Κοινωνικός- ιαματικός τουρισμός | Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής καταλυμάτων και Πηγών

16 May 2023, 07:32 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Κοινωνικός- ιαματικός τουρισμός | Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής καταλυμάτων και Πηγών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των τουριστικών καταλυμάτων και ιαματικών πηγών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας ΟΠΕΚΑ έτους 2023.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως την Τρίτη 30 Μαΐου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 50.000 δικαιούχους του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, οι οποίοι είναι κάτοχοι ατομικού δελτίου κοινωνικού τουρισμού. Αφορά διαμονή μέχρι έξι ημέρες (5 διανυκτερεύσεις), ισχύει από 05-07-2023 έως 30-05- 2024 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από το κατάλυμα) και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, δικαιούνται μέχρι 11 ημέρες (10 διανυκτερεύσεις).

Ο κατάλογος των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, ανά νομό, θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr/agroƟki-esƟa/ilektronikes-ypiresies/ στην ενότητα : Κατάλογος Καταλυμάτων Κοινωνικού (Κοινωνικού Τουρισμού) και οι κοινωνικοί τουρίστες μπορούν να επιλέγουν το κατάλυμα της προτίμησής τους από τον κατάλογο αυτό.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

  • Ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων (ξενοδοχεία κλασσικού τύπου, ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, παραδοσιακά καταλύματα),
  • Ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα 5, 4, 3, 2 κλειδιών, 1 κλειδιού και άνευ κατάταξης σε κατηγορία.
  • Επιπλωμένες κατοικίες - επαύλεις και
  • Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping), μόνο με ιδιόκτητη σκηνή ή τροχόσπιτο

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα