Νέος διαγωνισμός για τη μίσθωση του δημοτικού ξενώνα Οινοχωρίου Φωκίδας

14 May 2023, 07:42 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Νέος διαγωνισμός για τη μίσθωση του δημοτικού ξενώνα Οινοχωρίου Φωκίδας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Eγκρίθηκε η εκ νέου εκμίσθωση του δημοτικού ξενώνα στην Κοινότητα Οινοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς του Δήμου Δελφών μετά από διενέργεια φανερής πλειοδοτικής και προφορικής δημοπρασίας.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε για χρονικό διάστημα 10 ετών, με δικαίωμα μονομερώς παράτασής της από το μισθωτή για επιπλέον 2 έτη, με προηγούμενη προ τριμήνου σχετική γνωστοποίησή του προς τον εκμισθωτή Δήμο Δελφών. Η δημοπρασία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Δελφών στη Άμφισσα Φωκίδας.

Το ακίνητο είναι ένα διώροφο κτίριο μετά υπογείου. Ως κατώτατο όριο προσφοράς για το μίσθωμα ορίζεται το ποσό των 600 ευρώ ετησίως, δηλαδή το ποσό των 50 ευρώ μηνιαίως, το οποίο αποτελεί την πρώτη προσφορά – τιμή εκκίνησης της μισθώσεως.

Το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί από τον μισθωτή, το μεν ισόγειο ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα ως καφέ μπαρ - μεζεδοπωλείο- ψητοπωλείο, ο δε πρώτος  όροφος αποκλειστικά και μόνο ως Ξενώνας – ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και το υπόγειο ως αποθηκευτικός χώρος, απαγορευμένης της αλλαγής της χρήσης των ανωτέρω χώρων του κτιρίου για οποιονδήποτε λόγο ή αιτία.

Ο μισθωτής θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο Δημοτικός Ξενώνας Οινοχωρίου να λειτουργεί όλες τις ημέρες του χρόνου για να παρέχει κατάλυμα, υπηρεσίες εστίασης και εν γένει τουριστικές υπηρεσίες στους κατοίκους, επισκέπτες, τουρίστες, κυνηγούς και περιηγητές της περιοχής της Κοινότητας Οινοχωρίου.

Σε κάθε περίπτωση, ο μισθωτής αναλαμβάνει ρητώς, δια της παρούσας, την υποχρέωση να λειτουργεί ο Δημοτικός Ξενώνας Οινοχωρίου, κατ’ ελάχιστο, όλα τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες, τις εθνικές και τοπικές εορτές, την περίοδο των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων (συγκεκριμένα από παραμονή Χριστουγέννων έως και των Φώτων), την περίοδο των Απόκρεω, την περίοδο του Πάσχα (από Μεγάλη Δευτέρα έως Κυριακή του Θωμά), καθώς και όλη την περίοδο του καλοκαιριού από 16/6 μέχρι 16/9, κάθε χρόνο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα