DiscoverEU: 47.700 ταξιδιωτικά πάσα προσφέρονται σε νέους Ευρωπαίους

10 Jan 2023, 16:44 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

DiscoverEU: 47.700 ταξιδιωτικά πάσα προσφέρονται σε νέους Ευρωπαίους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σήμερα, οι 162.931 νέοι και νέες που έχουν υποβάλει αιτήσεις στο πρόγραμμα DiscoverEU στο πλαίσιο του κύκλου του Οκτωβρίου του 2022 θα μάθουν αν έχουν επιλεγεί. Συνολικά 47.700 νέοι και νέες ηλικίας 18 ετών θα λάβουν ταξιδιωτικά πάσα. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα μπορούν να ταξιδέψουν μόνοι ή σε ομάδες έως πέντε ατόμων, από τον Μάρτιο του 2023 ως τον Φεβρουάριο του 2024. Θα ταξιδέψουν κυρίως με τρένο, ενώ θα υπάρξουν και ορισμένες εξαιρέσεις, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν και οι νέοι που ζουν σε νησιά ή απομακρυσμένες περιοχές.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε σχετικά: «Με το DiscoverEU, 47.700 νέοι σύντομα θα αρχίσουν να προγραμματίζουν τα ταξίδια τους σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και θα ενταχθούν στην όλο και μεγαλύτερη κοινότητα των μετακινούμενων Ευρωπαίων. Και επειδή οι νέοι μας θέλουν να ανακαλύψουν τον πολιτισμό των τόπων που θα επισκεφθούν, τους προσφέρουμε και μια εκπτωτική κάρτα για πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ έχουμε δημοσιεύσει και θεματικές πολιτιστικές διαδρομές στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας. Εύχομαι η εμπειρία αυτή να τους μείνει αξέχαστη.»

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, ο εν λόγω γύρος υποβολής αιτήσεων απευθυνόταν σε νέους γεννημένους από την 1η Ιανουαρίου 2004 ως τις 31 Δεκεμβρίου 2004, από κράτη μέλη της ΕΕ και από χώρες συνδεδεμένες με το Erasmus+ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία και Τουρκία). Όσοι και όσες επιλεγούν θα μπορούν επίσης, πριν από την αναχώρησή τους, να συμμετάσχουν σε ενημερωτικές συνεδρίες και συναντήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να ενισχυθεί η εκπαιδευτική διάσταση των ταξιδιών. Στις 12 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί ζωντανή συνεδρία ερωταπαντήσεων στην επίσημη σελίδα του #DiscoverEU στο Facebook, όπου οι επιλεγέντες υποψήφιοι θα ενημερωθούν σχετικά με το ταξίδι τους. Σχετικό ενημερωτικό δελτίο με περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα