Αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγγίζουμε στις πτήσεις

27 Sep 2022, 14:50 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγγίζουμε στις πτήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αεροσυνοδός αποκαλύπτει ότι ορισμένα σημεία του αεροσκάφους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα από την άποψη της καθαριότητας, προειδοποιώντας τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν να τα αγγίζουν προκειμένου να μην εκτίθενται σε δυσάρεστα μικρόβια.

Μπορεί ο κορωνοϊός να θεωρείται μια ξεπερασμένη υγειονομική κατάσταση στα ταξίδια, όμως συνεχίζουν να κυκλοφορούν μικρόβια στα αεροσκάφη που δυνητικά μπορούν να καταστρέψουν τις διακοπές των ταξιδιωτών.

Η διάσημη στο Tiktok αεροσυνοδός Tommy Cimatro προειδοποιεί ότι οι ταξιδιώτες δεν θα πρέπει να αγγίζουν το κουμπί ή το μοχλό στο καζανάκι της τουαλέτας του αεροσκάφους. Η ίδια αποκαλεί αυτό το σημείο του αεροσκάφους «σούπερ βρώμικο» και «πολύ σιχαμερό», συμβουλεύοντας τους ταξιδιώτες να μην το ακουμπούν ποτέ με γυμνά χέρια και αντί αυτού να καλύπτουν το χέρι τους με χαρτί πριν το ακουμπήσουν.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει η ίδια, ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουν οι επιβάτες στα αεροσκάφη είναι να κοιμούνται ή να γέρνουν προς τα παράθυρα. Όμως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αεροσυνοδός, δεν ξέρουν πόσοι επιβάτες πριν από αυτούς έχουν κάνει ακριβώς το ίδιο. Ο ύπνος με το κεφάλι στην πλάτη του καθίσματος είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για τους επιβάτες.

Για τον ίδιο λόγο, η αεροσυνοδός συνιστά στους επιβάτες να ταξιδεύουν με παντελόνι, για να αποφύγουν την επαφή τους με δυνητικά λερωμένα καθίσματα. Τα σόρτς δε εγγυώνται ασφάλεια καθώς κανείς δεν γνωρίζει πόσο καθαρό είναι ένα κάθισμα. Το δέρμα θα πρέπει να έχει ελάχιστη επαφή με τη θέση του αεροσκάφους, παρότι αυτό μοιάζει σχεδόν ακατόρθωτο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης το καλοκαίρι.

Τέλος, συμβουλεύει τους επιβάτες να πίνουν σχεδόν 470 ml νερό ανά πτήση, καθώς ο ξηρός αέρας στη καμπίνα μπορεί να τους αφυδατώσει.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα