Διαγωνισμός για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων στα Χανιά

15 Jul 2019, 10:19 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Διαγωνισμός για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων στα Χανιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε διαγωνισμό για την προμήθεια ενός ηλεκτρικού μίνι λεωφορείου με δυνατότητα για μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες, τριών ηλεκτρικών δίκυκλων, σταθμού φόρτωσης και συμπληρωματικής εκπαίδευσης προχωρά o Δήμος Χανίων.

Το έργο, το οποίο εντάσσεται  στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης Κοινές δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων –Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές, ECORouTs, αποσκοπεί εκτός των άλλων στο να ωθήσει τόσο τους πολίτες στην χρήση οχημάτων χαμηλών ή μηδενικών ρύπων, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προέρχεται από τις δημόσιες μεταφορές.

Επειδή τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά οδήγησης και διαφορετικό τρόπο συντήρησης σε σχέση με τα συμβατικά, ο ανάδοχος οφείλει να εκπαιδεύσει το προσωπικό του Δήμου Χανίων. Επίσης,  ο ανάδοχος αναλαμβάνει την εγγυημένη παροχή ανταλλακτικών κατά τα πρότυπα του κατασκευαστή.

Όσον αφορά στον προϋπολογισμό της δράσης, η χρηματοδότηση από το διασυνοριακό πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσόν των 92.000 ευρώ και το υπολειπόμενο ποσό των 30.000 ευρώ προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου. Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες εγγυητική επιστολή συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό των 1.967,74 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η κατακύρωση της σύμβασης γίνεται για το σύνολο των ειδών και όχι κατά τμήματα ή για μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα.

Τέλος, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 14η Αυγούστου και ώρα 15:30 μμ.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα