Ζάκυνθος: Χωρίζεται σε ζώνες η πρόσβαση των τουριστών στο Ναυάγιο

05 Apr 2019, 14:29 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Ζάκυνθος: Χωρίζεται σε ζώνες η πρόσβαση των τουριστών στο Ναυάγιο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαχωρισμό της διάσημης παραλίας Ναυάγιο της Ζακύνθου σε τρεις ζώνες, μία εκ των οποίων δεν θα είναι προσβάσιμη από τουρίστες.

Τα νέα μέτρα ελήφθησαν προκειμένου να αποφευχθούν οι τραγικές συνέπειες πιθανής κατολίσθησης από τον ορεινό όγκο που περιβάλλει την παραλία.

Η απόφαση λαμβάνεται ως αυξημένο μέτρο ασφαλείας για τους τουρίστες έπειτα από το περιστατικό πτώσης βράχων που σημειώθηκε το 2018 και είχε ως συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά ένας Τσέχος τουρίστας.

Το επόμενο δίμηνο μετά το περιστατικό, για λόγους ασφαλείας, τα πλοία που επισκέπτονται την παραλία δεν την προσέγγιζαν και οι τουρίστες που επέβαιναν σε αυτά μπορούσα απλώς τη δουν από απόσταση.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόσβαση στην πρώτη ζώνη θα είναι ελεύθερη την περίοδο εκτός υψηλής σεζόν και ωρών αιχμής της κίνησης, στη δεύτερη θα απαγορεύεται η είσοδος εάν υπάρχει σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και στην τρίτη, η οποία βρίσκεται δίπλα στους βράχους, θα απαγορεύεται η είσοδος όλων των επισκεπτών ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας ή τη σεζόν.

Στην παραλία θα τοποθετηθού ειδικές πινακίδες που θα πληροφορούν τους τουρίστες για τους περιορισμούς. 

Η επιτήρηση της περιοχής για την τήρηση των νέων κανόνων θα γίνεται από εθελοντές και αστυνομικούς.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα