Καραντίνα 3 ημερών σε όσους έρχονται στην Ελλάδα από 18/12 έως 7/1- Ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ

11 Dec 2020, 14:04 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Καραντίνα 3 ημερών σε όσους έρχονται στην Ελλάδα από 18/12 έως 7/1- Ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 3 ημέρες (από 10 που είχε εξαγγελθεί) περιορίζεται η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους έρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό από τις 18 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 7 Ιανουαρίου 2021, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Ο κ.Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι:

** Ανοίγουν την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία, με διευρυμένο ωράριο. Η προσέλευση στα κομμωτήρια θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ στα βιβλιοπωλεία το ανώτατο όριο είναι 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

** Οι εκκλησίες θα ανοίξουν μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων και θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως είκοσι πέντε ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Διευκρινίζεται επίσης ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο τα Φώτα.

** Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και η  αποστολή SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν και τα ΚΤΕΟ, ενώ διευκρίνισε ότι όσες εταιρείες λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away θα θεωρούνται κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν κανονικά τη στήριξη του κράτους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία είτε μέσω e-shop ή με τηλεφωνική παραγγελία και πληρωμή μέσω POS έξω από το κατάστημα με ασύρματη συσκευή. Ο πελάτης, για να μετακινηθεί προς το κατάστημα, θα πρέπει να έχει στην κατοχή του ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή SMS από την επιχείρηση που θα περιέχει επωνυμία επιχείρησης, ΑΦΜ, επωνυμία πελάτη και ακριβή ώρα παραλαβής της παραγγελίας. Μόνο ένας θα επιτρέπεται να πηγαίνει να παραλάβει το προϊόν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα