Μαραθώνιος με Green Runners στο Παρίσι: Οι δρομείς-πρεσβευτές του στόχου για πιο βιώσιμες πόλεις

20 Mar 2019, 13:51 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Μαραθώνιος με Green Runners στο Παρίσι: Οι δρομείς-πρεσβευτές του στόχου για πιο βιώσιμες πόλεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Aφορμή για να εμπνευσθούν δρομείς από όλο τον κόσμο να αγωνιστούν για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και να ενταχθούν στην κοινότητα των Green Runners, καθιστώντας τις πόλεις πιο ζωντανές και πιο φιλικές για τρέξιμο, αποτελεί ο εφετινός Μαραθώνιος στο Παρίσι, Schneider Electric Paris Marathon.

Πρόκειται για το επόμενο βήμα στη δέσμευση της εταιρίας ψηφιασμού μετασχηματισμού διαχείρισης ενέργειας και αυτοματισμού Schneider Electric για την εξισορρόπηση των εκπομπών που ξεκίνησε το 2016 και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δέσμευσής της για "Βιώσιμες Πόλεις", όπου η βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής και συμβάλλει σε ένα καλύτερο και πιο λειτουργικό περιβάλλον.

Ο Schneider Electric Paris Marathon, είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής στον κόσμο μετά από εκείνον στη Νέα Υόρκη. Περίπου 58.000 δρομείς αναμένεται να λάβουν μέρος και περισσότερο από το ένα τρίτο αυτών, θα ταξιδέψει στην Γαλλία από άλλη Ήπειρο. Ως αποτέλεσμα, το 93% όλων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (26.000 τόνοι) που σχετίζονται με την εκδήλωση προέρχεται από τις εναέριες μεταφορές. Όλες οι εκπομπές θα αντισταθμιστούν για να επιτευχθεί 100% ουδετερότητα εκπομπών άνθρακα.  

Μέσω του προγράμματος Green Runners, το οποίο είναι διαθέσιμο στο schneider-electric.com/segreenrunners, οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πρακτικές συμβουλές και μπορούν να συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες διαδικτυακές προκλήσεις. Για κάθε 65kg CO2 που εξοικονομούν οι Green Runners σε αυτές τις προκλήσεις, η Schneider Electric δεσμεύεται να δωρίσει μία ηλιακή λάμπα χειρός, μία προηγμένη μαγειρική συσκευή και 10 σπόρους μαγγροβίου στους ΜΚΟ εταίρους στην Αφρική και την Ανατολική Ασία. Οι προκλήσεις και οι νικητές θα ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα. 

«Ως χορηγοί στον Μαραθώνιο του Παρισιού επιδιώκουμε να προτρέψουμε τους εργαζομένους, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας που προπονούνται να συμμετέχουν στην κοινότητά μας για πιο βιώσιμες πόλεις», δήλωσε η Chris Leong, CMO της Schneider Electric. «Κάνουμε τις πόλεις πιο βιώσιμες με τις λύσεις που προσφέρουμε για τα κτίρια, τις βιομηχανίες και τα σπίτια και θέλουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, ώστε οι δρομείς του Μαραθωνίου και οι οικογένειές τους να συμμετέχουν ενεργά».

Περίπου 7.000 πελάτες, συνεργάτες και εργαζόμενοι της Schneider Electric, θα λάβουν μέρος στον φετινό Μαραθώνιο στο Παρίσι (από 5.900 το 2018). Από 60 χώρες, οι συγκεκριμένοι δρομείς θα είναι σημαντικοί πρεσβευτές και οι πρώτοι που θα μεταδώσουν το μήνυμα για πιο καθαρές και ευχάριστες πόλεις. Πρόκειται για έναν ‘αγώνα’ που πραγματοποιεί κάθε μέρα η Schneider Electric μαζί με τους συνεργάτες της. 

Όπως και πέρυσι, οι γυναίκες θα ξεκινήσουν τον αγώνα 15 λεπτά νωρίτερα από τους άνδρες, έτσι ώστε ο τερματισμός από εκπροσώπους και των δύο φύλων να μπορεί να μεταδοθεί ζωντανά την ίδια στιγμή στη Γαλλία και σε 189 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Είναι η 7η χρονιά που ο Όμιλος είναι επίσημος συνεργάτης του πλέον καθιερωμένου Schneider Electric Paris Marathon. Η ιδέα της αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα (CO2) ξεκίνησε το 2016, με στόχο το 50%. Από τότε, ο στόχος αυτός αυξήθηκε σταδιακά για να φτάσει σήμερα στο 100%.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα