Νέα τάση late summer bookings: Στροφή των Βρετανών στις διακοπές τον Σεπτέμβριο & Οκτώβριο – Ποιο Ελληνικό νησί κερδίζει

19 Sep 2023, 12:05 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Νέα τάση late summer bookings: Στροφή των Βρετανών στις διακοπές τον Σεπτέμβριο & Οκτώβριο – Ποιο Ελληνικό νησί κερδίζει

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Aύξηση 50% καταγράφει η ιστοσελίδα σύγκρισης ταξιδιωτικών τιμών TravelSupermarket στις κρατήσεις των Βρετανών που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του καλοκαιριού και αφορούν την ταξιδιωτική περίοδο του φθινοπώρου, με τις κρατήσεις για τις σχολικές διακοπές του Οκτωβρίου μόνο να παρουσιάζουν αύξηση που ξεπερνά το ένα πέμπτο.

Ειδικότερα, η εταιρία κατέγραψε ετήσια αύξηση 47% στις αναζητήσεις και κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 6 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου για αναχωρήσεις τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Επιπλέον, οι Βρετανοί ταξιδιώτες έχουν κάνει μέχρι στιγμής κράτηση για 21% περισσότερα ταξίδια από πέρυσι, με αναχώρηση κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο των σχολικών διακοπών του Οκτωβρίου (21-23 Οκτωβρίου).

Τα παραπάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά ότι η τάση κρατήσεων στα τέλη του καλοκαιριού που χαρακτήριζε την περίοδο αμέσως μετά την πανδημία, δεν έχει υποχωρήσει.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους ερχόμενους μήνες είναι η Τενερίφη, η Κύπρος, το Νταλαμαν, η Κόστα ντε Σολ και η Λαθαρότε, ενώ η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται από τη Ρόδο, τη Μαγιόρκα, τη Φουερτεβεντούρα, τη Κόστα Μπλάνκα και το Algarve.

Επιπλέον, σύμφωνα με την TravelSupermarket, οι 7 διανυκτερεύσεις σε όλες τις κατηγορίες διαμονής με αναχώρηση κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο των σχολικών διακοπών Οκτωβρίου του 2023 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, είναι φθηνότερες κατά περισσότερο από ένα τρίτο. Το κόστος για Ντουμπάι κυμαίνεται σε 1.531 λίρες από 2.331 λίρες πέρυσι, για Χουργκάντα είναι μειωμένο κατα 11%, για Ρόδο κατά -8%, για Νταλαμαν και Γκραν Κανάρια κατά -6% και για Τενερίφη κατά -5%.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα