Ταξιδιωτικό πόρταλ από την Citigroup σε συνεργασία με την Booking

23 Aug 2022, 13:30 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ταξιδιωτικό πόρταλ από την Citigroup σε συνεργασία με την Booking

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εντείνεται το ενδιαφέρον μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων για την τουριστική βιομηχανία. Μετά τη JPMorgan, η Citigroup ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τη Booking.com και τη Rocket Travel -και οι δύο συμφερόντων της Booking Holding- για τη δημιουργία της δικής της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας.

Η Citigroup, με έδρα στη Νέα Υόρκη, είναι η μεγαλύτερη εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο και η τρέχουσα δομή της προέκυψε από τη συγχώνευση της Citicorp με την ασφαλιστική Travelers Group.

Το νέο ταξιδιωτικό πόρταλ που θα δημιουργήσει η Citigroup σε συνεργασία με τη Booking, θα ονομάζεται Citi Travel και πρόκειται να αντικαταστήσει την ιστοσελίδα μέσα από την οποία η τράπεζα προσέφερε πόντους ανταμoιβής στους πελάτες της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Booking, το πόρταλ θα επιτρέπει στους χρήστες του να συγκρίνουν τιμές ξενοδοχείων, πτήσεων και ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Οι  πελάτες θα μπορούν να εξοφλούν τις υπηρεσίες που επιθυμούν μέσω της τραπεζικής τους κάρτας, με πόντους loyalty (ThankYou Points) ή με συνδυασμό των δύο.

Το πόρταλ θα προσφέρει 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών καθημερινά, προκειμένου να διευκολύνει τους χρήστες στη διαδικασία κράτησης και στο ταξίδι. Η εξυπηρέτηση πελατών θα γίνεται μέσα από τα τηλεφωνικά κέντρα της Rocket Travel.

Υπενθυμίζεται ότι γίγαντες του χρηματοπιστωτικού χώρου όπως οι JP Morgan Chase, Capital One (απέκτησε το Hopper Cloud), American Express (συνεργασία με την GetYourGuide) και Revolut (συνεργασία με την Expedia) έχουν κάνει στροφή στην προσφορά ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα