DiscoverEU: Άλλα 35.000 δωρεάν ταξιδιωτικά πάσα για νέους για να ανακαλύψουν την Ευρώπη

12 Sep 2022, 19:59 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

DiscoverEU: Άλλα 35.000 δωρεάν ταξιδιωτικά πάσα για νέους για να ανακαλύψουν την Ευρώπη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Άλλα 35.000 ταξιδιωτικά πάσα θα δοθούν σε νέους και νέες, για να εξερευνήσουν με το τρένο την Ευρώπη και τον πλούσιο πολιτισμό της.  

Η επόμενη πρόσκληση υποβολής προτάσεων DiscoverEU θα δημοσιευθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος, και θα είναι ανοικτή έως την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε νέους και νέες από χώρες του προγράμματος Erasmus (μεταξύ αυτών και η  Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Βόρεια Μακεδονία, η Νορβηγία, η Σερβία και η Τουρκία). Για να κερδίσουν ένα ταξιδιωτικό πάσο, οι νέοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας και να απαντήσουν σε ένα κουίζ πέντε ερωτήσεων, καθώς και σε μία επιπλέον ερώτηση.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: «Για δεύτερη φορά φέτος, το DiscoverEU θα προσφέρει μια πολύτιμη εμπειρία σε 35.000 νέες και νέους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς, να δημιουργήσουν νέες φιλίες. Η προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μέσω βιώσιμων ταξιδιών σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Εύχομαι καλή τύχη σε όσες και όσους υποβάλουν αίτηση.»

Οι αιτούντες που θα συμπληρώσουν επιτυχώς το κουίζ πολλαπλής επιλογής και έχουν γεννηθεί μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2004 και της 31ης Δεκεμβρίου 2004 θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για έως 30 ημέρες κατά την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2023 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024. Όσοι συμπληρώνουν τα 18 τους έτη μέσα το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση τον Μάρτιο του 2023. Χάρη στον αυξημένο προϋπολογισμό του προγράμματος λόγω του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, το 2022 θα διατεθούν συνολικά 70.000 ταξιδιωτικά πάσα, στο πλαίσιο των δύο φετινών γύρων.

Επιπλέον, όσοι λάβουν ταξιδιωτικό πάσο θα συνεχίσουν να επωφελούνται από μια εκπτωτική κάρτα, που τους προσφέρει περισσότερες από 40.000 εκπτώσεις σε δημόσιες συγκοινωνίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καταλύματα, φαγητό, αθλητισμό και άλλες υπηρεσίες που διατίθενται στις επιλέξιμες χώρες. Θα μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε συναντήσεις του DiscoverEU, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022 και συνίσταται σε συναρπαστικά πολιτιστικά προγράμματα διάρκειας μίας έως τριών ημερών σε όλες τις χώρες του Erasmus+.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα