Χάρτης δείχνει πού θα είναι ασφαλή τα ταξίδια το 2023 – Ποια η επικινδυνότητα για Ελλάδα

06 Dec 2022, 13:16 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Χάρτης δείχνει πού θα είναι ασφαλή τα ταξίδια το 2023 – Ποια η επικινδυνότητα για Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένας διαδραστικός παγκόσμιος χάρτης παρουσιάζει τις χώρες στις οποίες τα ταξίδια είναι ασφαλή και σε ποιες επικίνδυνα το 2023 για τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές από το χάρτη του 2021 είναι το επίπεδο κινδύνου στην Ουκρανία, η οποία κατατάσσεται στον υψηλότερο βαθμό κινδύνου έπειτα από τη Ρωσική εισβολή.

Παρά τον πόλεμο, το επίπεδο κινδύνου σε γειτονικές χώρες παραμένει χαμηλό, σύμφωνα με το χάρτη, ενώ σε χαμηλότερη κατηγορία κινδύνου εντάσσονται η Ρωσία και η Τουρκία.

Ο κίνδυνος στα ταξίδια στις Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα, κρίνεται ως χαμηλός. Για την ακρίβεια, και οι έξι ασφαλέστερες χώρες για ταξίδια στον κόσμο, βρίσκονται στην Ευρώπη και είναι η Νορβηγία, η Δανία, η Φινλανδία, η Σλοβενία, η Ελβετία και η Ισλανδία.

Όσον αφορά τους προορισμούς που είναι δημοφιλείς στους Βρετανούς ταξιδιώτες, το Μεξικό εμφανίζεται ως η πιο επικίνδυνη επιλογή.

Για τους σκοπούς της παρουσίασης του χάρτη, η εταιρία υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας International SOS ανέλυσε τα ενδεχόμενα κινδύνου σε όλο τον κόσμο και έφτασε σε συμπεράσματα σχετικά με τους μεγαλύτερους τοπικούς κινδύνους για άφιξη σε κάθε χώρα.

Οι δημιουργοί του χάρτη συνδύασαν έναν αριθμό διαφορετικών παραγόντων στην ανάλυσή τους, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμήσεων του αριθμού ανθρώπων που υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας, των πρωτοκόλλων COVID, της τρομοκρατικής απειλής και του πολέμου και του κινδύνου κοινωνικής αναταραχής.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα