Ο Τουρισμός το 2070: Διαβατήρια καρδιακών παλμών, 3D εκτύπωση φαγητού & ρούχων, ολογραφικό προσωπικό και ιπτάμενα ταξί

24 Mar 2023, 16:10 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ο Τουρισμός το 2070: Διαβατήρια καρδιακών παλμών, 3D εκτύπωση φαγητού & ρούχων, ολογραφικό προσωπικό και ιπτάμενα ταξί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι τουρίστες του μέλλοντος θα μπορούν να εκτυπώσουν το πρωινό τους στο μπουφέ και να μένουν σε υποβρύχια ξενοδοχεία, σύμφωνα με νέα  μελέτη της easyJet σχετικά με τα ταξίδια το 2070.

Η μελέτη «2070: The Future Travel Report» αναφέρει ότι μέχρι το 2070, ο μέσος τουρίστας θα μπορεί να κοιμάται σε υποβρύχια ξενοδοχεία σε έξυπνο κρεβάτι το οποίο θα μπορεί να ρυθμιστεί στην σκληρότητά του, ενώ θα συνηθίζεται ένας προσωπικός υπάλληλος υποδοχής με ολόγραμμα να πληροφορεί τον επισκέπτη για τα αξιοθέατα του προορισμού.

Όσον αφορά τη γαστρονομία στα ξενοδοχεία, στους επισκέπτες θα προσφέρεται ένα ψηφιακό μενού ώστε να επιλέγουν το πιάτο της προτίμησής τους, από ομελέτα μέχρι pancakes και τηγανιτές πατάτες, και θα ακολουθεί η εκτύπωση του γεύματος, με τη μελέτη να υπογραμμίζει ότι τα φαγητά θα έχουν τη γεύση των πραγματικών.

Σε περίπτωση απώλειας αποσκευών, ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής θα μπορεί να αναλαμβάνει την εκτύπωση όσων αντιτύπων ρούχων χρειάζεται ο ταξιδιώτης, στο επιθυμητό μέγεθος και στις ιδιαίτερες προτιμήσεις του.

Το πέρασμα από τις διαδικασίες ασφάλειας του αεροδρομίου κατά την επιστροφή από τις διακοπές θα είναι πανεύκολο, καθώς την εμφάνισή τους θα κάνουν τα βιομετρικά διαβατήρια και τα διαβατήρια καρδιακών παλμών τα οποία θα καταργήσουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Παράλληλα, ιπτάμενα ταξί e-VTOL θα πραγματοποιούν τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, συντομεύοντας περισσότερο από ποτέ τους χρόνους μεταφοράς.

Η επιστροφή από το ταξίδι δεν θα αποτελεί μια κουραστική διαδικασία, καθώς οι ταξιδιώτες θα επιστρέφουν ξεκούραστοι και ανάλαφροι, έπειτα από μια άνετη πτήση με θέσεις που θα αλλάζουν σύμφωνα με το σχήμα, το ύψος, το βάρος και τη θερμοκρασία του σώματος.

Η μελέτη ανατέθηκε σε ομάδα ακαδημαϊκών και φουτουριστών, οι οποίοι διατύπωσαν τις προβλέψεις τους για το πώς τα ταξίδια και ο τουρισμός πρόκειται να διαμορφωθούν τις επόμενες δεκαετίες.

Παρότι οι αλλαγές αυτές φαίνονται εξωπραγματικές, οι συντάκτες της μελέτης επιμένουν ότι τα ταξίδια δεν θα περιοριστούν στους πολύ πλούσιους. Πιστεύουν δε ότι κάθε τμήμα των διακοπών, από τους ταξιδιωτικούς συμβούλους μέχρι το ταξίδι, το φαγητό και το ξενοδοχείο, θα διαφέρει κατά πολύ από το πώς είναι σήμερα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα