Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Ν. Υόρκης: Τα πεντάλεπτα τεστ κορωνοϊού θα σώσουν και τον ελληνικό τουρισμό

03 Apr 2020, 10:42 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Ν. Υόρκης: Τα πεντάλεπτα τεστ κορωνοϊού θα σώσουν και τον ελληνικό τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης κ. Παναγιώτης Μανώλας, δήλωσε ότι εάν δεν γίνουν πολλά τεστ, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, δεν πρόκειται να σταματήσει αυτή η επιδημία και δεν πρόκειται να επανεκκινήσει η βιομηχανία του τουρισμού και των ταξιδιωτικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Μανώλας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το καλύτερο νέο για την Ελλάδα, αλλά και για τη Νέα Υόρκη, είναι το νεοεισαχθέν, πεντάλεπτο τεστ το οποίο ανέπτυξε τις τελευταίες ημέρες μία αμερικανική εταιρεία. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, πιστεύει ότι μέσω του εν λόγω τεστ, μπορεί να σωθεί και ο τουρισμός της Ελλάδας.

Όσον αφορά στα αρχικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, τα οποία δεν ήταν τόσο ασφαλή, ο κ. Μανώλας ανέφερε ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της Αμερικής, είναι πως τα πρώτα τεστ που έβγαλαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC), ήταν ελαττωματικά, δηλαδή ένα ποσοστό περίπου 30% των εξεταζόμενων, λάμβαναν αποτελέσματα ψευδώς αρνητικά. Αντιθέτως, τα τεστ που έχουν δημιουργηθεί και χρησιμοποιούνται τις τελευταίες 4 εβδομάδες, και από την Ελβετία και από τις ΗΠΑ,  είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μανώλα, ο ανωτέρω τρόπος βοήθησε και τη Νότια Κορέα να απαλλαγεί από την επιδημία, λόγω του ότι οι εξετάσεις πραγματοποιούνταν σε τεράστια έκταση του πληθυσμού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα