Άδειες για 2 νέες πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Χαλκιδική

22 Jul 2019, 09:28 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για 2 νέες πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Χαλκιδική

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Νέες πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Κέρκυρας και της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικό Κασσιώπης της Κέρκυρας, για λογαριασμό της εταιρείας SELVO LTD. Η εν λόγω πλωτή εξέδρα, επιφάνειας 24,75 τ.μ., καθώς και ο διάδρομος πρόσβασης με απλή έδραση στην ακτή, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την προσωρινή πρόσδεση σκαφών. Δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

Παράλληλα, η ίδια ως άνω αρχή, ενέκρινε την τοποθέτηση μίας πλωτής εξέδρας για εποχιακή χρήση, στη θαλάσσια περιοχή Deck, της νήσου Διάπορος, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, για λογαριασμό της εταιρείας WPHD S.A.

Η ανωτέρω πλωτή εξέδρα, επιφάνειας 57,696 τ.μ., με χρήση διαδρόμου σύνδεσης διαστάσεων 13,50 τ.μ., θα χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή πρόσδεση σκαφών.

Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα ή ναυτιλιακούς κινδύνους, ενώ η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να μεριμνήσει για την απομάκρυνση οποιωνδήποτε άχρηστων υλικών μετά την υλοποίησή του έργου.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα