Οι Βρετανοί τουρίστες αποφάσισαν: Τα Ελληνικά νησιά είναι ο Ευρωπαϊκός προορισμός με το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στις διακοπές

15 May 2023, 15:33 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Οι Βρετανοί τουρίστες αποφάσισαν: Τα Ελληνικά νησιά είναι ο Ευρωπαϊκός προορισμός με το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στις διακοπές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένας στους τέσσερις ταξιδιώτες δεν είναι ικανοποιημένος-η από τις διακοπές εάν δεν δει ένα ηλιοβασίλεμα στον προορισμό, αποκαλύπτει έρευνα της Celebrity Cruises.

Οι τουρίστες αξιολόγησαν τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα που έχουν απολαύσει σε προορισμούς της Ευρώπης, αναδεικνύοντας τα Ελληνικά νησιά ως κορυφαίο προορισμό για όσους αγαπούν να βλέπουν τη δύση του ηλίου.

Ακολούθησαν η Ισπανία, τα Κανάρια, η Ιταλία, το Ην. Βασίλειο, η Πορτογαλία, η Νορβηγία, οι Βαλεαρίδες, η Ισλανδία και η Τουρκία.

Τα Ελληνικά νησιά, με πρωταγωνίστρια τη Σαντορίνη, ήταν η δημοφιλέστερη επιλογή των ταξιδιωτών συγκεντρώνοντας σχεδόν το 30% των απαντήσεων. Η γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στη Σαντορίνη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Φηροστεφάνι και στο Ημεροβίγλι, είναι το σημείο με τις καλύτερες αξιολογήσεις ηλιοβασιλέματος στην Tripadvisor.

Ωστόσο, οι λάτρεις του ηλιοβασιλέματος που επιθυμούν διακοπές σε προορισμό με λιγότερους τουρίστες, μπορούν να επιλέξουν τη Νάξο και τη Μήλο.

Η Ισπανία συγκέντρωσε το 20% των αξιολογήσεων για τα ηλιοβασιλέματά της, με προορισμούς όπως οι παραλίες Costa del Sol ή Costa Blanca, ενώ η Γρανάδα αναδείχθηκε από τους πιο φθηνούς προορισμούς της Ισπανίας. Παράλληλα, η χώρα κυριάρχησε στη λίστα καλύτερου ηλιοβασιλέματος με τα Κανάρια και τις Βαλεαρίδες να βρίσκονται στο top10.

H Iταλία, στην τέταρτη θέση, συγκέντρωσε το 20% των προτιμήσεων, ενώ η Πορτογαλία το 15%.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα