Μεγάλη διαδήλωση των ταξί στις Βρυξέλλες – «Να χυθεί φως το σκάνδαλο της Uber»

06 Sep 2022, 16:28 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Μεγάλη διαδήλωση των ταξί στις Βρυξέλλες – «Να χυθεί φως το σκάνδαλο της Uber»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επαγγελματίες ταξί από όλη την Ευρώπη προγραμματίζουν διαδήλωση την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, εμπρός από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτώντας τη θέσπιση πολιτικών για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού από εταιρίες όπως οι Cabify και Uber.

Μάλιστα, η Uber έχει προκαλέσει την οργή των επαγγελματιών ταξί έπειτα από τη δημοσιοποίηση των «Εγγράφων Uber», τα οποία αποκάλυψαν παράνομες μεθόδους που υιοθετεί η εταιρία.

Τα «Uber Files» αναφέρονται σε σειρά δημοσιευμάτων τα οποία παρουσιάζουν καταστάσεις στις οποίες η Uber απέκρυψε πληροφορίες από τις αρχές ή σύναψε μυστικές συμφωνίες η ίδια με πολιτικά πρόσωπα, με στόχο να επιτύχει πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για το επιχειρηματικό της μοντέλο.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ταξί της Ισπανίας, ANTAXI, Julio Sanz, ο οποίος θα συμμετάσχει στη διαδήλωση, κάνει λόγο για ξεκάθαρη θέση υπέρ της διάκρισης των ταξί ως δημόσιας υπηρεσίας γενικού ενδιαφέροντος για τους Ευρωπαίους πολίτες, προσθέτοντας ότι εταιρίες όπως η Uber δεν φορολογούνται, δεν έχουν νομικές υποχρεώσεις και δεν είναι ασφαλείς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξί των Βρυξελλών, BTF, Abdel Sabbani, υπογραμμίζει ότι ο λόγος που γίνεται η διαδήλωση είναι για να πέσει φως στο σκάνδαλο των «Εγγράφων Uber».

Η διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι με προορισμό τον κυκλικό κόμβο Schuman που βρίσκεται κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου. Πολιτικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα πράσινα κόμματα της ΕΕ, πρόκειται να συμμετάσχουν.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα