Νέος τουριστικός κολοσσός η Uber | Απευθείας κρατήσεις σε εστιατόρια και περιηγήσεις, μετά τα ξενοδοχεία και τις πτήσεις

24 Nov 2022, 09:44 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Νέος τουριστικός κολοσσός η Uber | Απευθείας κρατήσεις σε εστιατόρια και περιηγήσεις, μετά τα ξενοδοχεία και τις πτήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H αμερικανική εταιρεία Uber, που δραστηριοποιείται στον τομέα των ταξί και των παραδόσεων πακέτων κατ' οίκον, επεκτείνεται τώρα και στο χώρο των ταξιδιών, ξεκινώντας με τις απευθείας κρατήσεις σε εστιατόρια και δραστηριότητες αναψυχής μέσω της εφαρμογής της.

Προς τούτο, η πλατφόρμα συνεργάστηκε με το OpenTable, έναν ιστότοπο των ΗΠΑ που ειδικεύεται στις online κρατήσεις εστιατορίων και τη Viator, την εταιρεία του ομίλου Tripadvisor που ειδικεύεται στην κράτηση περιηγήσεων και άλλων αξιοθέατων.

Ήδη αυτές οι δυνατότητες κράτησης έχουν ενσωματωθεί στην εφαρμογή Uber Explore, που λειτουργεί σε πολλές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Πόλη του Μεξικού και τη Μαδρίτη. Οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν προτεινόμενα μέρη, σύμφωνα με διάφορα κριτήρια, όπως νυχτερινή ζωή, παραστάσεις και εστιατόρια . Αυτές οι νέες υπηρεσίες αναμένεται σύντομα να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

Με το Uber Explore, η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται πιο κοντά στις εμπειρίες που προωθεί η Airbnb, η οποία προσφέρει - εκτός από πληθώρα καταλυμάτων - τη δυνατότητα κρατήσεων σε τοπικές δραστηριότητες.

Αυτή η επέκταση δεν είναι η πρώτη εισβολή της Uber στον τουρισμό. Τον Μάιο παρουσίασε το Uber Travel, το οποίο παρέχει πληροφορίες που σχετίζονται με ταξίδια (κρατήσεις ξενοδοχείων, πτήσεις κ.λπ.) και στη συνέχεια να προγραμματίσει τα δρομολόγιά του.

Όλες αυτές οι παροχές θα μπορούσαν να κάνουν την Uber μια από τις κορυφαίες εφαρμογές αναψυχής και τουρισμού στον κόσμο. Η εταιρεία υπογραμμίζει την ιδέα του one-stop-shop όπου ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο μέγιστο των προσφορών μέσω της εφαρμογής Uber.

Υπό τη σημαία του Uber Travel, η εταιρεία ξεκίνησε τον Αύγουστο στο Ηνωμένο Βασίλειο  μια νέα δοκιμαστική λειτουργία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν εισιτήρια τρένου ή λεωφορείου απευθείας μέσω της εφαρμογής. Για να γίνει αυτό, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με τον ιστότοπο κρατήσεων Omio. Αυτό θα καταστήσει την Uber σημαντικό ανταγωνιστή στο πεδίο των εφαρμογών κρατήσεων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα