Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια

18 Nov 2019, 10:00 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας προκήρυξε τον διαγωνισμό για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια που βρίσκεται στο Όρος Βέρμιο.

Ο διαγωνισμός αφορά στην εκμίσθωση του Χιονοδρομικού για χρονικό διάστημα δύο ετών με τη διαλυτική αίρεση ότι σε περίπτωση που ο Δήμος επιθυμεί την μακροχρόνια εκμίσθωση θα ειδοποιηθεί ο μισθωτής τρεις μήνες τουλάχιστον πριν από τη λήξη του πρώτου χρόνου με εξώδικη πρόσκληση δήλωση ότι ο Δήμος θα ασκήσει τα δικαιώματα για τα οποία έχει επιφυλαχτεί οπότε είναι υποχρεωμένος να αποχωρίσει από το μίσθωμα χωρίς να έχει καμία απαίτηση.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο απέχει 17 χλμ. από τη Νάουσα και οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτό είναι ασφαλτοστρωμένοι. Διαθέτει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμων αντοχής, μονοπάτια πορείας, ορειβασίας και γενικότερα συνθήκες κατάλληλες για χιονοδρομία και άλλες δραστηριότητες βουνού. Υπάρχουν πίστες για αρχάριους, πίστες μεγάλης δυσκολίας, καθώς και δρόμοι αντοχής μήκους 3,5 - 20 χλμ., (η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, εγκεκριμένη για διεθνείς αγώνες). Τη χειμερινή περίοδο (Δεκέμβριο-Απρίλιο) λειτουργούν 6 αναβατήρες. Το Χιονοδρομικό διαθέτει πλήρες σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το οποίο εξασφαλίζει τεχνητό χιόνι στο μεγαλύτερο μέρος των πιστών.

Ο διαγωνισμός θα γίνει με το σύστημα του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές. Η προς εκμίσθωση έκταση του Χιονοδρομικού Κέντρου ανέρχεται σε 2.860 στρέμματα, ιδιοκτησίας κατά 100% του Δήμου Νάουσας, περιελθούσα σε αυτόν κατόπιν αγοράς των 4/5 όλου του δασικού κτήματος και παραχώρησης του 1/5 από το Ελληνικό Δημόσιο. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στο Δημοτικό κατάστημα Νάουσας (2ος όροφος - αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου) από ώρα 12:00 έως 12:30 μ.μ.

Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας ορίζεται το ποσό των 20.000 ευρώ για το πρώτο έτος, πλέον του αναλογούντος ποσοστού χαρτοσήμου, καθώς και κάθε άλλο ισοδύναμο τέλος ή φόρος που ισχύει ή που τυχόν θα θεσπιστεί, και το ποσό των 15.000 ευρώ για το δεύτερο έτος (από την υπογραφή της σύμβασης) λαμβάνοντας υπόψη ότι τα έξοδα θα είναι περισσότερα από τον πενταετή έλεγχο και ότι έξοδα προκύψουν θα τα επωμιστεί ο μισθωτής για να λειτουργήσει, προσκομίζοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων από πιστοποιημένες εταιρίες .

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα