Hilton: Δύσκολη η χαλάρωση στις πρώτες ημέρες των διακοπών - Τι μπορούν να κάνουν τα ξενοδοχεία για άμεση ξεκούραση των επισκεπτών

06 Jun 2023, 13:24 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Hilton: Δύσκολη η χαλάρωση στις πρώτες ημέρες των διακοπών - Τι μπορούν να κάνουν τα ξενοδοχεία για άμεση ξεκούραση των επισκεπτών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 47% των Βρετανών ταξιδιωτών χρειάζονται τουλάχιστον 2 ημέρες μετά την έναρξη των διακοπών για να καταφέρουν να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν. Τα σημαντικότερα εμπόδια για να επιτύχουν την ξεκούραση κατά τις πρώτες ημέρες των διακοπών είναι ότι η προσοχή τους συνεχίζει να αποσπάται από την καθημερινότητα (39%), ότι ανησυχούν για την εργασία που έχουν αφήσει πίσω τους (30%), για την εργασία που τους περιμένει μετά την επιστροφή από τις διακοπές (29%) αλλά ακόμα και ο αποχωρισμός από τα κατοικίδια (11%).

Το 69% των Βρετανών αναφέρει ότι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο κάνει διακοπές είναι για να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει.

Αυτά προκύπτουν από έρευνα που διενήργησε η OnePoll για λογαριασμό της Hilton σε δείγμα 2.000 ενήλικών στο Ην. Βασίλειο, κατά την περίοδο 4-9 Μαϊου 2023, λανσάροντας σε συνεργασία με την ψυχολόγο/ ASMR Δρ. Giulia Poerio τη νέα υπηρεσία «Sounds of the Stay» η οποία βοηθά τους ταξιδιώτες να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν με ηχητικό τρόπο, αξιοποιώντας πλήρως τη διαμονή τους. Η Hilton διερεύνησε ποιοί ήχοι μεταφέρουν τους ταξιδιώτες αυτόματα σε διάθεση διακοπών, με τα απαλά κύματα (41%), τον ήχο απογείωσης του αεροσκάφους (24%), της άμμου (24%) και του καλωσορίσματος κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο (21%) να αναδεικνύονται στην κορυφή.

Βάσει των ήχων αυτών δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερο τρίλεπτο ηχητικό ASMR που περιλαμβάνει επίσης τον ήχο βουτιάς στην πισίνα (20%) και του ανοίγματος της βαλίτσας (20%).

Ενώ πολλοί ταξιδιώτες δυσκολεύονται να χαλαρώσουν απευθείας στις διακοπές, το 30% νιώθει το ταξίδι ξεκινά επίσημα κατά τη διαδικασία μεταφοράς τους στον προορισμό. Επιπλέον, άλλοι παράγοντες που σηματοδοτούν την έναρξη του ταξιδιού είναι η ένδειξη «εκτός γραφείο» στην ηλεκτρονική αλληλογραφία (16%), η ολοκλήρωση της ετοιμασίας της βαλίτσας (12%) και η άφιξη στο ξενοδοχείο (9%).

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι δραστηριότητες που βοηθούς τους Βρετανούς να ξεκουραστούν περιλαμβάνουν την αίσθηση του ήλιου στο δέρμα (48%), την απόλαυση της ώρας των γευμάτων (44%), το χρόνο στην παραλία (43%), τη φροντίδα από το προσωπικό του ξενοδοχείου (22%) και τη μουσική κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης (21%).

Η ψηφιακή αποτοξίνωση παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στην επίτευξη της ξεκούρασης, με τρόπους όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου (37%), η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων (32%) και η μείωση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (15%).

Μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές, η ευχάριστη διάθεση τείνει να «σβήνει» μετά τις 3,2 ημέρες, και εξαφανίζεται εντελώς μέσα σε μια εβδομαδα (7,4 ημέρες). Ωστόσο, η υπενθύμιση στιγμών στις διακοπές μέσα από φωτογραφίες (36%), το φαγητό από τον προορισμό διακοπών (23%) ή η ολοκλήρωση της ανάγνωσης ενός βιβλίου που είχε ξεκινήσει στις διακοπές (22%) αποτελούν τα κλειδιά για να αναβληθεί η κακή ψυχολογική διάθεση μετά το τέλος των διακοπών. Σύμφωνα με τη Hilton, η ακρόαση του «Sounds of the Stay» μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, καθώς το 21% των Βρετανών δήλωσαν ότι η μουσική που τους θυμίζει τις διακοπές τους βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση.

Το 67% των Βρετανών θεωρεί πολύ σημαντική την πλήρη ξεκούραση στις διακοπές, και ο καλύτερος τύπος διακοπών που τη διασφαλίζει είναι οι διακοπές παραλίας (56%), τα πολιτιστικά ταξίδια/ city break (30%), η πεζοπορία (28%) και οι διακοπές περιπέτειας (16%).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα