Ψαρά: Διαγωνισμός για την μίσθωση δημοτικού ακινήτου με χρήση Εστιατορίου - Καφέ - Αναψυκτηρίου

17 May 2023, 07:45 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ψαρά: Διαγωνισμός για την μίσθωση δημοτικού ακινήτου με χρήση Εστιατορίου - Καφέ - Αναψυκτηρίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία με φανερή προφορική διαδικασία προσφορών προκήρυξε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών για την εκμίσθωση και αξιοποίηση δημοτικού ακινήτου, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί επιχείρηση ως Εστιατόριο - Καφέ - Αναψυκτήριο.

Το προς ενοικίαση δημοτικό ακίνητο είναι ισόγειο, διατηρητέο κτήριο συνολικού εμβαδού 224 τετραγωνικών μέτρων, ενώ παράλληλα διαθέτει περιμετρικά περιβάλλοντα χώρο συνολικού εμβαδού 240 περίπου τετραγωνικών μέτρων. Βρίσκεται πάνω σε βράχους που σχηματίζουν μία μικρή χερσόνησο.

Στη βορειοδυτική πλευρά του σχηματίζεται πλαζ λουόμενων με λεπτή άμμο, ενώ στη
βορειοανατολική μικροί βράχοι συνθέτουν γραφικά λιμανάκια. Βρίσκεται σε απόσταση 140 μέτρα από το όριο του οικισμού ενώ παράλληλα σε απόσταση 40 μέτρων περνά η οδός που συνδέει το λιμάνι με το μοναστήρι της Παναγίας. Το κτίσμα βρίσκεται σε προνομιακή θέση και ενδείκνυται να αξιοποιηθεί ως εστιατόριο – καφέ – αναψυκτήριο για να εξυπηρετήσει ντόπιους και ξένους
επισκέπτες, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στα 8 έτη, αρχίζει δε από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης Εκμίσθωσης μεταξύ του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών και του Ανάδοχου.
Ο πλειοδότης, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μίσθωσης, υποχρεούται για τη λειτουργία του μίσθιου τουλάχιστον κατά 6 μήνες κατ’ έτος και οπωσδήποτε κατά την θερινή τουριστική περίοδο από το Μάιο μέχρι και το Σεπτέμβριο.

Το κτίριο κατόπιν ελέγχου από το Αυτοτελές Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι χρήζει μικροεπεμβάσεων επισκευής στον εσωτερικό χώρο. Ο πλειοδότης υποχρεούται να αποκαταστήσει όλες τις φθορές που υπάρχουν στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου (κονιάματα-χρωματισμοί) με δικά του έξοδα.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για τη μίσθωση του αναφερόμενου ακινήτου ορίζεται το ποσό των 450 ευρώ ανά μήνα. Για να γίνει δεκτή προσφορά, πρέπει να υπερβαίνει το ελάχιστο όριο ή μετά την έναρξη της δημοπρασίας το εκάστοτε αποτέλεσμα αυτής, κατά τουλάχιστον 10 ευρώ.  Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διενεργηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 11:30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος το οποίο βρίσκεται στα Ψαρά.

 

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα