Eθνική μονάδα ETIAS θα ελέγχει τις αιτήσεις έκδοσης ή όχι αδειών ταξιδιού

01 Dec 2022, 11:55 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Eθνική μονάδα ETIAS θα ελέγχει τις αιτήσεις έκδοσης ή όχι αδειών ταξιδιού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 221/Α/30-11-2022 ο νόμος με τίτλο "Οργάνωση και λειτουργία Εθνικής Μονάδας ETIAS και λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις" με τον οποίο θα συσταθεί η εθνική μονάδα ETIAS, για την αποτελεσματική και πλήρη εφαρμογή του  Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1240 στην εθνική έννομη τάξη.

Βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1240, αποτελεί υποχρέωση των κρατών - μελών η σύσταση εθνικής μονάδας ETIAS, η οποία θα είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνη για την εξέταση αιτήσεων και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την έκδοση ή όχι, την ακύρωση ή την ανάκληση αδειών ταξιδιού. Οι εθνικές μονάδες ETIAS, για τον σκοπό της αξιολόγησης των αιτήσεων, θα συνεργάζονται τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής ένωσης για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου (Europol)".

Στην Εθνική Μονάδα ETIAS προΐσταται υπάλληλος του διπλωματικού κλάδου με βαθμό τουλάχιστον Συμβούλου Πρεσβείας Α' ή υπάλληλος του κλάδου των εμπειρογνωμόνων με βαθμό τουλάχιστον Εμπειρογνώμονα Συμβούλου Α'. Η Εθνική Μονάδα ETIAS στελεχώνεται από υπαλλήλους του διπλωματικού κλάδου και των κλάδων εμπειρογνωμόνων, διοικητικού προξενικού, επικοινωνιών και πληροφορικής. Δύνανται να υπηρετούν σε αυτό με απόσπαση και άλλοι μόνιμοι υπάλληλοι, ένστολοι ή μη, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και τον τρόπο υποβολής αίτησης για το ETIAS, ανατρέξτε στη διεύθυνση

 https://www. schengenvisainfo.com/etias/ .

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα