Ήπιο χειμώνα στην Ευρώπη προβλέπει η Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης

14 Oct 2022, 10:04 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Ήπιο χειμώνα στην Ευρώπη προβλέπει η Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ήπιο χειμώνα στην Ευρώπη και στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ προβλέπουν για φέτος οι επιστήμονες της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus, όπως γράφει το  Bloomberg. Προφανώς, εάν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, όλοι μας θα έχουμε όφελος από τα μειωμένα έξοδα θέρμανσης και ενέργειας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus, οι θερμοκρασίες πιθανότατα θα είναι σημαντικά υψηλότερες από τις κανονικές κατά την περίοδο αιχμής στη θέρμανση τη χειμερινή περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου. Επίσης, η εκδοχή ενός ήπιου χειμώνα θα μειώσει τη ζήτηση για φυσικό αέριο και κατ' επέκταση της τιμής του.

Όπως αναφέρεται, υπάρχει 50%-60% πιθανότητα μεγάλο μέρος των περιοχών της Μεσογείου, της Κεντρικής Ευρώπης και το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν θερμοκρασίες πολύ πάνω από το μέσο όρο γι αυτήν την εποχή. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πιθανότητες για ήπιο χειμώνα ανέρχονται σε 40%-50%.

Το Copernicus είναι το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συντονίζει και διαχειρίζεται για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, τα κράτη μέλη της ΕΕ. Οι επιστήμονες της Copernicus συγκεντρώνουν και αναλύουν δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.  Ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα χρησιμοποιεί δισεκατομμύρια μετρήσεις από δορυφόρους, πλοία, αεροσκάφη και μετεωρολογικούς σταθμούς για τις μηνιαίες και εποχιακές του προβλέψεις.

Υπάρχει, πάντως, και μια αντίθετη εκτίμηση για τον χειμωνιάτικο καιρό στην Ευρώπη από την αμερικανική Commodity Weather Group, που ισχυρίζεται  ότι πιθανότατα θα έχουμε ψυχρότερο χειμώνα από πέρυσι...

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα