Ξενοδοχεία: Οι πιο παράλογες παραγγελίες room service στον κόσμο – Βίσoνες, shakshuka, ωμά ψάρια και... μπέργκερ 1.600 δολαρίων

07 Jun 2023, 12:35 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ξενοδοχεία: Οι πιο παράλογες παραγγελίες room service στον κόσμο – Βίσoνες, shakshuka, ωμά ψάρια και... μπέργκερ 1.600 δολαρίων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Διαιτητικό... νερό, λιωμένο παγωτό, blowfish (είδος εντυπωσιακού ψαριού) και ωμό ψάρι που ψάρεψε ο ταξιδιώτης και ήθελε να μαγειρευτεί αργότερα, είναι μερικές από τις πιο παράλογες απαιτήσεις των ταξιδιωτών στα δωμάτια των ξενοδοχείων, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Today Hotels.com®  σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της σε όλο τον κόσμο.

Στις... πιο περίεργες παραγγελίες δωματίου περιλαμβάνονται επίσης βραστό εμφιαλωμένο νερό, Ποπ κορν Cockle, ομελέτα χωρίς ασπράδι, μπολ ρυζιού για σκύλο, ένας... βίσoνας και eggs in hell (shakshuka).

Η έρευνα έδειξε ότι κορυφαία ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο έχουν διευρύνει τις υπηρεσίες δωματίου πέρα από το φαγητό, προσφέροντας στους επισκέπτες ακόμη και ιδιωτικές συναυλίες στο δωμάτιο καθώς και προσωπικό μπάτλερ Lego®.

Ενώ στα βραδινά γεύματα σε εστιατόρια κυριαρχεί το σούσι και ο αστακός, το 43% των Αμερικανικών ξενοδοχείων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι οι επισκέπτες τους προτιμούν πιο καθημερινή κουζίνα στο δωμάτιο. Τα μπέργκερ είναι το δημοφιλέστερο προϊόν room service στα ξενοδοχεία, όχι απλώς στις ΗΠΑ (49%) αλλά και παγκοσμίως, και ακολουθούν η πίτσα, τα κλαμπ σάντουιτς, τα τάκος και οι τηγανιτές πατάτες.

Το 27% των Αμερικανικών ξενοδοχείων ανέφεραν ότι οι επισκέπτες τους δαπανούν κατά μέσο όρο 100 δολάρια για υπηρεσίες δωματίου, με τη μπριζόλα και τη σαμπάνια να είναι οι πιο ακριβές παραγγελίες τους.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 45% των Αμερικανικών ξενοδοχείων ανέφερε ότι η ζήτηση για παραγγελίες room service βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, με μερικές εντυπωσιακές παραγγελίες να είναι 1.600 δολάρια για ένα μπέργκερ και 300 δολάρια για παγωτό.

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά στις 5-23 Απριλίου του 2023, σε δείγμα 473 ξενοδοχείων στις ΗΠΑ, το Ην. Βασίλειο, τη Γαλλία, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Ν. Κορέα, την Ιαπωνία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα