Διαγωνισμός ψηφιακής δράσης για την τουριστική προβολή του Ρήγα Φεραίου

13 Mar 2019, 09:48 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Διαγωνισμός ψηφιακής δράσης για την τουριστική προβολή του Ρήγα Φεραίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προτίθεται να προκηρύξει διαγωνισμό για την υλοποίηση της δράσης Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Διαδραστικής Εφαρμογής Κινητών Συσκευών για την Προβολή των Τοπικών Φυσικών και Πολιτιστικών Τουριστικών Πόρων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προϋπολογισμού 68.138 ευρώ.

Η εν λόγω δράση, με τον διακριτικό τίτλο iRigas Feraios, αφορά στη διαμόρφωση ενός Info-Point του Δήμου Ρήγα Φεραίου και στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και tablets, η οποία θα παρουσιάζεται στο χώρο του Info-Point. Το Info-Point θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαδραστικό τραπέζι με υλικό ανακάλυψης της περιοχής για παιδιά σχολικής ηλικίας, εξοπλισμό προβολής σε τοίχο και μετατροπής του τοίχου σε οθόνη αφής όπως γίνεται στα κινητά τηλέφωνα, καθώς και 4 βάσεις με tablets όπου θα παρουσιάζουν θεματικές διαδρομές, περιβαλλοντικούς πόρους, πολιτιστικούς πόρους και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγείται στον δήμο, τόσο από τον τόπο κατοικίας του, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης.

Βασικός στόχος της εφαρμογής, είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού και αρχιτεκτονικού περιεχομένου, που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Τέλος, η εφαρμογή θα παρέχει και τη δυνατότητα πολυγλωσσικότητας, χωρίς περιορισμό στις γλώσσες που μπορεί να εξυπηρετήσει.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα