Γερμανικός Τύπος | Αθήνα, δυστοπία για πεζούς και ποδηλάτες

12 Apr 2022, 13:35 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Γερμανικός Τύπος | Αθήνα, δυστοπία για πεζούς και ποδηλάτες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Tageszeitung (TAZ) του Βερολίνου αναφέρεται στο περιβαλλοντικό πρόζεκτ „Weather Engines“ το οποίο παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Ωνάση με μια έκθεση και διάφορες εκδηλώσεις.

Ωστόσο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εισαγωγή του άρθρου για το πώς βλέπει η αρθρογράφος την Αθήνα: «Όπως και σε πολλά άλλα μέρη της Αθήνας, το να μιλήσεις μπροστά στο κτίριο του Ιδρύματος Ωνάση βγάζοντας τη μάσκα ή για ένα διάλειμμα για τσιγάρο είναι σχεδόν αδύνατον λόγω ενός από τους αυτοκινητόδρομους της πόλης μπροστά από την είσοδο, ο θόρυβος είναι απλά πολύ δυνατός.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το γεγονός ότι η Αθήνα έχει το υψηλότερο επίπεδο ρύπανσης μικροσωματιδίων μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων, επηρεάζει την ποιότητα ζωής. Το ποδήλατο στην πόλη είναι σχεδόν αδύνατο, ακόμη και για τους πιο ατρόμητους. Οι πεζοί κινούνται μόνο σε κατεστραμμένα και πολύ στενά πεζοδρόμια, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Ακόμα και οι μικρές πλατείες στις γειτονιές χρησιμοποιούνται για πάρκινγκ».

Πηγή: DW

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα