«Ωριμάζουν» τον διαγωνισμό για το Ξενία Χίου

18 Apr 2019, 10:18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

«Ωριμάζουν» τον διαγωνισμό για το Ξενία Χίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διαγωνισμών ανέβασε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου Ξενία Χίου, προκειμένου – στην τρέχουσα φάση – να το «διαφημίσει» και να βρεθεί με την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών υποψήφιος για την μακρόχρονη και έως 49 έτη μίσθωσή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον astraparis.gr ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος επιτακτικά έχει ζητήσει από την ΕΤΑΔ την αξιοποίηση του Ξενία, αναμένεται το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, και μάλλον εντός των πρώτων ημερών του Μαΐου, να διοργανωθεί στη Χίο εκδήλωση παρουσίασης του ακινήτου, με στόχο την προσέλκυση υποψηφίων επενδυτών. Εν συνεχεία θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία

Πρόκειται για το πρώτο εμβληματικό ξενοδοχείο της Χίου, που κατασκευάσθηκε στην σειρά των ξενοδοχείων του ΕΟΤ το 1958 και το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και ουσιαστικά ρημάζει.

Ο διαγωνισμός για την μίσθωση του Ξενία θα είναι ανοικτού τύπου, που σημαίνει ότι: Οι συμμετέχοντες προσφέρουν συνεχώς τιμές μεγαλύτερες από την αμέσως προηγούμενη προσφορά, με ελάχιστη αύξηση το βήμα του διαγωνισμού, έως τον χρόνο λήξης του διαγωνισμού.

Το κτίριο έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 1572, 47 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1668,66 τ.μ.

Το ακίνητο αποτελείται από τριώροφο κτίσμα, με προηγούμενη χρήση ξενοδοχείου δυναμικότητας 28 δωματίων (22 δίκλινα και 6 μονόκλινα) – 50 κλινών. Είναι χωροθετημένο σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι (περίπου 700 μέτρα) και το κέντρο της πόλης της Χίου, ενώ απέχει περίπου 2 χλμ. από το αεροδρόμιο της Χίου

Παρουσιάζοντας τις προοπτικές αξιοποίησής του η ΕΤΑΔ επισημαίνει ότι ενδείκνυται η ανάπτυξη μιας ξενοδοχειακής μονάδας, υψηλών προδιαγραφών, τύπου boutique, αξιοποιώντας την στρατηγικής σημασίας χωροθέτηση του ακινήτου.

Η εγγύτητα και εύκολη προσβασιμότητα από/προς τον λιμένα και τον αερολιμένα, σε συνδυασμό με την τουριστική αξιοποίηση της παραλίας προσδίδουν μια απαράμιλλη προστιθέμενη αξία στο πλαίσιο της αξιοποίησης του συγκεκριμένου “εμβληματικού” ακινήτου.

Πηγή: astraparis.gr

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα