Mίσθωση ξενώνα στα Μετέωρα - Προς εκμίσθωση το Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου

11 Aug 2019, 10:08 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Mίσθωση ξενώνα στα Μετέωρα - Προς εκμίσθωση το Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Μετεώρων  αποφάσισε την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος με ξενώνα στην Τοπική Κοινότητα Αμαράντου.

Πλειοδότης στον σχετικό διαγωνισμό αναδείχθηκε η  κα. Δήμητρα Ιωαννίδου που πρόσφερε το ποσό των  4.165 ευρώ ετησίως.

Εξάλλου, η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. Ο.Τ.Α. αποφάσισε τη παραλαβή των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa της εταιρείας από τον κ. Γεώργιο Δανόπουλο.

Το Λουτράκι, όπου βρίσκεται το ιστορικό Loutraki Thermal Spa, αποτελεί την κοιτίδα του Ελληνικού Θερμαλισμού και χαρακτηρίζεται ως η αρχαιότερη Ελληνική Λουτρόπολη. Από το 1914 ξεκίνησε να λειτουργεί ήδη ως οργανωμένος προορισμός Θερμαλισμού, όμως η σύγχρονη ιστορία του Λουτρακίου και του Ιαματικού Τουρισμού αρχίζει νωρίτερα, το 1847, όταν πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αναλύσεις των μεταλλικών υδάτων από τον καθηγητή Τζιοβάνι Μπατίστα Δελβινιώτη.

Το 1855 δημιουργούνται οι πρώτες ξύλινες λουτρικές εγκαταστάσεις με 10 λουτήρες, ενώ το 1874 αυτές αντικαταστάθηκαν από λιθόκτιστες. Το 1934 χτίστηκε το απαράμιλλης αρχιτεκτονικής κλασικό κτίριο των Λουτρών Πολυτελείας, το οποίο, εκτός των άλλων, επισκεπτόταν για θεραπευτικούς σκοπούς ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Ελ. Βενιζέλος. Το κλασικό αυτό κτίριο ανακαινίσθηκε το 2009 - 2010 και συνδέθηκε αρμονικά με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου κτιρίου, που ονομάζεται πλέον Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Νερών Loutraki Thermal Spa.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα