Φοροδιαφυγή και εργασία εκτός ωραρίου σε εστιατόρια και καφέ-μπαρ σε Μύκονο και Πιερία

22 Aug 2022, 12:29 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Φοροδιαφυγή και εργασία εκτός ωραρίου σε εστιατόρια και καφέ-μπαρ σε Μύκονο και Πιερία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 18 έως 21 Αυγούστου 2022 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μύκονο και στην Πιερία για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 6 καταστήματα, ενώ σε 2 από αυτά ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή αναστολής λειτουργίας για 48 ώρες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

Στη Μύκονο,

  • σε καφέ – μπαρ, η μη έκδοση 26 αποδείξεων, συνολικής αξίας 491 ευρώ, λόγος για τον οποίο προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας καθώς και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας,
  • σε εστιατόριο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και
  • σε εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας.

Στην Πιερία,

  • σε καφέ – εστιατόριο, η μη έκδοση 17 αποδείξεων, συνολικής αξίας 572,5 ευρώ, λόγος για τον οποίο προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας καθώς και να απασχολούνται 5 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας,
  • σε αναψυκτήριο – εστιατόριο, η μη έκδοση 4 αποδείξεων και να απασχολούνται 8 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και
  • σε καφέ – αναψυκτήριο, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και 9 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα