Γερμανία: Ταμείο για αποζημιώσεις και επαναπατρισμό των ταξιδιωτών σε περιπτώσεις πτωχεύσεων t.o's

10 Jun 2020, 12:05 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: Ταμείο για αποζημιώσεις και επαναπατρισμό των ταξιδιωτών σε περιπτώσεις πτωχεύσεων t.o's

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτούν όλοι οι τουρ οπερέιτορ και που θα ενεργοποιείται σε περιπτώσεις πτωχεύσεων τόσο για τις μεταφορές επαναπατρισμού των τουριστών όσο και για τις επιστροφές προκαταβολών, σκοπεύει να δημιουργήσει η Γερμανία σύμφωνα με έγγραφο του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το έγγραφο, το οποίο δημοσιεύει η Tagesspiegel, αναφέρει ότι το ταμείο θα χρηματοδοτείται από την ίδια την τουριστική βιομηχανία και η συμμετοχή της σε αυτό, στο μέλλον, θα αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχίσουν οι τουρ οπερέιτορ να προσφέρουν πακέτα διακοπών. 

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας αναμένεται να εγκρίνει τη νέα ρύθμιση σήμερα, Τετάρτη. 

Με τη δημιουργία του ταμείου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει τις συνθήκες ανεπαρκούς προστασίας των χρημάτων των καταναλωτών σε περίπτωση που ο οργανωτής ταξιδίων πτωχεύσει. 

Προς το παρόν, προβλέπεται ποσό ύψους 110 εκατ. ευρώ, το οποίο στην περίπτωση της πτώχευσης Thomas Cook σημαίνει ότι διασφαλίζεται μόνο ένα μικρό μέρος των χρημάτων των καταναλωτών.

Η ευρωπαϊκή οδηγία προβλέπει ότι τα χρήματα των καταναλωτών πρέπει να διασφαλίζονται πλήρως.

Όπως μεταδίδει το Tagesspiegel, η ένωση γερμανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, DRV, χαιρετίζει τα βασικά σημεία του εγγράφου. Ωστόσο, ο πρόεδρός της, Norbert Fiebig, προειδοποιεί ότι η αγορά τουρ οπερέιτορ, η οποία κυριαρχείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορεί να υποστεί τεράστια βάρη. Επομένως απαιτείται μια ομαλή μετάβαση από το παλαιό στο νέο σύστημα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα