Ταξιδιωτικές εμπειρίες με αρχαιολογικές και άλλες εξερευνήσεις αναζητούν οι πλούσιοι

08 Feb 2023, 16:01 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ταξιδιωτικές εμπειρίες με αρχαιολογικές και άλλες εξερευνήσεις αναζητούν οι πλούσιοι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Φιλοπερίεργοι, με έντονο ενδιαφέρον για αρχαιολογικά ευρήματα, είναι οι σύγχρονοι υπερπλούσιοι τουρίστες, επιθυμώντας όχι απλά να υποδυθούν επιστήμονες, όπως οι παλαιοντολόγοι και αρχαιολόγοι, αλλά και να «ακουμπήσουν» το αντικείμενο των επιστημών αυτών.

Αυτής της υφής είναι οι πελάτες της βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρίας The Luminaire, η οποί έχει βάση στο Λονδίνο και προσφέρει ταξίδια για όσους έχουν μεγάλη περιέργεια εξερεύνησης.

Βέβαια, πρόκειται να ταξιδιώτες υψηλών εισοδημάτων καθώς η συμμετοχή σε μια αρχαιολογική σκαπάνη, για παράδειγμα, μπορεί να κοστίσει πάνω από 28.000 λίρες το άτομο. Όμως, η διανυκτέρευσή τους γίνεται σε πολυτελή κατασκήνωση και τους προσφέρεται παγωμένη σαμπάνια, ενώ ο ελεύθερος χρόνος των διακοπών μπορεί να εξατομικευθεί, με πιθανές επιλογές συνεδρίες παρατήρησης των άστρων, πολυτελή γεύματα και βόλτες με... ελικόπτερο.

Πρόκειται για ένα μέρος ενός νέου κύματος ταξιδιών εμπειριών για τους λίγους. Μένοντας ανικανοποίητοι πια από τις αποδράσεις για σπα και τις παραλίες, οι ζάμπλουτοι απαιτούν ξεχωριστές ταξιδιωτικές δυνατότητες και έτσι, η επιλογή να υποδυθούν κάποιον ή κάτι που έχει σημαντικό υπόβαθρο, κάνοντας «cosplay» (από τη σύμπτυξη των αγγλικών λέξεων costume play, σημαίνει παράσταση μίμησης κοστούμια χαρακτήρων από διάφορα είδη τέχνης, συνήθως βιντεοπαιχνιδιών, κόμικ, μάνγκα ή άνιμε), ανοίγει για αυτούς ένα νέο κεφάλαιο στα ταξίδια.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να επισκεφθείτε ξανά τις Μαλδίβες, μπορείτε να προσποιηθείτε ότι θα το κάνετε για την αναγέννηση των υφάλων και όχι για το μενού μασάζ, καθώς πολλά θέρετρα διαθέτουν πλέον θαλάσσιο βιολόγο που προσφέρει ημερήσιες εκδρομές στον Ινδικό Ωκεανό.

Η ταξιδιωτική εταιρεία πολυτελών διακοπών, Black Tomato, πραγματοποιεί εξατομικευμένες «εκδρομές πεδίου», με βάση την προτίμηση του πελάτη της για την ιστορία, τη βιωσιμότητα, τις επιστήμες της γης ή τις τέχνες.

Όσοι κάνουν κράτηση με τον τουρ οπερέιτορ εξατομικευμένων διακοπών Scott Dunn, εν τω μεταξύ, μπορούν να κάνουν ένα ταξίδι με ξεναγό στους δρόμους του Τόκιο για να μάθουν για τη φωτογραφία συνοδεία ενός ειδικού.

Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι τα ταξίδια αυτά γίνονται αποκλειστικά για λόγους επίδειξης των ταξιδιωτών. Η The Luminaire συνεργάζεται με το Κέντρο Βιοποικιλότητας Naturalis, που αποτελεί ερευνητικό ινστιτούτο της Ολλανδίας και ειδικεύεται στις επιστήμες της ζωής. Γεωλόγοι και παλαιοντολόγοι από το Ινστιτούτο έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες εκσκαφής απολιθωμάτων στο  Wyoming και οι επισκέπτες απλώς τους ακολουθούν σε ένα μέρος της διαδικασίας μέχρι την εκσκαφή, για τρία πρωινά «ενεργής συμβολής».

Όπως επισημαίνει η εταιρία, το ταξίδι στο Wyoming περιλαμβάνει πραγματική έρευνα και ότι οι πελάτες της ενδέχεται να συμμετέχουν σε μια επιστημονική ανακάλυψη που διευρύνει τη γνώση της ανθρωπότητας σχετικά με τους δεινόσαυρους. Μάλιστα, η παλαιοντολόγος που είναι επικεφαλής των ερευνών, Δρ. Anne Schulp, ήταν μέρος της ομάδας που έφερε στο φως τον πρώτο ανέπαφο σκελετό δεινόσαυρου T-Rex το 2014!

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα