FEG & Clio Muse: Διαδικτυακά σεμινάρια για ξεναγήσεις Σκοτεινού Τουρισμού

14 Jan 2021, 16:25 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

FEG & Clio Muse: Διαδικτυακά σεμινάρια για ξεναγήσεις Σκοτεινού Τουρισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Ξεναγών (FEG) σε συνεργασία με την Clio Muse Tours διοργανώνει και φιλοξενεί 30 εκπαιδευτικά διαδικτυακά σεμινάρια για ξεναγήσεις Σκοτεινού Τουρισμού («Dark Tourism»). Με την υποστήριξη του έργου RePAST που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, αυτά τα διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου 2021, απευθύνονται σε πιστοποιημένους ξεναγούς σε Κύπρο, Γερμανία, Πολωνία, Ελλάδα, Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, Ιρλανδία και Ισπανία.

Το RePAST στοχεύει στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ευρωπαϊκές κοινωνίες αντιμετωπίζουν το ταραγμένο παρελθόν τους σήμερα μέσω της ανάλυσης συνομιλιών που βασίζονται σε αυτά τα παρελθόντα, με σκοπό την επίδραση αυτών στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Επίσης, μελετά συγκριτικά αυτές τις οκτώ περιπτώσεις χωρών των οποίων το ταραγμένο παρελθόν βρίσκεται πίσω από κληρονομιές που σήμερα συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ως συνεργάτης του RePAST, η Clio Muse Tours δημιούργησε οκτώ ψηφιακές περιηγήσεις, μία για καθεμία από τις χώρες που περιλαμβάνονται στο έργο. Αυτές οι περιηγήσεις δημιουργήθηκαν μετά την ανάπτυξη μιας ερευνητικής μεθοδολογίας, αξιολόγηση πολλών γραπτών και προφορικών πηγών ιστορίας, περιοδικών, άρθρων και βιβλίων από βιβλιοθήκες και αρχεία πανεπιστημίων, καθώς και κυβερνητικές εκθέσεις και νομικά έγγραφα.

Στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης της FEG, οι περιηγήσεις του Clio Muse, μαζί με τα κύρια αποτελέσματα του RePAST και άλλο εκπαιδευτικό υλικό θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σεμιναρίων για να εισάγουν τους επαγγελματίες του πολιτιστικού τουρισμού στην εθιμοτυπία των περιοχών του σκοτεινού τουρισμού.

Στόχος είναι να προσφερθεί στους καταρτισμένους ξεναγούς ένα σετ δεξιοτήτων με το οποίο θα μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικές και σημαντικές ποιοτικές εμπειρίες. Με την αύξηση της δημοτικότητας του σκοτεινού τουρισμού, αυτά τα διαδικτυακά σεμινάρια μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο για την εξειδίκευση ξεναγών σε αυτές τις χώρες, βοηθώντας τους να επισημαίνουν αόρατες πτυχές της πολιτιστικής κληρονομιάς των χωρών τους.

Dark tourism online self-guided tours: https://cliomusetours.com/tour_interest/dark-tourism/

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα