Τα επιτεύγματα των Ελλήνων ιατρών και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για αποτροπή νέου κύματος φυγής στο εξωτερικό

03 Oct 2019, 20:33 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Τα επιτεύγματα των Ελλήνων ιατρών και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για αποτροπή νέου κύματος φυγής στο εξωτερικό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mε ειδικές αναφορές σε δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν για να επιστρέψει το επιστημονικό ιατρικό δυναμικό της χώρας που έχει φύγει στο εξωτερικό αλλά και κίνητρα που πρέπει να δοθούν για να αναχαιτισθεί μελλοντικά νέο κύμα φυγής εκτός των συνόρων ξεκίνησε το 75ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Αθηνών. 

Το φετινό συνέδριο σηματοδοτεί την συνέχιση της σημαντικής επιστημονικής πορείας που έχει παρουσιάσει για περισσότερα από 70 χρόνια η Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. και περισσότερο από ένα αιώνα κοινωνικής προσφοράς της σύγχρονης Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στην Ελλάδα. 

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής κ. Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ιατρικά επιτεύγματα Ελλήνων ιατρών και στις δυνατότητες που υπάρχουν πλέον για τους Έλληνες ασθενείς να πραγματοποιήσουν στη χώρα μας επεμβάσεις οι οποίες έχουν δυσβάσταχτο κόστος στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου βραβεύσεις σε ασθενείς που κέρδισαν τη μάχη έπειτα από πρωτοποριακές επεμβάσεις διάσωσης μελών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας.  Πρόκειται για περιπτώσεις, που σήμερα αντιμετωπίζονται με τις νέες χειρουργικές τεχνικές ορθοπαιδικής ογκολογίας ενώ πριν από 25 χρόνια αντιμετωπίζονταν με ακρωτηριασμό.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Παπαγγελόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε να επιστρέψουν αρκετοί επιστήμονες που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κρίσης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης που κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μάστιγα φυγής επιστημόνων μας στο εξωτερικό προαναγγέλλοντας την δημιουργία προγραμμάτων από την Περιφέρεια για έρευνα, επιστήμη αλλά και ιατρικό τουρισμό που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συγκράτηση του ιατρικού δυναμικού στη χώρα μας.

Στο φετινό συνέδριο δίνεται ιδιαίτερη σημασία σε θέματα που αφορούν τη σύγχρονη αντιμετώπιση των μυοσκελετικών όγκων σε παιδιά και ενήλικες, με νέες χειρουργικές τεχνικές διάσωσης των μελών καθώς και στην αντιμετώπιση συνθέτων ορθοπαιδικών προβλημάτων, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση μεταλλικών εμφυτευμάτων, η ρομποτική χειρουργική και η πλοήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη στην ορθοπαιδική.

Ιστοσελίδα συνεδρίου: https://www.eexot2019.gr/

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα