HolidayCheck: Τα 2 Ελληνικά νησιά με τιμές "φαρμάκι" που ξεπουλάνε σαν... τρελά στη Γερμανία

08 May 2023, 11:30 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

HolidayCheck: Τα 2 Ελληνικά νησιά με τιμές "φαρμάκι" που ξεπουλάνε σαν... τρελά στη Γερμανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τιμές «φαρμάκι» θα αντιμετωπίσουν οι Γερμανόφωνοι τουρίστες οι οποίοι θα επιλέξουν να κάνουν τις διακοπές τους σε δύο Ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι, ενώ, αντίθετα, η Ελληνική ενδοχώρα προσφέρει διακοπές με τις χαμηλότερες τιμές στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανάλυση της πλατφόρμας κρατήσεων HolidayCheck στην προσφορά διακοπών από 65 τουρ οπερέιτορ για τους 12 δημοφιλέστερους προορισμούς οργανωμένων διακοπών το 2023, η Κρήτη είναι φέτος ο ακριβότερος προορισμός, καθώς, ο μέσος όρος κόστους για πακέτο διακοπών μιας εβδομάδας για δύο ενήλικες με δύο παιδιά σχολικής ηλικίας ανέρχεται στα 3.772 ευρώ.

Επιπλέον, ο αντίστοιχος μέσος όρος κόστους για τη Ρόδο φτάνει τα 3.679 ευρώ, καθιστώντας το Ελληνικό νησί τον τρίτο ακριβότερο προορισμό οργανωμένων διακοπών της έρευνας.

Παρά τις υψηλές τιμές στην Κρήτη και τη Ρόδο, τα δύο νησιά παρουσιάζουν πολύ υψηλή ζήτηση, με τη HolidayCheck να καταγράφει ισχυρή τάση κρατήσεων για την Τουρκική Ριβιέρα, τη Μαγιόρκα, την Κρήτη, την Αίγυπτο (Χουργκάντα/ Safaga) και τη Ρόδο.

Οι ακτές της Τουρκίας θα κοστίσουν στους ταξιδιώτες 3.708 ευρώ, η Costa del Sol 3.630 ευρώ και η Νότια Κύπρος 3.627 ευρώ, συμπληρώνοντας την πρώτη πεντάδα των ακριβότερων προορισμών για το 2023.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Ελληνική ενδοχώρα, όπου οι τιμές παραμένουν σταθερές λόγω του σταθερού χαρτοφυλακίου πτήσεων, της χαμηλής εξάρτησης από τις πτήσεις τσάρτερ και τη συντομότερη διάρκεια πτήσεων σε σύγκριση με τα Ελληνικά νησιά. Για παράδειγμα, ένα οικογενειακό πακέτο διακοπών στη Χαλκιδική για το καλοκαίρι του 2023 κοστίζει κατά μέσο όρο 3.135 ευρώ. Η ζήτηση για την Ελληνική ενδοχώρα παραμένει σταθερή και δεν παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις σε σύγκριση με το 2022, επισημαίνει ο εκπρόσωπος της HolidayCheck, Christoph Heinzmann.

Άλλες πιο προσιτές επιλογές προορισμών για αυτό το καλοκαίρι είναι η Tunisia (2.793 ευρώ), η Βουλγαρία (2.853 ευρώ), η Μαγιόρκα (3.156 ευρώ), η Αίγυπτος (Marsa Alam/El Quseir – 3.213 ευρώ και Hurghada / Safaga – 3.124 ευρώ) και η Τουρκία (Ριβιέρα 3.264 ευρώ).

Σε γενικές γραμμές, όλοι οι προορισμοί παρουσιάζουν αύξηση τιμών σε σύγκριση με το 2022, η οποία, κατά μέσο όρο, διαμορφώνεται στο 17%.

Παράλληλα, όσο αφορά τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου, η Ελλάδα διατηρεί σταθερές τις τιμές της. Μάλιστα, σε σύγκριση με το 2022, οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου για μια εβδομάδα τον Αύγουστο είναι χαμηλότερες ακόμα και κατά 50 έως 100 ευρώ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα