό. Η γαλλική υγειονομική αρχή έχει συνδέσει τις ασθένειες με τις σπιτικές σαρδέλες που σερβίρονται στο κατάστημα. Επιβεβαιώθηκε ότι οι θιγόμενοι θαμώνες δείπνησαν στο εστιατόριο μεταξύ 4 Σεπτεμβρίου και 10 Σεπτεμβρίου.

Η αλλαντίαση, αν και δεν είναι μεταδοτική, αποτελεί σημαντική απειλή. Είναι μια σοβαρή μορφή δηλητηρίασης που προκαλείται από τοξίνες που παράγονται από βακτήρια, ειδικά όταν τα τρόφιμα δεν αποθηκεύονται κατάλληλα. Αυτές οι τοξίνες επιτίθενται στο νευρικό σύστημα, οδηγώντας σε πιθανή παράλυση. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πτώση των βλεφάρων, θολή ή διπλή όραση και αδυναμία των μυών του προσώπου.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) αναγνώρισε ότι ένας «μικρός αριθμός» Βρετανών πολιτών που επλήγησαν από το περιστατικό έχουν αναφερθεί σε αυτούς. Ομοίως, η Ιρλανδική Υπηρεσία Υγείας επιβεβαίωσε ότι «λίγοι» Ιρλανδοί πολίτες που επηρεάστηκαν υποβάλλονται σε θεραπεία στη Γαλλία. Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι η νεκρή γυναίκα ήταν σύζυγος Ιρλανδού υπηκόου.

Ανάμεσα στην ομάδα ήταν δύο Αμερικανοί τουρίστες, ο Ματ Τζάκσον και η Κρίστι Μπρένερ. Μια σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε από τις οικογένειες και τους φίλους τους αναφέρει ότι οι διακοπές τους στη Γαλλία «μετατράπηκαν από μια υπέροχη κατάσταση σε εφιάλτη μέσα σε λίγες ώρες».

Η σελίδα ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων για το ζευγάρι και έχει μαζέψει ήδη έχει πάνω από 48.600 δολάρια. Έχει αναφερθεί ότι το ζευγάρι εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία με αντιτοξίνες. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ενώ η Kristy έλαβε εξιτήριο, η αντίδραση του Matt στην αλλαντίαση ήταν «εξαιρετικά» σοβαρή και εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να γίνει καλά.

Αναλυτικά στοιχεία για την αλλαντίαση δείτε στη σελίδα του ΕΟΔΥ

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα