Εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα «Γνωρίζοντας την Κάσο»

27 Mar 2023, 11:48 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα «Γνωρίζοντας την Κάσο»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών – Εμπόρων –Επιχειρηματιών Η.Ν. Κάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εν Ελλάδι Κασίων οργανώνουν μια εκδήλωση με θέμα «Γνωρίζοντας την Κάσο» στα γραφεία του Συλλόγου Εν Ελλάδι Κασίων (3ης Σεπτεμβρίου 56, 2ος όροφος) από Παρασκευή 31/3 εως και Κυριακή 2/4/23 από τις 10πμ-18μμ .

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν νοητά στη Κάσο με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού και να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της, τα Μονοπάτια της, τις παραλίες της, τα Μοναστήρια της, τα Πανηγύρια της και φυσικά τη γαστρονομία της.

Παράλληλα θα μπορούν να δοκιμάσουν Κασιώτικες λιχουδιές και γλυκά Πασχαλινά.

Θα προβληθούν επίσης  οι 10 λόγοι για να κάνουμε Πάσχα στην Κάσο και τι αξίζει να δούμε στις καλοκαιρινές διακοπές στο νησί.
Στο χώρο θα υπάρχει πλούσιο έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα υπάρχουν Προσφορές διακοπών.
Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της γενικότερης καμπάνιας προβολής του νησιού από τον Σύλλογο Επαγγελματιών και θα ακολουθήσουν και άλλες.

10 λόγοι για να κάνετε Πάσχα στην Κάσο
Μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους, να επισκεφτούν το όμορφο νησί των Δωδεκανήσων και να γιορτάσουν το Πάσχα, απευθύνει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κάσου. Και τα επιχειρήματά του είναι σίγουρο πως θα μας κάνουν να το σκεφτούμε…

1. Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. Εμείς τους επισκέπτες μας τους βλέπουμε σαν φίλους. Μαθαίνουμε τα ονόματά τους, λέμε “καλημέρα”, τους καλούμε στις παρέες μας, τους ανοίγουμε την καρδιά μας. Νιώθουμε μεγάλη τιμή για εκείνους που διάλεξαν το νησί μας να περάσουν λίγες μέρες και θέλουμε να το αγαπήσουν, να περάσουν όμορφα και να ξανάρθουν.
2. ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΜΑΣ. Όλοι, όσοι δοκίμασαν τα κασιώτικα πιάτα, έχουν να το λένε. Τα μοναδικά ντολμαδάκια (ντουρμάες τους λέμε εμείς), οι μακαρούνες με τη σιτάκα, το πιλάφι, φρέσκα ψάρια από τις καθαρές θάλασσες μας (δοκιμάστε σκάρο πλακί και θα καταλάβετε), ψητά σε παραδοσιακό φούρνο κι άλλα πολλά σας περιμένουν. Γουστόζικα εστιατόρια και ταβερνάκια με υπέροχη θέα σερβίρουν πολλά και διαφορετικά πιάτα, από παραδοσιακές γεύσεις μέχρι… σούσι!
3. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Στην Κάσο, θα περάστε όμορφα έτσι κι αλλιώς, αλλά αν θέλετε να ανακαλύψετε τοπία και μέρη που θα σας ενθουσιάσουν οι Περιπατητές Κάσου θα σας περιμένουν για να κάνετε διαδρομές σε μονοπάτια που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για πεζοπορία. Αν σας ενδιαφέρει ο Θρησκευτικός Τουρισμός, εκκλησίες και μοναστήρια (ακόμα και μέσα σε σπηλιές!) θα σας συγκινήσουν.
4. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. Η περηφάνια μας για όσα προσφέραμε το ‘21 είναι μεγάλη. Επαναστατήσαμε, προσφέραμε στον αγώνα τα καράβια μας, και για τρία χρόνια σκορπίζαμε τον τρόμο στον τουρκοαιγυπτιακό στόλο μέχρι το νησί να καεί αβοήθητο το ‘24. Του χρόνου, στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα συγκλονιστικά στοιχεία που δεν διδάσκονται στα σχολεία…
5. ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ. Ακόμα κι αν δεν είστε χειμερινοί κολυμβητές, είναι βέβαιο πως θα μπείτε στο δίλημμα να κάνετε την πρώτη σας βουτιά. Οι παραλίες μας είναι πανέμορφες, η θάλασσα μας ζεστή, αν ο καιρός βολέψει είναι βέβαιο ότι θα κάνετε το πρώτο σας μπάνιο.
6. Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ. Έχουν καταγραφεί 72 πρωτότυποι σκοποί, πολλά νέα παιδιά έχουν μάθει παραδοσιακά όργανα, ξεχωριστοί μουσικοί με τη λύρα, το λαούτο και το βιολί, είναι βέβαιο ότι θα σας καλέσουν στη συντροφιά τους σ’ ένα από τα πολλά αυτοσχέδια γλέντια που γίνονται τα βράδια. Έτσι θα μάθετε την κασιώτικη σούστα και θα χορέψετε μαζί μας.
7. ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. Πολλά και όμορφα ξενοδοχεία σας περιμένουν σ’ όλα τα χωριά, με χαμογελαστούς ανθρώπους και προσιτές τιμές. Άλλα παραδοσιακά, άλλα μοντέρνα, όλα φιλόξενα. 

8. ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ. Χρόνια προβλήματα που μας ταλαιπώρησαν λύθηκαν κι έτσι τα καράβια έγιναν πιο γρήγορα και οι πολλές αεροπορικές συνδέσεις σας δίνουν την ευκαιρία να έλθετε και μέσω Ρόδου και Καρπάθου και Κρήτης. Συμβουλή: Κλείστε έγκαιρα θέσεις για να πετύχετε καλύτερες τιμές. Ακόμα, εκτός από τα καράβια της γραμμής, ένα υπερσύγχρονο σκάφος σας μεταφέρει από την Κάρπαθο στην Κάσο.
9. ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΕΛΑΓΗ ΜΑΣ. Μέσα σε λίγη ώρα μπορείτε να βρεθείτε κοντά σε πέντε πελάγη που βρέχουν την άμμο και τα βράχια του νησιού μας. Αιγαίο, Κρητικό, Καρπάθιο, Λιβυκό και Αιγύπτιο χαρίζουν στο νησί μια μοναδική πρωτοτυπία.
10. … ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μηχανάκι; Να πάρετε ένα δώρο από τα καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης; Να ψωνίσετε παραδοσιακά προϊόντα, τυρί, ντολμαδάκια, σιτάκα, μέλι, λάδι κι ο, τι άλλο θέλετε; Μην ανησυχείτε, τα προσφέρουμε.
Υ.Γ. Έχουμε άλλους ...100 λόγους για να σας πείσουμε να επισκεφτείτε την Κάσο, αλλά προτιμούμε να σας κάνουμε ευχάριστες εκπλήξεις. Τα έθιμα μας, ο τρόπος που γιορτάζουμε το Πάσχα και την Ανάσταση θα σας συγκινήσουν. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα