Tο πρώτο ρομποτικό εστιατόριο με τεχνητή νοημοσύνη στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης
05 Feb 2025, 12:26 | ΤΑΣΕΙΣ
TornosNews.gr
Το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης (BCN) εγκαινίασε το πρώτο εστιατόριο στον κόσμο, που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη. Το εστιατόριο, με την ονομασία SELF, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Areas, ισπανική πολυεθνική στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και ποτών και ταξιδιών.
Το SELF, που αναπτύσσεται σε χώρο 137 τ.μ., προσφέρει δημοφιλή φαγητά και ποτά στα αεροδρόμια, όπως καφέ, premium σάντουιτς, χυμούς, αρτοσκευάσματα, σαλάτες, ζυμαρικά, επιδόρπια και αναψυκτικά, εξασφαλίζοντας καθημερινή φρεσκάδα και ποιότητα.
Η ίδια η Aewas αναφέρει σχετικά:
- Η Areas, με παρουσία σε 11 χώρες, επέλεξε το αεροδρόμιο Josep Tarradellas Barcelona-El Prat για να εγκαινιάσει το SELF, το πρώτο ρομποτικό εστιατόριο με τεχνητή νοημοσύνη σε αεροδρόμιο στον κόσμο.
- Το SELF, που αναπτύχθηκε με ισπανική μηχανική από την IJRRobótica και την AEV, ενσωματώνει τεχνολογία από MasterCard, Kuka, ICG και επωνυμίες όπως η Coca-Cola, η Lavazza, η Danone και η Mahou San Miguel, με συνεισφορές σχεδιασμού από την GAC 3000 και την Espluga + Associates. Αυτό το πρωτοποριακό έργο είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας, που μελέτησε τις απαιτήσεις της νέας γενιάς ταξιδιωτών.
- Το SELF εργάζεται μαζί με την ανθρώπινη ομάδα για να βοηθήσει τους πελάτες, προσφέροντας μια μοναδική και διαφοροποιημένη εμπειρία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, προσφέροντας παράλληλα τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στα αεροδρόμια.
- Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην εμπορική περιοχή στο Terminal 1, δίπλα στην πύλη επιβίβασης Β24 στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, μέρος του δικτύου Aena, και καλύπτει 137 τ.μ.
Γκαρσόν ο ρομποτικός βραχίονας
Το SELF προσφέρει μια καινοτόμο, πλήρως αυτοματοποιημένη εμπειρία, χρησιμοποιώντας έναν προηγμένο ρομποτικό βραχίονα ικανό να χειρίζεται έξι παραγγελίες ταυτόχρονα. Οι πελάτες παραγγέλνουν και πληρώνουν μέσω οθόνης αφής, λαμβάνουν ένα εισιτήριο με κωδικό QR και ειδοποιούνται σε μια οθόνη όταν ο δίσκος τους είναι έτοιμος. Η μηχανική όραση με τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στον να βελτιστοποιεί τις αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο, βελτιώνοντας την ταχύτητα και την ποιότητα των υπηρεσιών.
Το σύστημα λειτουργεί αυτόνομα ενώ συνεργάζεται στενά με το ανθρώπινο δυναμικό για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, διασφαλίζοντας εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, αποτελεσματική διαχείριση αποθεμάτων και βελτιστοποιημένες προμήθειες.
Το SELF ευθυγραμμίζεται επίσης με τη στρατηγική βιωσιμότητας της Areas. Το εστιατόριο περιλαμβάνει:
- Ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία LED για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
- Χάρτινη συσκευασία με πιστοποίηση FSC, η οποία είναι 100% ανακυκλώσιμη.
- Οι οικολογικές στολές είναι κατασκευασμένες από οργανικό βαμβάκι
διαβάστε ακόμα
-
Visa | Οι δαπάνες για ψυχαγωγία gaming αυξήθηκαν ταχύτερα από τα ταξίδια 13/03 | 12:32
-
Στο Σταυροδρόμι της Αλλαγής: Ο Τουρισμός το 2025 και ο Ρόλος της Ελλάδας 10/03 | 10:48
-
Πόσο ανθεκτικός στις κρίσεις είναι ο ελληνικός τουρισμός; 04/03 | 16:52
-
Πώς η αστικοποίηση αναδιαμορφώνει τις μορφές φιλοξενίας 03/03 | 07:05
-
Στην κορυφή των αναζητήσεων των ταξιδιωτών η Booking.com τον Ιανουάριο 28/02 | 10:41
-
Ελληνικός τουρισμός: Αυστραλία & ΗΠΑ οι 2 μακρινές αγορές με τις μεγαλύτερες προοπτικές για το 2025 24/02 | 18:07
-
Tripadvisor: Η καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2025 είναι Ελληνική 19/02 | 11:30
-
Γιατί ο ελληνικός τουρισμός δε μπορεί να γεμίσει τις κενές θέσεις εργασίας 11/02 | 11:00
-
Τουρισμός: 4 Ελληνικά νησιά αιχμαλωτίζουν τα βλέμματα των Αμερικανών για διακοπές το 2025 05/02 | 11:04
-
Ταξίδια | Το Λονδίνο είναι πλέον ο top προορισμός των Ελλήνων στο εξωτερικό 30/01 | 15:43
δημοφιλέστερα
- 1 Α,Τζιτζικώστας | Η κρουαζιέρα είναι κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής οικονομίας 20.03.2025 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
- 2 HotelBrain | Ανοίγει το ξενοδοχείο September City Resort στη Θεσσαλονίκη 20.03.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 3 Πώς κινούνται οι πωλήσεις για Ελλάδα στη Δυτική Ευρώπη – Τι λέει η επικεφαλής της Peakpoint Travel στο TN 21.03.2025 | ΑΓΟΡΕΣ
- 4 Παγκόσμια Ημέρα Δασών: Ο Όμιλος Sani/Ikos και η We4All ενώνουν δυνάμεις για ένα πιο πράσινο μέλλον 20.03.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 5 Η Αθήνα στο επίκεντρο γερμανικού δημοσιεύματος ως κορυφαίος πολιτιστικός και ταξιδιωτικός προορισμός 20.03.2025 | ΕΟΤ
- 6 Gen Z & Ψηφιακές Πληρωμές: Νέα Έρευνα Visa – Ινστιτούτου ΕΣΕΕ 20.03.2025 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 7 Blend Development: Το τέταρτο ξενοδοχείο της στην Αθήνα 21.03.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 8 Γυρίσματα της γαλλικής εκπομπής Voyage en Cuisine στην Κρήτη 21.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 ΕΟΤ: Προκήρυξη για τη θέση Γενικού Διευθυντή Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής 21.03.2025 | ΕΟΤ
- 10 Βόρεια Μακεδονία: Ακύρωση του φόρου αλληλεγγύης από το Συνταγματικό Δικαστήριο 21.03.2025 | ΚΟΣΜΟΣ